kız tarafı mı erkek tarafı mı?

"Gizli nikah kıy gel çaktırma küsüz. Sonra dümenden el öpersiniz ana yüreği affederim ben" diyeceğim ben..

Şimdi benim yüzümden ayrılıp aşk acısı çekmesin kıyamam evladıma..
Anam babam yok kimsesizim dese bi sürelik
Sonra biz yıllardır arıyorduk diye cikariz ortaya düğün falan olunca.

Cahillik canım başa bela

evet, kına,nişan,yatak odası (halı perde lamba avize vs. full), hatta ve hatta beyaz eşyalar ya da bir kısmı, küçük ev aletleri tabak çanak tencere vs. kız tarafınındır.

Gerçekten iç Anadolu’da nişanlınızın dediği gibi hatta çoğu yerde böyle. Kına için sadece Kına çerez bindallı kuaför erkek tarafının onun dısında mekan size ait. Dügün erkek tarafının maliyetidir. Yatak odası almak istemezse kız tarafı oturma odası alır. Ama maddiyatınız el verdiği gibi illa alacaksın diye bir durum yok. Küçük mekanlar var kına konsepti icin ortalama maliyeti 2000-5000 arasında değişiyor arkadasım 2500e organizasyonlu yer ayarlamıştı

Ben evin önünde nişanı yaptım maliyeti çalgı sandalye yemek vs 2bindi.
Kına gecesi için yer tutmustum düğün salonu 2400du yerine göre değişir tabi küçük ilçede yaptım. Eşimin adetine göre de düğünü erkek tarafı yapıyo gerisi kız tarafiymis.
Düğünü yaptılar da noldu sanki takılan para altınları aldılar geri. Ben kendim kına nişan yaptım ailem almadi para altinimi.
Mutlu olalım sorun çıkmasın diye göz yumarak evlendik sonuç dugun borcu mobilya borcu bize kaldı. Adetleri aileler net konuşmadan hiç birşey yapmayın bence

Katılıyorum. Maddi yönden adet adet denilir sonra kv evime haber vermeden girdi. Gelirler tabi, kadın servet dökmüş düğün yapmış donundan oturacağın koltuğa yatağa kadar almış. Elbet gelirde burasıda benim oğlumun evi de der. Ama evlenecek kişiler kendi yuvalarını ilmek ilmek kursa sonra başları ağrımaz, kocalara karşı "burası bizim özelimiz" diyebilirler .

Her şeyde orta yolu bulmalısınız. Bulamıyorsanız Siz; Güney Akdeniz'li bir oğlan. Karşı taraf beyefendi de İç Anadolu'lu bir kızçe bulmalı...

kesın oyledır :)
yok neysekı nısanlım asla anne baba adı koymuycaksın cocuklara dıyor kendısı bıle ıstemıyor yanı :) valla ailemde okadar ortak alalım dedı. nısanlım aıelelerı bıle butur seylere dahıl etmek ıstemıyor herseyı tek basına yapıyor. ataylı arkadasları varmıs onlardanda ogrenmıs aynen oyle hareket edıyor ben yınede ortak olmayaclsıyıorum

Güneyden erkek alinca da kiz mi yapıyor acaba hepsini merak etmedim diil.

Erkek alınıyor ozaman kiz verilmiyor oluyor demek.
yok dıyorum ya benm unıversıteden kız arkadaslarım adetlerımızı ogrendıkten sonra sızın orlar ıyımıs dıyıp kac ksı buraya gelın geldı. yıne erkek tarafı yaptı herseyı. ama bızım erkekler bazen uyanık dısardan kız alıyolar masraftan kacmak ıcınde kıza burda kız tarafı cogu seyı yapar dıye yuku kıza bırakıyolar. böyle evlenecek bırı olunca toplumda geyıgını bıle yapıyolar gıdın dısardan kız alın oralarda evı komple kızlar duzuyor dıye.
valla kırıkhan gibi biyerde bu saydıkalrınızın hepsını ben alayım herkees bana enayı der herhalde.bir tek bualsık makıensı aldı mdıyorum enayımısın erkege ne kaldı dıyen bıle oldu.

bılmıyorum ben orgnızasyo nsırketı benm yogunlugumu alır dıye dusundum ne sergılıyolar ne yapıyolar hıc organızasyo nsırketlı kınaya katılmadım. bende kız kıza evde dusudum ama nısanlım buyukler ve erkekelrde katılsın ısteyınce salon tutarım o halde. ama salo ntutuldukdan snra organızasyona gerek varmı kı servıslerı ıkramları falan kım yapıcak hıcbılmıyorum . mesela bu dugun kına vs bunalrda aıleler yapınca kendı cocukalrınn dugunnde eglenemıyolar saga sola kosturuyolar ıkram vs aılelere kalınca onalrda bısey anlamıyor ben herkes eglensın ıstıyorum o yzuden organızasyn sırketı olursa en azından ınsanları agırlamak yukolmaz
Yok kızlar gözünüz korkmasın ben de akdenizliyim bütün evin yarısını kız tarafı alır hatta daha faZlası ben sadece kısaca yazdım :)
kkırıkhandaysan bunu bırıne soylesem bana enayı damgası yaparlar bulasık makıensını ben aldım ona bıle erkek senı ıyı kullanmıs adam dugunu sayende masrafsız yapacak dıyenler oldu. napım yanı eskıden gelen bısey buyukler boyle ıstıyor boyle karar verıyor . sız hatayı nnersınden?
bende calsııyorum ama yınede yaptırmıyolar napalım
bız degıl bız de zateortakolacak dedık ne nısanlım ne aılesı ıstemıyor oyle olmasını kı ben calsııyorum bırıkımımde var ona bıle doundurmuyor zar zor bulasık makıensı aldık bırde kınayı ben yaparım sımdılık karıstırmıyor benı hıcbırseye ama evlennce elımde olanı verırı bugunlerı telafı ederım nasılsa. paragözlukle alakası yok onlar kabul etmıyorsa napaym ınede azı seylerı gızlı gızlı alıyorum yapıyorm
kırıkhanda boyle valla. oakdar seyı alıp mıllete anltsam bana enayı derler
Aynen akdeniz de kız tarafı. Böyle yapıyor hatta en çok masrafı kız tarafı ediyor eşya konusunda
sizin orda oyledır.
Yok erkekleri kızlar kadar KIYMETLİ değil bence.
Altın suyuna batırılmışsa demek ki
Güneyden erkek alınırken kulağının üstüne yatarlar bunlar..
eskiden gelen bısey dısardakı kızalrın ısıde zor herseyı kız tarafı yapıyor. hatta erkegıde kız tarafımı gıdıp ıstıyor merak edıyorm

asıl soru bu. neden o kadar uzattınız anlamadım. bana kalırsa mekan tutmak da organizasyon şirketi ile anlaşmak da saçma. malzemeleri alın aile arasında yapın bişey.

Ki en tatlısı da odur, evde yapılan kına güzel oluyor
Zaten anlamı evine , ailene veda etmektir
Ben evde yaptım, insanlar sığar mı, çok iş çıkar mı derken bitti gitti ve herkes o kadar eğlendi ki hala tüm iş arkadaşlarım konuşuyor bizim kınayı. Şimdi sektöre dönüştü, organizasyon firmaları, osmanlı temaları sıksalar bir düğün kadar masraf çıkartacaklar

eeeee o zaman sorun ne şuan pardon da ben hiç birşey anlamadım

16 gün önce evlendim.ben de eşim de iç anadolulu hatta aynı şehirliyiz.ama hiçbir zaman kız tarafı şunu yapacak oğlan tarafı bunu yapacak diye bir konuşma geçmedi ne aileler arasında ne eşimle benim aramda.bu muhabbete girince ortalık karışabilir çünkü.herkes maddi imkanları el verdiği müddetçe gönlünden geçeni yaptı bizde.kimse de kimseye şunu yaptın ya da biz fazla yaptık demedi haliyle.bu da bizim huzurumuza yansıdı.

tavsiyem o muhabbetlere hiç girmeyin nişanlınla.girecekse de aileler girsin.yoksa sen başka bişi dersin ailen başka bişi bu sefer nişanlın ama sen böyle dememiştin der.
bir de kına gecemi ben yaptım.desem yaparlardı ama ben karıştırtmak istemedim açıkçası.içimden geldiği gibi yapmak istediğim için.çok şükür öyle de oldu.
tek tavsiyem var sana kınayı sadece kadınlara yapman.çok daha eğlenceli oluyor

organizasyon şirketi filan deyince benim aklıma direkt herkesin behlül maskesi taktığı nihal ziyagil kınası geliyor.
https://www.google.com.tr/search?q=...AUICigB&biw=1326&bih=631#imgrc=tHDqrJnnut585M:

eskiden gelen bısey dısardakı kızalrın ısıde zor herseyı kız tarafı yapıyor. hatta erkegıde kız tarafımı gıdıp ıstıyor merak edıyorm

Yok canım benim senin kastettiğin "dışarıdaki kızlar" (artık ne demekse bu) her şeyi yapmıyor. Bilakis evlenecek çiftler imkanları dahilinde beraber yapıyorlar.
Hani evlenecek olan onlar, o evde her haltı onlar yapacak ya ondan.
Hehe kocamı da ben istedim ailesinden. Espriye gel..

Bize de anneler babalar istedikleri için yardım ettiler. Asla her şeyi biz ödedik demem ama evimizdeki çoğu şeyde BİZİM emeğimiz var..
Evlilik anlaşma değildir ki Hatay'a gidip evleneyim her şeyi erkekler alıyor diye düşünülsün. Arkadaş çevrende senin gibi tuhaf demekki. Gözünüzü para ve gösteriş bürümüş sizin. Hayatta daha önemli şeyler de vardır. Omuz omuza mücadele gibi.

Sen dert diye buraya yazmışsın ama derdin falan yok senin "ay bakın bana neler yapılıyor hahay" demeye açmışsın bu konuyu..

Evlen bir kaç ay sonra bir daha konuş bence. Malum şu anda paha biçilmiş alınmışsın. Tepe tepe kullanılacaksın..

magnet falan ugrasmam ama organızasyon sırketlerı yuku hafıfletıyor bıraz yanı ıkram agırlama eglendırme konusunda . benım bırıkım var cogu seyı ustlenmek ıstesemde nısanlım ızın vermıyor bende anca evlendıkten sonra bırıkımı elıne verırım buzamnalrda yaptıgı masrafları telafı edermm
ben org sırketıyle analsmak ıstıyorumda onlar sadece evde olacaksamı gelıyolar yoks salondada olsa gelıp yapıyolarmı. hıc ugramadım hıc anlamam org ıslerden
Her şeyde orta yolu bulmalısınız. Bulamıyorsanız Siz; Güney Akdeniz'li bir oğlan. Karşı taraf beyefendi de İç Anadolu'lu bir kızçe bulmalı...
yok zatn ortak olmayacalsıyorum yınede bızde aıelce ortak olacak dedık onlar kabul etmıyor artık evlendıkten sonra telafı etcm
E bu arkadaşın dediği olay ne? :)
Bilmiyorum :) ama adana,mersin,antalya buralarda kız evi düzer resmen daha çok masraf eder hatta Eses07 öyle değil mi hemşehrim
hatay buraası kırkhan burda onca msrafı etsek enayı dıyolar bıze oldu oalcak erkegı de gıdın sız ısteyın dıyolar
bende oyle ıstıyoru msadece akdınlar nısanlım buyukelrde herks gelecek dedı o yzuden salon tutucam fıyasyko olmaz ıns. bana hıc sormadı bıle adetlerınız nasıl dıye kendı gorev yerınde arkdaslarına sormus hatayl ıarkadalarına onlarda demıs bızım orda bız yapıyoruz herseyı kız tarafı ceyız hazırlar.oda aıleme sordu aılemde sız ortak alın dedıler. yanı ortak dedıgmz halde nısanlım benı cok karıstırmıyo evlnncede bırıkımımı paylasırım ailelerede pek danısmıyorki hatta benm annem bana kızıyor sank ıherseyı ben aldırıyormusum gıbı . bı bulasık makıensı aldım o olay oldu ıste bızım gucumuz yokmu bız alamazmıyız gıdıp kendı kafandan alıyosun vs dedı. dunde kınayı konustuk artk sızın ordamı olucak dedı nasılsa sızın tarafmı yaapcak dedı tam anlamadım hayret bıseyı de bıze yaptırıyor dedım. cunku herseyı ustlendıler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…