kız istemeye gelindiginde

Olmaz , nişan bohcasina , bir başka bireye iç çamaşırı alınmaz.

Bana alınsa , ne münasebet bana neden çamaşır alıyorsunuz derim.
........

Dusuncesizlik etmişler. Kv.bize sorabilirsiniz.
Valla bize geldi ablamin kv si tarafindan. Gecelik tarzi sort askili takim saten dantelli. Bizde bohcaya erkek gelmez zaten. Hic bu gelir mi diye bile dusunmedik. Cok da makbule gecti bende evlenecektim:) yaninda birseyler daha vardi bize hazirladigi bohcalar ayri ayriydi ama. Herkesin adeti gordugu alisik oldugu yasam bicimi farkli. Onlara gore normal demek ki. Benim kv sadece bana getirdi mesala. Onda da ailem de bende hic sorun gormedik. Eger evleniyosak,klasik laf ele karisiyosak bence bizde boyle, bana gore yanlis diye mevzuu etmemek lazim boyle ufak tefek seyleri. Hadi begenmezsin ama artniyet aramak saklamak falan cok sacma olmus.

Çok mu geniş dusunmeliyim ya bakın gelin bohçası bana geldi.icinde tek bir takım var üzerinde elle yazılmış kardeşimin ismi.baska ailemden hiç birine hediye alınmamış yanı.o zaman o kardesiminse bana yok!

Ama sen basta demedin ki bana yok ona var diye. Yaa oyleyse karisiklik olmustur, ismini yanlis yazmislardr, baska hediyeye yazcaklarina ona yazmislardir, etiket kaymistir vs biz bunu bilemeyizki. Tek bildigim bu saklanmasi yada artniyet aranmasi gereken birsey degil. Tek bi takimsa bu benim degil mi yanlis yazmissiniz diyeydin :)

Konuyla cok alakasiz birsey soyleyebilir miyim?
Soylicem. Eger boyle miniminnacik konuda bile aman nisan bozulmasin diye korkar ve cok basit bi soruyu bile soramazsan sen evliligi beceremezsin. Hayir sorunca neden nisan bozulsun? Nisan bozcak kadar artniyetleri varsa bozulsun zaten. Boyle ortada hicbir sey yokken bosuna onyrgin oldu iyi mi oldu.

Nisan selesi bohcasi adina her ne denirse icinde anneye babaya kardeslere de hediye konur(arzu edilirse). Bi amaci yok kardesine hediye gelmis sende onu saklamissin hata yapmissin.

Adetlere göre değişiyor demek ki. Bana tuhaf geldi ilk duyduğumda. Şimdi , burada siz ve bir başka üye bize de geldi deyince kulağım alıştı :)

Diğer dediklerinize de katılıyorum. Bende böyle düşünüyorum.

Hmm o zaman size gelen bohcanin içindeki iç çamaşırına kız kardeşinizin ismi yazilmis olsa ay ne güzel benden çok kardeşimi dusunuyorlar diyeceksiniz tamam ya ben abartmisim

Hmm o zaman size gelen bohcanin içindeki iç çamaşırına kız kardeşinizin ismi yazilmis olsa ay ne güzel benden çok kardeşimi dusunuyorlar diyeceksiniz tamam ya ben abartmisim
Eger sana koymayip sadece kardesinize koymuslar ise ic camasir hediyesini ayip etmisler...
Kardesinizin hediyesini vermelisiniz bence ....
Ama ic camasiri almalarida sacma olmus sanki insan bir bluzdan falan alirdi....

Saklamak yerine kız kardeşinize verseydiniz olay çözülmüş olurdu. Sorup öğrenirdiniz içinize atmak yerine. Biz bilemeyiz ki yanlışlıkla mı yazıldı adetleri mi öyle. Art niyetli mi düşünüyorlar. Ne desek yanlış olur. Neyse olan olmuş artık kafaya takmayın. Geçmiş bitmiş.

kardesıne hediye getirmisler sen ne sandın kı onumu istemeye geldıler falan :)

Evet bi tane gecelik ve bir tane sutyen takımına etiket yapıştırılıp tukenmezle yazılmış fesat kim

bence hediye yapmışlar, bohçayı genelde anneler hazırladığı için sakınca görmemiş bende karışmasın diye görümcemin adını tükenmez el yazısı ile yazmıştım. bir gariplik göremedim, ben olsam kardeşime al sana da gecelik getirmişler der güler geçerdim. altında başka ne olabilir ki

Yav kirk kere soruldu sen burda ne arniyet aradin? Cevap vermiyosun ki?
Nisanlin mi kardesine goz koyup aldi?
Kv mi bu kardesi daha guzel onu mu tavlasak dedi.
Diyorum iste eger geline ozel su takimlar varya oysa etiketli olan bi karisiklik olmustur.
tek bi gecelik baska gecelik namina hicbir sey yoksa yanlislikdir.
Ama mesala sana bi gecelik takimi alindi bu ekstra bi gecelik ise kardesine almislar iste. Vermek istemiyosan verme. Didikleyecek birsey yok ki bunda.

Bana gelen gecelik ve iç camasirinin uzerindeydi

sanırım bırı kazayla sana hazırlanan hedıyeye kardesının ısmını yapıstırmıs
hedıyeler karısmıstır yanı

yoksa mıllet sana hedıye getırırken kardesıne nıye ıc camasırı alsın kı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…