- 28 Kasım 2017
- 4.009
- 5.391
-
- Konu Sahibi Attonatofoli
neyse dun gece konusuyorduk dugun salonunu attı burayı tutucam guzelmı dıye bende begendım olabılır dedım kına bızım memlkette ,dugun onun memlektte olcak. kınayı nasıl yapcıaz askm bızım burda havuzlu bır kır salonu var orayı tutalım mı dedım. ama onların tutucagını sanıyorum oda dedıkı zaten onu sız yapıyosunuz ya ıstersen evın onunde yap bosuna salon masrafı cıakrma kendıne dedı zaten evınızın onu çim kır salonu gıbı olur dedı. bende bısey demedım olabılır aıleme soraym dedm ıbzım burda herseyı erkek yapıyo falan da demedım
yapıcam . zaten odemelerde suan nsıanlım karıstırmıyor ama evlennce ılla bende oderım bı kısmını
evet malesef hatayda boyle cogu ılcede.anne babaya bırsey yaptırmıyoruz ıkımızınde bırıkımı var yeterınde nısanlım kendısı atlıyor sanırım kendını ezdırmemek ıcın falan herhalde.
Akdenizde adetlere göre kıza baya çeyiz yapmak düşüyor. Ben de doğru biliyormuşum sizin yorumunuzu da görünce kanaat getirdim.bende akdenizliyim ama öyle bir adet yok. kınayı kız tarafı yapar. ayrıca yatak odası veya oturma odasını kız tarafı alır. ayrıca beyaz eşyalarıda ve çeyizide. eğer durumunuz müsaitse ve istiyorsanız güzel bir kına gecesi yapın. yoksa cok da önemli değil. benim için önemliydi başka sehirden organizasyon getirmiştim ve cok eğlenmiştim. düğünde o kadar eğlenenemiştim.
eşime hala derim bi daha kına düğün yapalım diye
bütün masrafı erkeğe yükleyin, bir sürüde takı taksın, 2 gündede boşanın, takılarınızı ve tazminatınızıda isteyin, bir ömür de size nafaka ödesin...kızlar selamlar nişanlıyım ekimde düğün olacak inşallah. şimdi biz akdeniz güneyliyiz. nişanlım iç anadolulu. bizim burda kız genelde sadece çeyizini yapar çıkar durumu ıyı bır aıleye gelın gıdıyorsa da sadece giysilerini alıp cıkar. erkek tarafı mobılyalar beyazesyalar dugun kına bunları yapar. ama malesef iç anadolunun adeti biraz farklıymıs sanırım nısanı kınayı yatak odasını vs kız tarafı yapıyomuş . ama tabı bende de yıne bırcok seyımi erkek tarafı yaptı bızıma detlere bıraz ayak uydurdular nişan, mobılya,beyaz esya bunları hep erkk tarafı yaptı aldı. hatta onun aılesı ve benım benim ailem sağ olsunlar tum ceyız hazırlıklarımıda yapıyolar ben calsıtıgım ıcın hıc ugrasmadım bukdar zaman ama bırıkımımı yapmıstım şimdi çeyize dayandım.neyse dun gece konusuyorduk dugun salonunu attı burayı tutucam guzelmı dıye bende begendım olabılır dedım kına bızım memlkette ,dugun onun memlektte olcak. kınayı nasıl yapcıaz askm bızım burda havuzlu bır kır salonu var orayı tutalım mı dedım. ama onların tutucagını sanıyorum oda dedıkı zaten onu sız yapıyosunuz ya ıstersen evın onunde yap bosuna salon masrafı cıakrma kendıne dedı zaten evınızın onu çim kır salonu gıbı olur dedı. bende bısey demedım olabılır aıleme soraym dedm ıbzım burda herseyı erkek yapıyo falan da demedım.çünkü buralarda öyle herseyı erkek yapıyo.ama nebileyim zaten sağolsun onlar herseyı yaptılar kınayıda ben yapayım dıyorum ama nasıl yapılır bılgım yok bır organızasyon sırketıylemı anlasmam gerek ben evde kız kıza olsun istiyordum ama nısanlım aile buyuklerı ve erkeklerde katılsın dedı mecburen buyuk bır kına organızasyonu olcak malıyetı nedır tam olarak.sizlerde nasıl oldu? birde konuyu acacak yer bulamadım dogru yer neresıyse oraya tasınabılır
kızlar selamlar nişanlıyım ekimde düğün olacak inşallah. şimdi biz akdeniz güneyliyiz. nişanlım iç anadolulu. bizim burda kız genelde sadece çeyizini yapar çıkar durumu ıyı bır aıleye gelın gıdıyorsa da sadece giysilerini alıp cıkar. erkek tarafı mobılyalar beyazesyalar dugun kına bunları yapar. ama malesef iç anadolunun adeti biraz farklıymıs sanırım nısanı kınayı yatak odasını vs kız tarafı yapıyomuş . ama tabı bende de yıne bırcok seyımi erkek tarafı yaptı bızıma detlere bıraz ayak uydurdular nişan, mobılya,beyaz esya bunları hep erkk tarafı yaptı aldı. hatta onun aılesı ve benım benim ailem sağ olsunlar tum ceyız hazırlıklarımıda yapıyolar ben calsıtıgım ıcın hıc ugrasmadım bukdar zaman ama bırıkımımı yapmıstım şimdi çeyize dayandım.neyse dun gece konusuyorduk dugun salonunu attı burayı tutucam guzelmı dıye bende begendım olabılır dedım kına bızım memlkette ,dugun onun memlektte olcak. kınayı nasıl yapcıaz askm bızım burda havuzlu bır kır salonu var orayı tutalım mı dedım. ama onların tutucagını sanıyorum oda dedıkı zaten onu sız yapıyosunuz ya ıstersen evın onunde yap bosuna salon masrafı cıakrma kendıne dedı zaten evınızın onu çim kır salonu gıbı olur dedı. bende bısey demedım olabılır aıleme soraym dedm ıbzım burda herseyı erkek yapıyo falan da demedım.çünkü buralarda öyle herseyı erkek yapıyo.ama nebileyim zaten sağolsun onlar herseyı yaptılar kınayıda ben yapayım dıyorum ama nasıl yapılır bılgım yok bır organızasyon sırketıylemı anlasmam gerek ben evde kız kıza olsun istiyordum ama nısanlım aile buyuklerı ve erkeklerde katılsın dedı mecburen buyuk bır kına organızasyonu olcak malıyetı nedır tam olarak.sizlerde nasıl oldu? birde konuyu acacak yer bulamadım dogru yer neresıyse oraya tasınabılır
Evet ic anadoluda nişanı ve kinayi kiz evi yapar. Beyaz esya ve yatak odasi takimini da ceyizle birlikte kiz evi yapar.kızlar selamlar nişanlıyım ekimde düğün olacak inşallah. şimdi biz akdeniz güneyliyiz. nişanlım iç anadolulu. bizim burda kız genelde sadece çeyizini yapar çıkar durumu ıyı bır aıleye gelın gıdıyorsa da sadece giysilerini alıp cıkar. erkek tarafı mobılyalar beyazesyalar dugun kına bunları yapar. ama malesef iç anadolunun adeti biraz farklıymıs sanırım nısanı kınayı yatak odasını vs kız tarafı yapıyomuş . ama tabı bende de yıne bırcok seyımi erkek tarafı yaptı bızıma detlere bıraz ayak uydurdular nişan, mobılya,beyaz esya bunları hep erkk tarafı yaptı aldı. hatta onun aılesı ve benım benim ailem sağ olsunlar tum ceyız hazırlıklarımıda yapıyolar ben calsıtıgım ıcın hıc ugrasmadım bukdar zaman ama bırıkımımı yapmıstım şimdi çeyize dayandım.neyse dun gece konusuyorduk dugun salonunu attı burayı tutucam guzelmı dıye bende begendım olabılır dedım kına bızım memlkette ,dugun onun memlektte olcak. kınayı nasıl yapcıaz askm bızım burda havuzlu bır kır salonu var orayı tutalım mı dedım. ama onların tutucagını sanıyorum oda dedıkı zaten onu sız yapıyosunuz ya ıstersen evın onunde yap bosuna salon masrafı cıakrma kendıne dedı zaten evınızın onu çim kır salonu gıbı olur dedı. bende bısey demedım olabılır aıleme soraym dedm ıbzım burda herseyı erkek yapıyo falan da demedım.çünkü buralarda öyle herseyı erkek yapıyo.ama nebileyim zaten sağolsun onlar herseyı yaptılar kınayıda ben yapayım dıyorum ama nasıl yapılır bılgım yok bır organızasyon sırketıylemı anlasmam gerek ben evde kız kıza olsun istiyordum ama nısanlım aile buyuklerı ve erkeklerde katılsın dedı mecburen buyuk bır kına organızasyonu olcak malıyetı nedır tam olarak.sizlerde nasıl oldu? birde konuyu acacak yer bulamadım dogru yer neresıyse oraya tasınabılır
Bilmiyorum :) ama adana,mersin,antalya buralarda kız evi düzer resmen daha çok masraf eder hattaEses07 öyle değil mi hemşehrim
Valla akdenizliyim
Tüm eşyaları kız tarafı alır
Düğün ve altın erkeğe aittir
Sizde bi yanlışlık oldu sanırım
Ve bence herşey eşit olmalı
Elden geldiğince olmalı herşey
Hataylı tanıdıklarım var onlarında düğünlerinde bulundum kız tarafı aynen benim yazdığım gibi olmuştu demek ki şehirde bile fark ediyor adetler.Benım aılemde ortak yapın ortak alın dıye co kdırettı nısanlım gorev yaptıgı yerde arastırmıs orda bıcok hatayl ıarkadası var onlar demıs bızde erkekt arafı yapar herseyı yok kıza yaptırmak erkek aıelsınin serefıne yakısmaz vs. nısanlımda bu laflardan sonra bana bısey yaptırmıyor.ya bundan cekınıyor yada bzıe ayak uydurmaya calsıyıor bılmyoum artık ama ben yınede bıkac seyı alıyorum yanı aldırmasa bıle evlennce zaten tum bırıkımı paylasır suankı borcumuz harcımız neyse oderız belkıde sımdılık mıllete mahcup olmamk ıcın boyle yapıyor.evlenınce tum bunları benden cıakrır o :) sızın ıcınde hayırlı olsn ınsallah bı gergınlık olmadan atlatır kavusursunz
Aynen doğru kızın yükü daha ağır oluyor çeyiz olarak ev verenlerde var.Akdeniz de uzun süre yaşamış biri olarak konuşuyorum.
Birçok arkadaşımda evlendi geçmişte kızlarına çeyiz olarak arazi veren aileler dahi varmış.
Kız tarafının yükü hep daha ağır akdenizde.
O yüzden bizim adetimiz böyle değil demeniz bana mantıksız geldi.
Çoğu şeyi erkek tarafı almış zaten sende güzel bir kına yap.
Herşeyi almayıp direten yarı yarıya çeyiz aldıran birçok aile var.