- Konu Sahibi beyaz toprak
-
selam canım! bu konuda neredeyse mastır yaptım diyebilirim :) şaka ama son 5 aydır bu konuda sıkıntılı günler geçirdiğimizden eşim ve ben ne gitmedik doktor bıraktık nede araştırmadık yazı kaldı.2.5 yaşında olduğu halde hala anne,alo,gol,mama,güle güle gibi sadece basit kelimeleri söyleyen ama çoğu şeyi konuşamayan bir oğlum vardı ve neredyse otistik olma ihtimaline kadar düşündüm ve epeyde korktum.herneyse işitme testlerinden tutun zeka testine kadar,çocuk doktorundan psikiyatrına kadar gitmedik yer bırakmadım ve nihayetinde çocuğun biraz yapısal olarak sakin olduğu birazda yaşıtlarından uzak kalıp tv ve bilgisayarla daha çok vakit geçirdiği kanısına vardık yani çocuğum sağlıklı çıktı.
size tavsiyem eğer çocuğunuzun hareketlerinde ve anlamasında bir sorun yoksa endişelenmenize gerek yok.yani odadan topunu getir dediğinizde yapıyormu yada kapıyı kapat dediğinizde anlıyormu bunlar önemli.normalde 1 yaşındaki bir çocuğun 5-10 kelime konuşabiliyor olması gerekirmiş.2 yaşında ise 2 kelimeden oluşan basit cümleler kurabilirmiş.baba gitti,süt bitti gibi 2.5 yaşında ise 3 kelimeli cümlelere geçmiş olmalıymış.ama çocuktan çocuğa değişebiliyor tabiki.eğer varsa yaşıtlarıyla birarada olabileceği ortamar yaratın ve tv den uzaklaştırın hatta konuşmayı sökene dek tamamen kapatın ve ona resimli kitaplar alarak basit cümlelerle resimleri anlatın(ama asla kitabı okumayın bu yaş için sıkıcı gelebilirmiş)eğer yeterli gelmediyse özeldende görüşebiliriz.sevgiler...
verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim canım sağolasın beni çok rahatlattın .Kızımın anlamasında çok şükür bir problem yok hatta abisinden daha zeki diyebilirim ama dili zor dönüyor buda beni bir anne olarak üzdü tabi doktor için 3 yaşına kadar beklemeye karar vermiştik senden dinlediklerimden sonra hepten vaz geçtim diyebilirim çünkü kızım zaten hiç konuşmuyor değil bir çok kelimeyi söylüyor ama 2.5 yaşında olmasına rağmen çevremdeki yaşıtlarının bülbül gibi şakıdığını görünce üzülüyorum tabi bakalım inş dediğiniz gibi biraz daha zamana ihtiyacı vardır belki yakında oda güzel güzel konuşmaya başlar.
Merhaba;
Benim oğlum 33 aylık oldu ve mama, fu fu (su), gol,baba harici hiç bir kelimeyi kullanmıyor. bu gün duyu testimiz var. kbb doktoru otistiğe doğru kayabilir benimle göz temasında bulunmadı dedi ve biz ailece 1 haftadır çok üzgünüz.Psikiyatriste gittik. hemen kreşe yazdırın dedi. 11 ağustosta başlayacak. Kreşte göstereceği gelişmeye göre yol alacağız.sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?