Kiz isteme ve kardesimden istenenler

Aileye yuklenmeyin demissinizde kendilerinin bi b.ku yok damattan istemeyi biliyor ezikler... Güzel bi işim maddi durumu iyi evi arabasi yazligi olan ailem var istemede tek birsey konusulmadi sadece ara ara ben sunu aldim sen bunu al diye konusma geciyor annelerimiz arasinda oda fazladan esya almamak adina ama benzer durumu kardesimde yasadim issiz gelinimizin gozu doymadi annemlerde mesafe koydu simdi napiyolarsa yapsinlar ev mi araba mi gelinimizde köpek gibi calisacak beraber alacaklar

özetle, bize normal gelmiyor, bunun göçmen olmanızla alakası yok sizin yöreye ya da aileye ait bir şey olabilir, tüm göçmenlere maletmek hoş değil.

Simdi bu gelenek görenek diye kasanlar var ya. Aynı evde oturmak eşinin ailesine hizmet etmek de geleneklerimizin arasındaymış eskiden. Hemde her yörede vardı bu. Ama kaynanayla aynı evde yaşamak eskilerde kaldi bu zamanda olacak şey mi diyenler altın koç giysi alışverişi bilmem ne gibi maddi şeylere gelince adet gelenek diye ağlıyorlar.

özetle, bize normal gelmiyor, bunun göçmen olmanızla alakası yok sizin yöreye ya da aileye ait bir şey olabilir, tüm göçmenlere maletmek hoş değil.
ben yanlız ücbes kisiden bahsetmedim farklı yorelerden ama aynı adetlere olan yerde oturuyoruz tum trakya illeri istisnalar kaideyi bozmaz valla yapmayan kendi ayıbı an youtubeden bak yani trakya gelinleri diye

gecen gun gelin evinde tekirdaglı vardı bi tane mesela 250 milyar toplan ceyreklermis

ben kactıgım icin bizim tarafta küslük vardı bana bizimtaraftan 75 tane takılmıstı mesela gecen halamın düügnün 150 tane ceyrek vardı birlikte saydık verdik kuzenime dedim kardesime yasadın ben kactım 70 taneyi kacırdım dedim hemen arsa alırsın

sükür babam her gittigine altın takıyo simdi hem ben hem babam altın takıyo gelecege yatırım ki 10 senedir evliyim siz düsünün kuzenleri saymıyorum zaten onlara 1 kücük altın az bile

kardesim ögretmen bu arada cocukta ögretmen damadımız hasılatı yazarım seneye yaza

cocukta bizden tekirdaglı :))))))))

canım trakyam benim yaaa bi kere daha sevdirdin valla :))))))))

valla bana diyosun ben simdiden atlıyıp bizde yok öyle gelin gelsin hizmet etsin evini dügünün yapar cekilir kenara

Bacım sizim sülale zenginmiş sen farkında degilsin :)) benim annem babam borçtan ancak evi geçindiriyorlar kendilerine bir ev aldılar onun borcu yani. E bir bilezik bile takamadılar. Ama nezaman ihtiyacım olsa bir eksigim kalsa borçla ben üzülmeyim diye aldılar. Yani bilezik alamadılar diye ölsün mü bu adamlar. Yok ki yapamadılar işte.

olamyana yapcak bisey yok ama kızın oldugunu düsün eger sende yoksa madem kızın rahat etsin istersin dimi en azından evi olsun dersin kira derdi olmasın en güzel yıllardında 10 sene kredi cek ne tatil ne bisey ama yani herkez kendi ayarında evlendigi icin bizde iki tarafta esiy oluyo hatta kızına daire bırakan cok dedem anneme bırakmıs mesela simdi babamların arsasıda mütahide gidicek insallah bende ordan alcam bu kaynanamın evinden kurtulcam insalahhh zaten gitmiyorum böyle hicccccccccccc gitmem

Mutlu olsun da. Kızım olsada fakir biriyle evlendirmem. Birkere adamın aklı, gönlü, vicdanı, kalbi zengin olacak. Sonra cebide zengin olur belki çalışa çalışa. Sizin hayatınıza saygı duyuyorum. Daha çok versin Allah tabiki para ve varlık güzel birşey. Ama beni anlayabilmeniz biraz imkansız görünüyor. Sizin gibi düşünen insanlar da var çok yakın çevremde benim de onları anlayabilmem imkansız görünüyor.

Muhtemelen kizin ailesi simdiye kadar sıkıntı çektiği için kizlarinin sıkıntı cekmesini istemiyor. Bana gore bilezikleri talep etmesi normal, ev meselesi ise kardesinizle kizin arasinda gecmeliydi. Kardesiniz ev talebini kabul ettiyse kafasinda bir plani vardir zaten.

işte bak sana yapmayanın ayıbı geliyor,
bana/bize kız istemede evi var mı diye sorulması ayıp geliyor
bilmem anlatabildim mi?
o yüzden tekrar söylüyorum, bütün göçmenlere maletme bu evlilik maddiyatçılığını olur mu?
bizde eve, altına değil, eğitime, kültüre, insanlığa bakılıyor, gerisi olmasa da olur.

evlililk maddiyatcılı ne demek ya laf kalabalıgı yaparak laf sokabiliceginimi sandım bizdede avukata var ögretöende deniz captanıda lütfedersen hepsi okumus parası elinde insan herkez ayarında biriyle evlendimi evi varmı soruyo olmaz zaten o insanın evi vardır kusura bakmada kimse okumus mühendis olmus kızını capulsuz biseyi olmayan bi adamla evlendirmez herkez dengide gittimi sorun olmaz gene söylüyorum trakyada evi olmayan cocuguna dügün takı yapmaayan anan baba yoktur 3 5 kisi trakyayı temsil edemez...

Limoncu ben de trakyalıyım.
Bizde ayıptır böyle şeyleri konuşmak, zaten herkes elinden geldiğince yapar.
Sorulursa da "elinizden geldiğince yaparsınız" denir.
Eşim doğulu diye onlarda altın pazarlığı vardı. Eşim kendisi yaptı onu da ailesi ile ne ben ne ailem o diyaloga girmedi.
Ev falan da istenmez, hatta varsa destek olunur. Eşimin evi falan yok, hatta ailesi de kirada. Babam bize aldı hediye olarak. Mecbur mu, yoo. Yokken beklemek ayıptır

Kızın kendiside altın, ev diye dayattıysa vazgeçsin kardeşin, evlenmesin . Öyle şey mi olur. Ayıp ta kalmadı.

iste anlatamadıgım su herkez aynı statüde oldugu icin evi olmayan yok yani tek cocuktan bahsetmiyorum en az 2 3 oglu vardır ve her ogluna ev vermistir cünkü 60 70 lerde geldiginde memleketten istanbula hepsi arsa almıs evini yapmıs cevremizde bigalıda var lüleburgazlıda göcmende balkanlıda ben hic evi olmayan trakyalı bilmem yanii haa muhtemelen babası yeyip icimis ..... tırda biseyi yoktur

kimsede kurusa bakmasın tabiki herkez kızı oglu mutlu olsun ister ama kimse kızını yada oglunu borclu evlendirmez yani cocuk dogdu bilezikleri yapılmaya baslanır aynı denkte olursun suan kardesim ögretmen cıktıgı kiside ögretöem ama atanamadı ailesi tekirdaglı mesela üzüm baglarımı ne varmıs 1 trilyonmu 4 trilyonmu ne paha bicmisler mesela tekirdagla

aparmanları var ama cocugun durumu iyi diger amcanında yetiskin ccukları var onlarda tekirdagada oturmak istemiyo kardesimde beylikdüzünde ev bakıyolar mesela arsa satılcak paralar babalara dagılcak sonra istemeye gelcekler kardesim gelmis 28 yasında bu saatten sonra bu kadar durmus kiraya cıkıcak hali yok suan 2500 alıyo eve hic para vermedigi halde hic para kalmıyo ben nasıl evlenicem diyo yanii

trakyanın gözünü seviyim yaa her aile cocugunu borcsuz evlendirir

Iki kere evlendim , boyle muhabetleri gectim ikisinde de ailelere biz haber verdik su tarihte su mekanda evleniyoruz diye
Babam ölse agzini acip da karsi taraftan altin ev para maddiyata dayali birsey istemezdi zaten , kizini satmiyor neticede
O kadar cirkin o kadar tuhaf geliyor ki bu pazarliklar , bunlari okudukca üzülüyorum kendine altınla deger bicen kizlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…