• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızı olan arkadaşlarım

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
158
Merhaba arkadaşlar :) yine ben :)

Canlarım, güzel anneler, size özel bir sorum var. Kızlarıniza sık ilişki ile mi hamile kaldınız?

Sperm kalitesi açısından, bir gün deneme yapıp, bir gün boş geçenler var. Aynı gün iki kere deneme yapan var. Kafam karıştı.

Canlarım, güzel anneler, size özel bir sorum var. Kızlarıniza sık ilişki ile mi hamile kaldınız?

Sperm kalitesi açısından, bir gün deneme yapıp, bir gün boş geçenler var. Aynı gün iki kere deneme yapan var. Kafam karıştı.
Yok mu soruma cevap verebilecek bir arkadaş hu huu :)

İnsan da dahil olmak üzere memeli hayvanların ezici çoğunluğunun cinsiyeti X-Y kromozom sistemiyle tanımlanır. Bu X ve Y kromozomlarının biri anneden, diğeri babadan yavruya geçer. İki taraftan da X kromozomu gelirse, bebek XX kromozomlarına olur. Bu, biyolojik olarak "dişi"dir. Eğer ki bir taraftan X, diğer taraftan Y gelirse, bebek XY kromozomlarına sahip olur. Bu, biyolojik olarak "erkek"tir.
Şimdi... Annelerimiz (biyolojik olarak dişi olan insanlar) biyolojik olarak XX kromozomlarına sahiptirler. Dolayısıyla dişiler yavruya her zaman X kromozomu aktarabilirler. Hiçbir zaman Y aktaramazlar. Babalarımız (biyolojik olarak erkek olan insanlar) ise XY kromozomuna sahiptir. Babalar, yavruya X de aktarabilir, Y de... Bu nedenle çocuğun cinsiyetine aslen karar veren, babanın sperminden yavruya geçecek olan kromozomdur.
Bu kromozomun X mi Y mi olacağı tamamen rastlantısaldır. Halk arasında bu konuda atıp tutulan koca karı masallarının hepsi uydurmadır. Yiyecek, içecek, muska, üfleme, kapçıklama, zamanlama, esnetme, gerdirme, kalkan balığı pullarını deriye sürme vb. yöntemlerin hiçbiri çocuğun cinsiyetini belirlemenizi sağlayamaz.

Esprili bı karikatür de ekleyeyim

Eklentiler

• 6B506426-E2E6-4F44-8068-B6BAFA76C488.webp
    6B506426-E2E6-4F44-8068-B6BAFA76C488.webp
    64,6 KB · Görüntüleme: 42
İnsan da dahil olmak üzere memeli hayvanların ezici çoğunluğunun cinsiyeti X-Y kromozom sistemiyle tanımlanır. Bu X ve Y kromozomlarının biri anneden, diğeri babadan yavruya geçer. İki taraftan da X kromozomu gelirse, bebek XX kromozomlarına olur. Bu, biyolojik olarak "dişi"dir. Eğer ki bir taraftan X, diğer taraftan Y gelirse, bebek XY kromozomlarına sahip olur. Bu, biyolojik olarak "erkek"tir.
Şimdi... Annelerimiz (biyolojik olarak dişi olan insanlar) biyolojik olarak XX kromozomlarına sahiptirler. Dolayısıyla dişiler yavruya her zaman X kromozomu aktarabilirler. Hiçbir zaman Y aktaramazlar. Babalarımız (biyolojik olarak erkek olan insanlar) ise XY kromozomuna sahiptir. Babalar, yavruya X de aktarabilir, Y de... Bu nedenle çocuğun cinsiyetine aslen karar veren, babanın sperminden yavruya geçecek olan kromozomdur.
Bu kromozomun X mi Y mi olacağı tamamen rastlantısaldır. Halk arasında bu konuda atıp tutulan koca karı masallarının hepsi uydurmadır. Yiyecek, içecek, muska, üfleme, kapçıklama, zamanlama, esnetme, gerdirme, kalkan balığı pullarını deriye sürme vb. yöntemlerin hiçbiri çocuğun cinsiyetini belirlemenizi sağlayamaz.
Hanım efendi aslında bununla ilgili makaleler okumuş...bir sürü alım,allame bu konuyla ilgili makale yazmış 🤷

Hanım efendi aslında bununla ilgili makaleler okumuş...bir sürü alım,allame bu konuyla ilgili makale yazmış 🤷
Kaçıncı yüzyıldayız yahu ! Ortaokulda biyoloji dersinde de gördüm bu konuları olan varsada rastlantı neden hala kocakarı ınanclarına inanılıyor anlamıyorum bilime de inanılmıyor 🤦🏻‍♀️

Ben burada bı konuda gördüm sirkeyle vajınal duş denilmişti (asit yahu vajınaya temas edilir mi 🤣)
Bırı belli ki bu tür şeylere ınanlarla dalga geçmiş ordan oraya dilden dile konu uzamış sirkeyle vajınal duş yapmayı düşünenleri okudum cehalet başka bişey değil 🤦🏻‍♀️
sadece tüp bebekte cinsiyet isteği oluyor onda da erkekden spremi kız (X) yada Y (erkek) seçiyorlar hemde bır tüp içinde doktorlar sperm kalitesinde sorun yoksa tüp tüp sprem almıyor mantıgı ordan kurulabılır demekki deneme boş geçme diye bişey yok rastlantı %50-%50

Peki, bunları siz biliyorsunuz da, ömrünü bu işe adamış, yerli yabancı doktorlar bilmiyor mu? Amacım, sizi haksız çıkartmak falan değil, merak ediyorum. :)

Peki, bunları siz biliyorsunuz da, ömrünü bu işe adamış, yerli yabancı doktorlar bilmiyor mu? Amacım, sizi haksız çıkartmak falan değil, merak ediyorum. :)
Doktorlar da biliyor merak etmeyin hıc bı doktorun söyle yap oğlun olur demesi veya kızın olur demesi safsata o doktordan şüphe duyarım ben %50-%50 dir. Allah ne nasip ederse kız erkek Allah hayırlı evlat versin Allah’dan isteyin saçma sapan seylere inanmayın

Bilimsel dayanağı olmayan hiçbir şeye inanmayın safsata bunlar nerden geldiği belli olmayan dilden dile dolaşan saçma sapan seyler çok okudum su yöntemi yaptım erkek değil kız oldu diyeni yada tam tersini %50 şansınız var Allah ne nasip ederse

Böyle bı yöntem olsa Türkiye de çoğunluk erkek ister kız nadir olur bence 🤣atıyorum 2 erkek 1 kız gibi erkek nüfusu patlar
Hanımefendi ısrarla açıyor aynı konuyu herkes diyor ona bu dediklerinizi... Olabileceği sadece labaratuvar ortamında oluyor bunu deneyin de denildi ama yok sirke falan diyor🤷

Hanımefendi ısrarla açıyor aynı konuyu herkes diyor ona bu dediklerinizi... Olabileceği sadece labaratuvar ortamında oluyor bunu deneyin de denildi ama yok sirke falan diyor🤷
Onu da denetemez çünkü tüp bebek talep üzerine yapılmıyor 1 sene çocuğu olmayan hastalara uygulanan yöntem sağlıklı spermler seçilip enjekte ediliyor

Bilimsel dayanağı olmayan hiçbir şeye inanmayın safsata bunlar nerden geldiği belli olmayan dilden dile dolaşan saçma sapan seyler çok okudum su yöntemi yaptım erkek değil kız oldu diyeni yada tam tersini %50 şansınız var Allah ne nasip ederse
Teşekkür edrerim. Allah ne derse o. Benimki bir umut işte

Teşekkür edrerim. Allah ne derse o. Benimki bir umut işte
İnşallah kızın olur gönlünüzde ki gibi 🙏ama sağlıksız yöntemleri denemeyin derim Allah’a dua edin ona bırakın erkek çocukların da da anneye çok destek olan gördüm hayırlısını isteyin hayırlı ise kız evladınız da olsun

İnşallah kızın olur gönlünüzde ki gibi 🙏ama sağlıksız yöntemleri denemeyin derim Allah’a dua edin ona bırakın erkek çocukların da da anneye çok destek olan gördüm hayırlısını isteyin hayırlı ise kız evladınız da olsun
Aminnn, Allah razı olsun. Yok, sirkeyle falan işim olmaz, onu sormuştum sadece çünkü burada birkaç arkadaş, doktorun önerisi diye açıklamıştı. Alman bir doktordu sanırım. Ben şuan sadece protein agirlikli beslenme şeklimi değiştirdim. Sağlıksız hiçbir şey yok, hatta şuan daha saglikliyiz inanın. Oglum miniğim var bir tane, annesini çok sever ve çok düşkündür bana. Onun yeri apayrı inanın. Bu ondan bağımsız bir istek.

Bu arada konumda, engelledigim bir arkadaş var sanırım. Ne dediğini görmüyorum ve açıp bakmıyorum :) mis.

Back
X