kiz kzlarmn ismine yardmc olurmusunuz?

ceysel

Guru
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2009
214
6
slm kızlar 2 kızımın olacağını öğrendim.Birinin adını daha bekarken istediğim isim olan İremi takacağım.Diğerine isim bulamadım.Fikirlerinizi yazarmısınız.Tabi Ecrin ve Ceylin hariç olursa sevinirim.Çünkü herkes de bu isimler oldu bu sene.anlamlarını da yazarmısınız?

irem,ceren - irem ,beren , aklıma gelenler şimdilik.

irem- gizem

irem e uygun değil ama fikir olur belki selin-derin

isimler topıgınde cok guzel ısımler var ordan bakabılırsın................

öncelikle bebeklerinize sağlıkla kavuşmanızı dilerim.....

isim konusuna gelince benim önerim, İREM ile IRMAK .......veya İREM ile İDİL olabilir...........

maşallah canım kızlarına,
hayırlı uğurlu olsunlar,zamanında sağlıkla sana gelsinler inşallahh
benimde 1 aylık iki kızım var,Allah bağışlasın,onların isimleri de Hale-Sare..

ısim tavsiyem, irem-didem olabilir..

illlede bırbırlerıne uyumulu olmak zorundamı kı isimler ama uygun ıstersenız bende irem -- ecem vea irem-- sinem irem--beren veya benzer olmakzorunda degıl dersenızde ada eylül cansın hazan vea hazal idil

saolun kızlar fikirleriniz için ama biliyorsunuz kişiler ahiret zamanında babaları ve kendi isimleriyle çağırılacakları için ismin biraz da dini isim olmasını istiyorum bilmem çok şeymi istiyorum

büşra ....... kübra
hafsa.........afra
esma..........sema
amine.........alime
mına...............nısa
sevde............emine
eslem.............betül
selva..............serra

esma-sema çok severim Rabbim bizede nasip ederse inşallah bende senin gibi dini isim düşünüyorum Rabbim sağsalim doğurmayı nasip etsin canım

saolun kızlar fikirleriniz için ama biliyorsunuz kişiler ahiret zamanında babaları ve kendi isimleriyle çağırılacakları için ismin biraz da dini isim olmasını istiyorum bilmem çok şeymi istiyorum

irem ismi güzel bencede ama, ben anlamını yalancı cennet olarak biliyorum.
berfin ismide hoşuma gidiyor oda kürt ismiymiş .
duru, naz , aleyna, yaren, bunlarda hoş isimler sadece fikira.s.
:hulya:

topık sahıbı ortalarda yok kıııııııııııı...................yormayın kendınızı brelkıde karar vermıştır..........

ırem bence çok güzel bir isim. Ama hem dini isim hem ırem demişsiniz? ırem dini isim değil ki. Zaten dini isim olsun diye Kur'an'da geçtiği söylenen ama anlamı saçma sapan bir sürü isim türedi. Neyse, eğer ırem'i kullancaksanız, (ki bence kullanın, dediğim gibi çok hoş bir isim) ınci, ıpek ve Sedef de yakışır yanına. Söyleniş olarak değil de taşıdıkları anlamların naifliği, inceliği bakımından çok uyumulu olurlar.

Türk Dil Kurumu sözlüğünden aynen kopyalıyorum.

"ırem Köken: Ar.

1. Cennete benzetilerek yapılan bahçe. 2. Efsanelerde, masallarda ve edebiyatta adı geçen mutluluk simgesi olan şehir veya bahçe."

Diğerlerinin anlamı açık zaten, yazmama gerek yok.

X