• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kız istemeye gelindiginde

Saklamak yerine sorsaydınız. Görümceniz belki kasıtlı belkide istemeden yaptı biz nerden bilelim ilişkiniz nasıl? Görümcenizin kararteri nasıl?

Tek bir bohça var içindekiler
1 adet patik
1 adet şal
1 adetkına
5 adet yazma
5 adet havlu

1adet seccade
1adet gecelik(kardeşimin ismi)
1 adet bluz
1 adet tanga-sutyen(üzerinde kardeşimin ismi)

Tanga sutyen almalari bir tek kiz kardesinize olursa mi sakincali? Size de almalari tuhaf degil mi? Eskiden atlet kulot seklindeydi simdi tanga sutyen. Hem de bunu erkek tarafi aliyor. Yakinda bdsm kostumu hediye ederlerse sasirmam valla.

O degil de seccade ve tanga bir arada. :D

Ya gorumcemden başkası hazirlamamis siz olsanız ne dusunurdunuz demiştim aldım cevabı geniş olmalıyım bu konuda aldım mesajı ben takmıyorum artık tesekkurler

Nerelisiniz merak ettim ? Ilk defa duyuyorum , çok şaşırdım.
Karslıyım... Bizim geleneklerimizde (Ben her ne kadar bu bohça, çeyiz gibi şeyleri çok saçma bulsam da) gelinin kız ve erkek kardeşlerine, annesine, babasına eğer hayattalarsa büyük anne ve baba gibi aile büyüklerine ve hatta ailenin maddi durumuna göre bazen teyze ve halalara da bohça hazırlanır. İçine seccade, lif, tesbih, iç çamaşırı takımları, havlu gibi şeyler konulur.

Gelin kıza değil de baldıza mı tanga almışlar?
Zira ortada 1 tanga var.. Ona hediye desem, sana alınmadan garip olur..
Ara sor kaynananı..

Ben ankaraliyim sadece gelin damat bohcalarina iç çamaşırı konulur diğer hısım akrabaya bluz gömlek çorap yazma patik vs iç çamaşırı konmaz ayıp ya

Tek bir bohça var içindekiler
1 adet patik
1 adet şal
1 adetkına
5 adet yazma
5 adet havlu

1adet seccade
1adet gecelik(kardeşimin ismi)
1 adet bluz
1 adet tanga-sutyen(üzerinde kardeşimin ismi)
Şu listedekilerin içindekilere göre yapılan gerçekten anlamsız.gecelikte ve iç çamaşırda ayrı ayrı mı isim yazılmış ,yani bilinçli yapılmış

Yuh bir de ayri ayri yazmislar ismi. Bilincli galiba bu yapilan. Haklisin ya ben olsam bohcayi yedirirdim gorumceye.

Bizde nişan boğçasında ev halkının tümüne hediye alınır anne baba kardeş gibi ..yasınız kaç ki sakladınız

Himmm listeye baktim da garip... ama sen bastan boyle anlatmadin. Sanki haksiz cikicam diye abartiyosungibi geliyor. Ama eger boyleyse ara gorumceni sor. Bunun uzerinde kardesimin ismi yaziyordu siz mi yanlis yazdiniz ben mi yanlis anliyorum diye. Kardesinin derse iyide bunlar once geline konur de. Nisani atcaklar diye korkma. Bunlar nisanj busebepten atarsa nikahini da bozarlar.evlenip ayrilmaktan iyidir

Evet yanlışlık olsa birine yazılır.kasitli gibiydi ayrıca elle yazılmış karalayabilirsin etiketi çıkarabilirsin.biri hatırlamasa diğeri su ismi kaldır der bu sadece gorumcem tarafından hazırlanmış kimse görmemiş.sakladim çünkü seviyorum sevdiğim adamın hiç bi bilgisi yoktur bu konuda diye düşündüm ama ailem gorseydi bu nisan bozulurdu.boylece gorumce amacına ulaşmış olurdu ama hala aklımda ve hazmedemiyorum

eger kız kardesinize camasır alınıp size alınmadıysa zaten tuhaf hadi sizede alındı diyelim kız kardesinize alınan camasır standart gunluk birsey se okey ama gece icin kullanılan takımlardansa oda garip yani

Back