• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiz isteme ve kardesimden istenenler

ben de yeni evlendim.gelinliğimi ,kuaför masraflarımı ,gelin çiçeğimi bana ait olan tüm masrafları kendi maaşımdan ödedim . evi de ortak kiraladık eşyaları ortak aldık. bu süreçte eşya alırken gelinlik diktirirken karşılaştığım gelinlerin yüzde 80i bu güzel günlerini damatla daha pahalı eşya ,daha pahalı gelinlik için tartışmaya ayırıyor. şimdi olsa yine kendim yaparım . çoğu genç bu tip kız aileleri yüzünden evlenemiyor . bu olayda da kız çok toy belli . ailesinin şu ana kadar kendi sırtından geçinmesi bitmiyormuş gibi hayatının en güzel anılarını bu şekilde kirletilmesine gerçekten üzüldüm.
Her kiz boyle olsun isterim ama bazen bizim ki gibi cikiyor iste.

Utanmadan nasıl istiyorlar böyle benim aklım almıyor. Liste yapsalarmış bari bir de. Söz uçar yazı kalır! Kardesiniz gözünü açsın biraz. Bugün böyle olan yarın bir evin içinde o adamın içini yer bitirir.

Bilezikleri anladik da ev ne. Ev istiyorlarsa 40 yaşında birini bulsunlar kızlarına. Kimin bu yaşta evi var ya Allah aşkına. Ayrı ev deseler falan anlarım da. O kadar bilezik bir de isterken mi? Düğün nişan hepsi içinde olsa bari.

Evi kim için istiyorlar ?

Bana cok sacma geliyor özellıkle sevgili olan kisilerin böyle sacmalamasi...

Imkani olmayan adami biliyorsundur neyine yani borcun içine sokmak sonra kendi çekmeyecek sanki...biz hem kiz tarafı hem erkek tarafı olduk bu tür pazarliklarn içinde olmak kötü, kizin üstüne evlenmeden mi istiyorlar anlamadım...

Bilezikleri anladik da ev ne. Ev istiyorlarsa 40 yaşında birini bulsunlar kızlarına. Kimin bu yaşta evi var ya Allah aşkına. Ayrı ev deseler falan anlarım da. O kadar bilezik bir de isterken mi? Düğün nişan hepsi içinde olsa bari.
Bizde oyle dedik ailesine kimin bu yasta evi var diye onlarda biz istiyoruz dediler tek kelime. İnsanlar somurucu .

Malesef canim cok zor borcla anca.

Peki ailen niye borca girsin ki? Belli ki o kiz bu malvarligi ailesini gecindirebilmek icin istiyor? Enayi mi sizin aileniz? Bir cocuklarina yaparken digerine yani size yapacaklar mi? aksi taktirde sizede haksizlik olur. Madem böyle bi istegi var bu ailenin, kardesinde illa istiyor, o zaman bir zahmet tasin altina elini koyacak

Yorumun cok agir bir kere daha dusun.

Hiç ağır değil, damdan da yazmış insan sonrasında demez mi nerden çıktı bu ev mevzusu diye,hiç mi insan konuşmaz bu yola girmeden,senin maaşın şu benimki bu nasıl olur nasıl yaparız ne yaparız diye

Bizim de düğünümüz var eylülde istemede böyle bişey deselerdi ben kardeşime derdim ne diyo bunlar diye,ailesini zor durumda bırakmış resmen

Evi kim için istiyorlar ?

Bana cok sacma geliyor özellıkle sevgili olan kisilerin böyle sacmalamasi...

Imkani olmayan adami biliyorsundur neyine yani borcun içine sokmak sonra kendi çekmeyecek sanki...biz hem kiz tarafı hem erkek tarafı olduk bu tür pazarliklarn içinde olmak kötü, kizin üstüne evlenmeden mi istiyorlar anlamadım...
Evlenmeden canim daha ev satin alacakmisiz oglanin bir evi olmaliymis. Borcada bizi sokacaklar millet akilli . Hic kizina odettirir mi borcu .

Kizin ailesi kirada bunca yil ev sahibi olamamislar .Kardeslerinin duzenli bir isleri yok ,baba borc icinde ,kiz ise calisiyor aileyi gecindiriyor diyebiliriz.İsteme gunu bizden ev ve 8 tane bilezik istediler yaklasik 18 bin civari .Bir aileye bakiyorum bunca sene ev sahibi olamamislar ama baskalarindan istemesini biliyorlar halden anlarlar dedik ama yok kiz reddetti ev ve bilezik sartmis .Yil olmus 2017 ama hala para derdine dusen aileler ve kizlar var dort bilezik takilsa ne olur ev sonradan calisilarak alinsa ne olur hersey para mi ??Evi olmayan sekiz tane burmayi takamayan evlenmesin mi ?kardesimin isi gayet guzel ve surekli cokta iyi bir geliri var ac ve acikta birakmaz ,saygili ,agir efendi kizlar buna bakmiyor para para para dertleri .
Hemen şikayet et ! Kızlarını satılığa çıkarmışlar,de ! O kız da ne kadar gurursuz, mal gibi satılmayı çok elzem birşey sanıyor ..bırakın ,kimse de istemez böylesini, evde kalsın da görsün gününü :)))

Hiç ağır değil, damdan da yazmış insan sonrasında demez mi nerden çıktı bu ev mevzusu diye,hiç mi insan konuşmaz bu yola girmeden,senin maaşın şu benimki bu nasıl olur nasıl yaparız ne yaparız diye

Bizim de düğünümüz var eylülde istemede böyle bişey deselerdi ben kardeşime derdim ne diyo bunlar diye,ailesini zor durumda bırakmış resmen
İstemeye gitmeyiz zaten bitti bu is iyice sinir oldum ya .

Back