• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kız istemeye gelindiginde

olan olmuş artık ne diyelim ki? asla bilemiycez.

ya evet böyle minik şeylere niye takılıyor insanlar anlamıyorum ben. olan olmuş ölen ölmüş. altında kötü ne niyet olabilir yani, bide görümce hazırlamış bohçayı, kardeşine de bir hediye yapalım demiş bence, gidipte kayınpeder hazırlamamış ya. biz olsak aile arasında dalgasını geçerdik bide, valla insanlar kendine sorun edecek konu arıyor.:deli:

bide cidden bunu kötü niyetle, art niyetle yapacak insanlar var mı ya? böyle herşeyin altında bir şey aramayın ferah olun biraz.

Bızım adetlerimizdede kızkardese ic camasıri gecelik yada pjama alınır bohçaya konur ama tam anlayamadım siz neyi neden sakladınız bnim esim hatta kardesimi carsiya cikardi kardesim kendi aldı esimde odedi

Çok mu geniş dusunmeliyim ya bakın gelin bohçası bana geldi.icinde tek bir takım var üzerinde elle yazılmış kardeşimin ismi.baska ailemden hiç birine hediye alınmamış yanı.o zaman o kardesiminse bana yok!

Cok kiskancsin. Kiz kardesinede hediye alabilirler. Bu olan bisey. Gecelik takimi almislar bir tane alti ustu. Banakalmadi diye alip saklamak ne gorgusuzluk ya. Hic mi hayatinda geceligin olmadi? Evlenincede bol bol alirsin. Bir omur nisan bohcasinda gelenlerle yaşamiyor kimse. Fesatlikta zirve yaptiniz

Durum gerçekten ilginç bir karışıklık olamaz bence tabi kardeşinizle isminiz çok benzemiyorsa bohça konusu çok canımı sıkmıştır benim yine o günler geldi aklıma:/

Seni begenmemisler gözleri kardeşinde kalmış canım. Kayınvalide bohça yapmaz neden yapmadı derler,ama aileme de yapılması gerikirdi derler yaparlar aaa kardeşime iç çamaşırı almış neden acaba derler,Derler de derler

Canım bohcada sadece gecelik yoktur sanırım hepsini sana almıslardır ama biri demistirki kızkardese bisey koymanız gerek o zaman kv den ekstra almak yerine aldıgi gecelige kardesinin adını yazmıstır bence olumsuz düsünme

Bizim adetlerimiz bohça ayrı ayrı yapılır sadece gelinin bohcasina iç çamaşırı gecelik konulur anneye babaya yapılan bohcaya gelinin ki gibi iç çamaşıri tanga sutyen gecelik( fantazi)konmaz. Bize sadece gelin bohçası geldi.yani bana gelmesi gereken şeyler olması gerekir.evet gorumcem de art niyet arıyorum.amaci biz gidince arkamızdan bohcayi atsinlar bu iş burda bitsin diye.bazilari hakkaten geniş demek ki size bluz kardeşinize de tanga alıyorlar bravoo

Canım bohcada sadece gecelik yoktur sanırım hepsini sana almıslardır ama biri demistirki kızkardese bisey koymanız gerek o zaman kv den ekstra almak yerine aldıgi gecelige kardesinin adını yazmıstır bence olumsuz düsünme
Anneme babama bir şey alınmamış.amac mide bulundurmak değil mi neden bluz değil de iç camasiri

Anneme babama bir şey alınmamış.amac mide bulundurmak değil mi neden bluz değil de iç camasiri
Ama bak benim adetimdede kızkardese iç camasır alınır biri dediyse kızkardese ne koydunuz ic camasır konur diye onlarda oyle yapmistir cogu yerde sadece kız kardese alınır anne babaya alınmaz tekrar dugun bohcası hazırlanırsa anneye kumas babaya gomlek alınır daha detaylı yapanlarda vardır tabi yinede kisileri sen tanıyosum oyle fıcıklık yapacak kisilermi

Bizim adetlerimiz bohça ayrı ayrı yapılır sadece gelinin bohcasina iç çamaşırı gecelik konulur anneye babaya yapılan bohcaya gelinin ki gibi iç çamaşıri tanga sutyen gecelik( fantazi)konmaz. Bize sadece gelin bohçası geldi.yani bana gelmesi gereken şeyler olması gerekir.evet gorumcem de art niyet arıyorum.amaci biz gidince arkamızdan bohcayi atsinlar bu iş burda bitsin diye.bazilari hakkaten geniş demek ki size bluz kardeşinize de tanga alıyorlar bravoo
bu cevaptan sonra sizi çok art niyetli buldum. Bir gecelik yada çamaşir herneyse artık kardeşinize konuldu yada üstüne isim yazıldı diye bohça geri gidiyor nişan bozuluyorsa asıl sizin ailenizde problem var demektir. Bu arada bizdede baldıza çamaşır konur çok normal yani...

Kardeşine iç çamaşır hediye alınmış, erkek kardeşin abin olsa ona alınırdı bi baksır ve atlet gayet normal anormal bir şey yok...

Hoş nişanlın gidip dur şu baldıZa dantelli bir tanga alayım da gözü gönlü açılsın dememiştir kv almıştır onu emin ol...

Nişan bozma kısmını da yeni farkettim. Bu sebeple ailen nişan bozuyorsa, sen bu kafa yapısına sahip bir ailen varken biraz zor evlenirsin "armutun sapı üzümün çöpü" misali...

bu cevaptan sonra sizi çok art niyetli buldum. Bir gecelik yada çamaşir herneyse artık kardeşinize konuldu yada üstüne isim yazıldı diye bohça geri gidiyor nişan bozuluyorsa asıl sizin ailenizde problem var demektir. Bu arada bizdede baldıza çamaşır konur çok normal yani...
Yalniz bohcada 1 takim varmis, konu sahibine gelmemis sanki bohca. Kardesi nisanliyorlar gibi olmus bence.

Burda da erkekte olsa kadında olsa atlet ve çorap konur. Abartılmaz yani. Sizinkinde ne çıktı sizin bohçanızda. Kardeşinize de mi fantazi gecelik almışlar.

Canım sende bir sıkıntı yok kimse böyle bir terbiyesizlik yapmamalı neden yapsın ki yani küçük mesele falanda değil insanın başına gelmeyince anlayamıyor empati empati diye geçinenler koyamaz bu durumda kendini senin yerine amaç arayı bozmaksa bu niyette olan herkes Allahından bulsun.

Back