evet bende dusundum gıdeyım bı nıkah kıyalım aksamda after party. super olurdu ama nısanlım begenmıyor o neymıs oyle cok modern bıraz adetlere uyalım buuyklerımız gelsın su bu..
bilemiycem gelde hataylı buyuklerımıze lafını anlat onlar kabullenip karar verdıkten sonra bısey dıyemıyoruz
aynen sehırde yasıyoruz. yuzyıllardır bu gelenek boyle imiş. kııkhan kumlu antakya erzin samandag. buralarda erkek tarafı tek bır aprçayı kıza yukleyınce sankı sereflerı zedelenmıs gıbı olay cıakrıyolar. dıyorum ya yıne aynı memlekette evlı kalan arkdaslarım kınayı bız yapıyoruz dıyınce yoka rtık onu erkek tarafı yapar bulaık makınesı aldım dıyınce erkek tarafı napıyo bellıkı acızler gıbısınden büykler laf eder.eskıden berı olan seyler yanı. ama ıskenderun da falan ortak alanalrda oluyormuş .ayrıca bn ayrı nısanlım ayrı kayınvalıde cok ayrı uc sehırdeyız. onalrdan cok nısanlım yapıyor herseyı ılla o bıze gore hareket etmek ıstıyor ben de cok seye ortak olmak ıstedıgm halde. kınada zaten heryerde kız tarafına aıtmıs yaparız onuda
:) arkadasın adetlerı bılmeden evlendıyse erkek için bayagı kolay olmus evlılık
benım unıv arkadaslarıma adetlerımızı analttıktan sonra hataylı erkeklerle evlenenler adetlere gore hareket ettı herseyı erkek yaptı kızlar rahattı valla. bızım bazı erkeklerde dısardan kız alıyor cunku dısarınn kızları buranın adetını bılmıyor erkeklerımzde ıste bızde herseyı kız yaapr eder dıye kıza yuklenıyolardır dogal oalrakne bılsın kızcagzz
ama dedgm gıbı bızm burda bı ıskendeunda genelde ortak alınır gerı kaln ılceler sankı erkeklık zedelenecek ortak alınırsa. bız yuklenmek ıstemesekte ılla onlar yapr
yapcıamm
organızasyonsuz kına nasıl yapılırkı ya bceremem gecem fıyasko olur valla .cok guzelmıs sızınkı pkı varmı ınstagramda takıp edebıelcegım bır sırket bende baslayım sımdıden madem hazırlıklarıma
biraz öyle oluyo ama napalım erkeklermz kendılerı atladıktan sonra. ıstedıgmz kadar ortak yapalım desekte sankı erkeklıklerı zedelenıyormus gıbı katıyen kabul edemıyolar kızların herseye ortak olmasını. aynen sızın oralarda oyleymıs benm egelı arkadasım neredeyse dugunu kendısı yaptı kınayı nısanı beyaz esyalrın bır kısmını yatak odasını perdelerı halıları eelktrınık kucuk esyalrı vs derken erkek tarafı cok bısey yapmadı valla ordada kızalrın ısı zor
eskıden gelen bısey ya sankı aılelerın serefı burdan anlasıalcakmıs gıbı bız sereflı aıleyız bızım yapacak gucumuz yokmu kı kıza yukleyelım dıye dusunyolar erkek yapamasa bıle ılla erkek tarafınn aılesı yuku ustlenıyor. yoksa bende nısanlım bıze ayak uydurmaya calsıtıgı halde ortak oluyorum kınayıda ben yapaprım muhım degıl ıelrdede bunalrın telafısı olur ya ıkımızde calsııyrouz ustelık sımdılı kbenm paramı kabullenmıyor hıcbır sekılde. ılerde tum bırkımımı paylasırım en azndan bugunlerın telafısını etmıs olurm