• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiz kardesimin heykel mi desem odun mu desem KOCASI

bir aile kolay kurulmuyor, kurulduktan sonra da devamı kolay olmuyor. karşılıklı fedakarlık gerekiyor ama bu ilişkide sadece sizin kardeşiniz fedakarlık yapmış hatta neredeyse köle olmuş o adama. kıymet bilmeyen manevi olarak eşine çocuğuna sevgisini esirgeyen adam varsın olmasın. kardeşiniz ruhsal olarak kendini yiyor anladığım kadarıyla ki bu çocuğu ve kendisi için ilerde problem oluşturabilir.

kendisini sadece maddi açıdan sömürülecek biri olarak görüyor eşi. kadın çalışsın, çocuk da doğursun ama çocuk gibi harçlıkla idare etsin. öyle bir dünya yok. doktor da olsa bazı insanlarda beyin olmayabiliyor demekki bı çağda bu gerikafalılık inanılır gibi değil.

siz işin içine girerseniz bu sefer eline koz vermiş olursunuz o adamın. ailen bize karışıyor diyip kızın üstüne gider iyice. kardeşiniz denedikçe eli boş dönüyor kendisini daha fazla yıpratmamalı

Kartını elinden alsın ve bütün eşyaları kapının önüne koysun bir müddet görüşmesin zaten kızını düşünüyorsa pişman olur gelir gelmiyorsa zaten cooookdan başka birini bulmuştur

Canim zaten kanadı kirik büyüdü kardeşim.abi sevgisini bana sevgisini yani diyeyim sevgiyi aşkı bununla bulmak istedi.öyle diyeyim.bir okdarda guzelki boy bir. Bakım.ben çirkin o manken gibi.yani yapilirmi diyorum.buna aklımdan bir an olsun cikaramiyorum

Güzellik çirkinliğe bakmıyor ki be kardeşim...Karşıdaki adamın şerefsizliği, doyumsuzluğu, karaktersizliği....

Katiliyorum.yavrum aman iyi olalım huzursuzluk olmasın diye.canim kardesim

İyi olalım deyip alttan aldıkça ezilen üzülen siz oluyorsunuz. Dik duruşlu olacak ki kıymeti bilinsin. Bu şekilde biliniyor mu hayır. Kardeşinle konuş destek ol, adama miktiri çeksin. Kartını alsın, yok saysın, boşanma davası açacağım desin. Belki de adam nafaka vs vermemek için eşinden boşanma davası açmasını bekliyordur. Adam çok kurnaz, ve kesin başka birisi var. Kardeşin telini falan kurcalamış mı?

Bende hemsireyim. Bak elbet iyileri vardır ama doktorlarin d.hekimlerinin kadınlara bakışını en iyi hemşireler biliyorlar, bilmeliler. Toplum öyle bir tanrisallik yüklüyorki adamlar bir süre sonra adriana lima olsan sıkılıyor adam senden. Adam iyi niyetli bile olsa rahat birakmiyorlarki adamlari. Geçmiş olsun. Muhtemelen bosanirlar 2 sene sonra 25 yaşında biriyle tekrar evlenir disci bey.

Bu laftan sonra erkek diş hekimine gitmeye korktum, memnundum oysaki.

Bir insanı yok saymak psikolojik şiddettir ve maruz kalan kişide değersizlik , özgüven kaybı gibi olumsuz duygulara yol açar.

Kızkardeşinin adam kendini yok saydığı halde ona kul köle olmaya devam etmesinin tek sebebi kendini değersiz hissetmesi.Eşi ona kendini değersiz hissettiriyor.Bence kızkardeşin bir psikologa gitsin.Eşinde narsizm olabilir.Narsist insanla evli olmak , onun yakını olmak yavaş yavaş ölmek derler.Bir anda alıp silahla öldürmek değil ama yavaş yavaş ve acılı bir ölüm gibi.Üstelik için öldüğü halde bedeninin yaşamak zorunda olduğu bir ölüm şekli bu.Çok fena benzetmeler yaptığımın farkındayım ama kardeşini terapi alması için ikna et.Kendine değer vermeyi , saygı duymayı öğrenmesi lazım.

Bir de siz karışmayın bence.Olaylar sarpa sarabilir.Kardeşine gaz vermeden destek ol.Bence o adamdan kurtulsa en güzeli ama boşanmaz gibi geldi bana kardeşin.

Elinde mis gibi mesleği olan kadınların bu şekilde ki hayatı çekmesine karşıyım.Kardeşiniz çocuk için duruyor ama o ortamda yetişen çocuk çok mu sağlıklı olacak?İlerde büyüdüğünde annecim çok teşekkür ederim babam gibi bir adamı benim için hayatın boyunca çektin diye teşekkür mü edecek?
Ayrıca çocuk da kız çocuğu ve büyüdüğünde hayatına giren erkeklerin babası gibi olma ihtimalleri çok yüksek.Çünkü erkek diye gördüğü kişi babası.Kızı annenin kaderini bile yaşayabilir öyle baba yüzünden yanlış seçimler yaparak.

Oldu gözlerim doldu
Bu ne küstahlık bu ne terbiyesizlik...evli bir insan eşine başka sevgili yaparsam söylerim bekle der mi?!
Bu duyan kadının öylece durması peki? Bence orası daha kötü.İnsan kendisine verilen değeri kendisi belirler.İnsanların eline kalsak yandık.Herkes önce kendine değer vermeli ki karşıdaki de bu tür laflar edemesin.Onu dediği anda adamın aklını alması lazımdı.Huzursuzluk çıkmasınmış.Denizin en sakin olduğu zaman fırtına sonrasıdır.Bazen gerekiyor.

bir aile kolay kurulmuyor, kurulduktan sonra da devamı kolay olmuyor. karşılıklı fedakarlık gerekiyor ama bu ilişkide sadece sizin kardeşiniz fedakarlık yapmış hatta neredeyse köle olmuş o adama. kıymet bilmeyen manevi olarak eşine çocuğuna sevgisini esirgeyen adam varsın olmasın. kardeşiniz ruhsal olarak kendini yiyor anladığım kadarıyla ki bu çocuğu ve kendisi için ilerde problem oluşturabilir.

kendisini sadece maddi açıdan sömürülecek biri olarak görüyor eşi. kadın çalışsın, çocuk da doğursun ama çocuk gibi harçlıkla idare etsin. öyle bir dünya yok. doktor da olsa bazı insanlarda beyin olmayabiliyor demekki bı çağda bu gerikafalılık inanılır gibi değil.

siz işin içine girerseniz bu sefer eline koz vermiş olursunuz o adamın. ailen bize karışıyor diyip kızın üstüne gider iyice. kardeşiniz denedikçe eli boş dönüyor kendisini daha fazla yıpratmamalı
Ryan sizin dediğinizi uyguluyoruz.bakalim ne olacak

Arkadaslar ilk defa derdim vara konu açıyorum. Bana yardımcı olursaniz çok sevinirim.
Hemen konuya gireyim kız kardeşim hemsire heykel enistemiz dış hekimi ikiside aynı hastanede çalışıyorlar. Sadece çalıştıkları oda ayrı.
4 senelik evliler ve dünya tatlısı 1.5 yaşında kızları var.
Son zamanlarda kardesimin gözleri dolu dolu geziyordu 1 aydır. Ve zorla ne olduğunu sorduğumuzda sadece dua edin diyordu. Ve ben sıkıştırdiğımda anlattı .
Eşinin kensine hiç yardımcı olmadığını hasta oldugunda ya canim neyin var bir ihtiyacın var mi ölsem gitsem soramdigini birazcık eşinden ilgi beklediğini bunu hic yapmadığını söyledi.ve bu durumu en kibar şekilde incitmeden eşine anlattığını söyledi.ama ne hiç tepki pişmanlık almadığını söyledi.günlük hayatin da da hiç yardımcı olmadığınıı söyledi.
Bacicim artık eşine tepki olarak eşiyle son zamanlarda ilgilenmemiş biraz naz yapmış hastalandiktan sonra işin tuhafı taş eniştem kız kardeşime küsmüş. Ve hiç konusmuyormus yaptığı yemeği bile yemi yormus.anasını evine gidip duruyormuş. Benim sessiz bacim kendi nazinii bırakıp eşiyle konuşmaya çalışıyor ama hiç bir tepki vermiyor. En sonunda sıkıştırdiğında heykel enistem ben senden soğudum artık seni sevmiyorum demiş kardesime. Ve kardeşim şok. Yavrum baskasi mi var.severek evlendik ne oldu sorularına hiç yanıt yok. Hatta hiç konuşma yok kardeşimi evde yok sayıyor.ne kizyla ilgileniyor nede başka bişey.kız kardeşim kendi suçlu gibi gönlünü almaya çalışıyor.ki okadar odun ki kendi kızını kucagina almaya aciz sebebi bana alismasin.ve kardesimin kendisi için o kadar fedakarlığı var ki.maasli olduğu halde kart kocasinda Sadece kardeşime harçlık verir bir ay idare et der. Yorgun argın herhafta anasına götürür bu kızım evde işi var mi diye sormaz daha neler neler.ki yegenime altin taktı altin parasını kızın harcligindan kestigi halde kardeşim sesini çıkarmayan biri o kadar kibar ki...yani elindeki elmasın kıymetini bilmiyor.
Evet arkadaslar özetlemeye çalıştım.
Kardeşim naz yapım derken adam ondan soğumuş.simdi 1 aydır evin içinde iki yabanci gibi dolaşıyorlar.
Şimdi kardeşime nasil akıl vereyim onlara annemle nasil yardım edelim.
Gidip yumruklayasim geliyor ama.
Tam bir heykel kesinlikle tepki veren biri değil.taş mübarek.artık bu kusluk bitsin diye kardeşim kocasını zorla yemeye götürdü sonuç sen bana naz yaptin Bende senden soğudum.tek kurduğu cümle bu....ve hala kardeşime konuşmuyor.

Bence siz karışmayın sonra size tepki almasın bence damat.Galba kızkardeşiniz fazla fedakar davranmış artık resti çekmeli

Kardeşinin psikolojisi bozulmuş o kadar belli ki. Adam onu eze eze kardeşin de kendisini değersiz görmeye başlamış. Yapılacak ilk şey adamı takip etmek aldatıyor olabilir. İkinci şey kartı geri alıp adamı evden kovmak. Ama bunları sen söyleme. Seni kötü bilir

Kardeşiniz acil olarak psikolog desteği alsın ki...yaptığı büyük hataları görsün.
Siz uyarsanız da çok fazla ciddiye alacağını sanmıyorum.
Yapacağınız en büyük iyilik psikolog randevusu almasını sağlamaktır.

Kardeşinin psikolojisi bozulmuş o kadar belli ki. Adam onu eze eze kardeşin de kendisini değersiz görmeye başlamış. Yapılacak ilk şey adamı takip etmek aldatıyor olabilir. İkinci şey kartı geri alıp adamı evden kovmak. Ama bunları sen söyleme. Seni kötü bilir

Valla kardeşim beni kötü bilsin ama onun iyiliği için söylerim ben geri duramam asla. Sonunda haklı olduğunu anlayacaktır zaten. Şu anki psikolojisi zaten normal değil, kendi ailesini de suçlayabilir ama sonunda anlayacaktır. Beni kötü bilir diye söylememezlik yapmayın bence okkesa okkesa

Valla kardeşim beni kötü bilsin ama onun iyiliği için söylerim ben geri duramam asla. Sonunda haklı olduğunu anlayacaktır zaten. Şu anki psikolojisi zaten normal değil, kendi ailesini de suçlayabilir ama sonunda anlayacaktır. Beni kötü bilir diye söylememezlik yapmayın bence okkesa okkesa
Biraz önce konustum.sizlerin sözlerini cümlelerinizi derledim.moral ini yükselttik.dedi titriyordu.simdi biz onu yok sayyiyoruz.kardeşim kartını alacak arabiayi vermicek evde o yokmuş gibi davranacak.bakalim nasilmis.boşanmak okadar kolay olmucak azıcık surunsün.

Biraz önce konustum.sizlerin sözlerini cümlelerinizi derledim.moral ini yükselttik.dedi titriyordu.simdi biz onu yok sayyiyoruz.kardeşim kartını alacak arabiayi vermicek evde o yokmuş gibi davranacak.bakalim nasilmis.boşanmak okadar kolay olmucak azıcık surunsün.

oh çok sevindim. Kardeşinizi asla yalnız bırakmayın bu dönemde, şimdi o duygusal davranıp hata yapabilir, onu yönlendirecek olan sizsiniz. Ben de sıkıntılı dönemimde beni yönlendiren ablam dediğim bir insana borçluyum her şeyi, kardeşinizi anlıyorum, sizin desteğinizle halledecek inşallah.

Ne mutlu ki sizin gibi kardeşi var, bunu da söyleyin ona olur mu, sakın kendini yalnız ve değersiz hissetmesin , asla ve asla.

Back