• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Kız istemede ne ikram edilir ?

neenone

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mart 2008
1.914
218
373
Kızlar 2 hafta sonra isteme ve söz olucak inşallah. Ama biz ikram olarak neler yapıcaz bilmiyoruz henüz karar veremedik. Sizce nasıl yiyecekler yapılır, ne yapsak uygun olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
öncelikle hayırlı olsun.allah tamamına erdirsin..
bu iş yöre yöre değişiyo sanırım.biz 1 ay önce erkek kardeşimi nişanladık...erkek tarafı olarak biz karşıladık yeme içme işini.bir pastane ile anlaştık.kişi başı nişan tabağı hazırlıyorlarmış.tatlısı tuzlusu yaşpastası meyve suyu falan...kız evi sadece kahve verdi...
ama benim nişanımda biz hazırlamıştık..yaprak sarma 2 tuzlu 2 tatlı....erkek tarafıda yaş pastasını getirmişti...

Biz hazırlamayı düşünüyoruz ikramları ve 20 kişi falan oluruz. O yüzden bi 10 çeşit yaparız ama neler olacağı hakkında hiç fikrimiz yok

yaprak sarma-elmalı kurabiye-poğaça-kek(browni),börek(tepsi böreği yada su bör.)-şekerpare...aklıma ilk etapta gelenler....

zeytinyagli dolma, pilav üstü et, veya firinda tavuk, patlican oturtma, salatalar, tursular, börekler, biz bunlari yapmistik, yemek vermistik yani daha sonra pasta ve tatli verildi, meyve sulari, cola fanta vs , simdiden hayirli olsun

bence agir yemekler yapmayin zaten aksam gelmiyceklerimi? yiyipte gelirler:1: sadece ikramlik seyler yapin abarti olmasin.sarma tuzlu kurabiye yada pogaca felan birde kücük boyutta tatli sekerpare olur tavukgögsü olur yada kek yada pasta olur yanindada cay yada kahve.bence yemek idi agir seylerdi ugrasmayin.hem siz yorulursunuz hemde aksam aksam o heyecana agir seyler gitmez.gerci heyecandna yediklerini hemen eritirler ya :1::1::1:

bence pilavlar etler yemektense
börek çörek kek sarma tarzı şeyler sunmak daha iyi olabilir.
benim isteme söz bir arada olmuştu.
önce kahveler içildi , isteme oldu cikolatayı ikram ettim.
sonra cay yaptık yanına işte sarma , kek , baklava, pogaca o tarz bi seyler vardı ne oldugunu hatırlamıyorum bile ama cok degildi yemekten sonra gelmisleri yenmiyor pek bi sey ilk bir cekingenlik oluyor.
sonra biz meyve ikram ettik , erkeklerden viski filan icenler oldu .
yazdı benim istemem dondurma da almıstık da ona sıra gelemeden kalktılar.
ertesi gün bizim bahceli bi evimiz vardı orda yemege aldık , orda genis bir menü vardı , salatalar, mezeler, mangal filan yapıldı.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim, listeyi hazırlamaya başladım yazdıklarınızla

Benim istemede şehir dışından geldikleri için önce yemek verdik.
Daha sonra da pastaneden tatlı tuzlu kurabiye ve pasta aldık. Gazoz ile ikram ettik. Yaz mevsimiydi.

Çok stres yapma bence. Tuzlu ve tatlı kurabiye, kek veya pasta yeterli olur.

haftaya bize de tanışmaya gelecekler.. bende bu konuda kararsızdım yemek mi yapsak yoksa pasta börek falan daha mı iyi olur diye.. ama sanırım dediğiniz gibi en mantıklısı pasta börek çörek :) yemek yemeye gelmiyorlar sonuçta..

Yaptık biz nişanımızı, 10 çeşit pasta börek yaptık ve çok da güzel oldu. Yemektense bu tarz daha iyi oldu bence

kısmetse bu c.tesi beni istemeye söz kesmeye geliyorlar...arkadaşlar panık ataklarım tutyor..terrubeli olanlar anlatsın...panik nasıl yenilir

kısmetse bu c.tesi beni istemeye söz kesmeye geliyorlar...arkadaşlar panık ataklarım tutyor..terrubeli olanlar anlatsın...panik nasıl yenilir

benim sözüm ocakta ama tanışmaya da aynı hazırlıkları yaptık
sarma kuru patlıcan ve biber dolması yaptık(birer tane koyduk)
puf böreği
bisküvi tatlısı
muffin
kereviz salatası(küçük kaselere koyup tabak kenarına yerlestirdik
damadın getirdiği tatlıyı koyduk
bişey daha vardı ama suan hatırlamıyorum :) ama sözde biraz daha arttırabilirsin istersen ama çok begendi herkes yemekleri :)

Back
X