ikiniz de aynı atomsunuz benim içinikinizi de parça pınçik ede ede severim
istanbula kadar gelicez mi lafına kızdım valladarısı başıma dimi
İstanbul daha mantıklı hem koşul hemde uygunluk açısından. Kalmalarına gerek varmı ki aynı gün dönerlerMerhaba kızlar, başlık biraz garip farkındayım ama ne yapılır bilemedim (daha doğrusu hangisi doğru olur bilemedim) o yüzden burada bilenlere sormak istedim.
Bir aksilik çıkmazsa Haziran-Temmuz gibi 4 senelik bir birliktelik yaşadığım erkek arkadaşım beni istemeye geliyor (bu kelimeyi de pek sevmiyorum açıkçası ama böyle gelmiş böyle gidiyor kullanıyoruz artık). Ben onun ailesiyle tanışmıştım, bir süre önce de o benim ailemle tanıştı etti. "Bunun adı konulsun artık" dendi (erkek arkadaşımın biraz ısrarcı olmasının da payı var), erkek arkadaşım mezun olduktan sonra istemeye gelinecek belki bir söz yüzüğü de takılır.
Şimdi sorum şu aslında, bilmeyenler için normalde İstanbulluyum. Ama üniversiteyi Ankara'da okudum, burada da iş buldum, bekar evim var, burada yaşıyorum yıllardır. Hatta kız kardeşim de burada üniversite kazanınca o da benimle kalmaya başladı. Burada bir düzenimiz var yani. Erkek arkadaşım da ailesiyle birlikte Ankara'da yaşıyor. Ama benim ailem İstanbul'da komple, baba tarafım falan. Şimdi "İstemeye hangi eve gelinecek?" diye bir sorun çıktı ortaya. Erkek arkadaşım "Senin bekar evinde isteme töreni olsa garip mi kaçar, İstanbul'a kadar gelmemiz gerekir mi?" diyor. Ben de aileme sordum, bizimkiler sen nasıl istiyorsan öyle olsun dediler de babaannem "Olur mu öyle şey, burada senin ailen var, gelsinler burada istesinler, kız evine gelinir hepimiz sülalecek Ankara'ya mı gidelim onlar için?" diyor. Ben aşırı arada kaldım. Ankara'daki evimde istemeye gelseler küçük bir evim var 2+1, herkesi sığdıramayız. İstanbul'daki evimiz müstakil, geniş bir ev ama erkek arkadaşımın ailesinin bizde kalması mı gerekir, otel mi ayarlamak gerekir ne yapılır hiç bilmiyorum. Annemle babam "Sen daha iyisini bilirsin" diye topu bana attılar, erkek arkadaşım mırın kırın ediyor, babaannem ısrar kıyamet üzerime geliyor.
Ben ne yapayım hanımlar, bana bir yol gösterirseniz minnettar kalırım her birinize. Şimdiden sağ olun.
Yani ben babaanneyi tutuyorum.
Olur mu hiç kalkacaksınız cümbür cemaat hooop Ankara'ya. Oldu olacak, bir kutu da lokum alıp siz gidin istemeye o zaman, değil mi ama..
Bence siz hiç arada kalmayın, atın topu babaanneye, o konuya gayet hakim, bırakın istediği gibi yönetsin. Hem büyüklerin sözü dinlenir deyip geçiştiriverirsiniz.
Şimdiden mutluluklar dilerim
Bende istanbula gelmeleri düşüncesindeyim. Sırf onlara yakın olacak diye ankarada isteme olayı olması çok saçma.
Zora hiç gelemiyorlar resmen, oldu kız tarafı komple kalksın onların ayagına gelsin erkek tarafı kılını kıpırdatmasın zira paşamız öyle istiyor.
Hepsi toplanacak istanbula kızın ailesinin evine istemeye gidecek usul erkan böyledir.
Nerede kalacakları da onların sorunu.
Ya dönerler ya otelde kalırlar kendileri bilir.
Ankara istanbul arası ne ki millet karstan diyarbakırdan geliyor kız istemeye daha şimdiden gözlerinde büyütmesinler biraz ılımlı olsunlar. Sen de bu konuda taviz verme.
Babanlardan istenmesi uygun olur
Babanne candır
Mutluluklar dilerim
Benim istanbulda evim vardi ama ailem baska sehirdeydi.. Ailemin bulundugu sehre tanismaya geliyoruz demislerdi ama ayni gun supriz olarak birde isteme oldu. O gun ayni gun geri donuldu. Sonra aile buyuklerimiz olmadigi icin 3 hafta sonra soz nisan bir arada yemek verdik. Gunduz eve geldiler oglen yemegi yendi, aksam aile yakinlari ile disarida bir yerde yemek yendi yuzuk takildi. Gece ise tum misafirleri bir otelde biz agirlamistik. Yani ben ayarlamistim onceden ama sonucta bir akrabalik vardi farkli bir durumdu. Sonra ev hazirliklari esnasinda kar yagdi tam ceyizler gelmeden once. Biz ben kalsam ailem ceyizlerimi getirse derken kp rahmetli “uygun olmaz kizim ben seni gotureyim. Sende ailenle ol” dedi ve beni birakti. O gun geri dondu. Iki gun sonra biz ceyizleri goturduk. Ve kina ile dugun zamani yine gelip ailemin sehrinden aldilar. Babam takmaz oyle seyleri hatta hic bilmez ama kp rahmetli cok onemserdi.. birde iki bayram gecirduk, ikisindede geldiler. Yani yazik baya bir geldiler gittiler bizimkiler. Ben babaannenize hak veriyorum. Bence istanbul a gelmeliler..
İstanbul daha mantıklı hem koşul hemde uygunluk açısından. Kalmalarına gerek varmı ki aynı gün dönerler
Çok teşekkür ederim, zaten ben bırakmak istemesem bile babaannem dominant kadındır kontrolü eline alacaktır ehehe.
Ben aslında iyi niyetli düşündüm biraz ondan biliyor musunuz? Yani ben erkek arkadaşıma "Ya olur mu öyle şey" falan diye kesin konuştum ama bu sefer de gereksiz ısrar mı ettim burada kendi evim varken diye düşündüm. Ama sizlerin görüşlerini okuyunca en mantıklısının İstanbul'a gelmeleri olduğuna karar verdim ben de.
Ehehe çok tatlısınız, teşekkür ederim. :)
Ay sizinki de zorlu geçmiş baya. Bizimkiler de çok bilmez, hatta annemde babamda öyle isteme falan olmamış babam yüzüğü takıp ben evlendim diye getirmiş. Bizimkiler de sallamıyor yani. Babaannem baya bir konuşmamış etmemiş, şimdi iyiler ama biz torunlarını kontrol altına almaya çalışıyor hala ehehe.
Aslina bakarsaniz inanin hic oyle zorlu gecmedi.. karsi taraf ilimli olunca her gelis gidisleri gayet guzel gecerdi. Hic stres vs olmadi inanin bana... 5.5 ay nisanli kaldim ama cok guzel ve sorunsuz gecti panik olmayin hic o yuzden.. gonlunuz ferah olsun.
Şimdi daha isteme kız babaevinden gelin çıkar onu nasıl yapcaniz çok merak ettim babaanne haklı bir zahmet geliversinler erkek tarafı yerinden kiprasmasin diye kendi ailemi Ankara'ya goturcem oldu kız evi naz evi derler ne o öyle ailen hemen vermeye hazır gibi görünecek az ağır olun
Bizimkilerde bir istemeye geldiler. Bak şimdi hatirladim yine sinirlerim bozulduBenim istanbulda evim vardi ama ailem baska sehirdeydi.. Ailemin bulundugu sehre tanismaya geliyoruz demislerdi ama ayni gun supriz olarak birde isteme oldu. O gun ayni gun geri donuldu. Sonra aile buyuklerimiz olmadigi icin 3 hafta sonra soz nisan bir arada yemek verdik. Gunduz eve geldiler oglen yemegi yendi, aksam aile yakinlari ile disarida bir yerde yemek yendi yuzuk takildi. Gece ise tum misafirleri bir otelde biz agirlamistik. Yani ben ayarlamistim onceden ama sonucta bir akrabalik vardi farkli bir durumdu. Sonra ev hazirliklari esnasinda kar yagdi tam ceyizler gelmeden once. Biz ben kalsam ailem ceyizlerimi getirse derken kp rahmetli “uygun olmaz kizim ben seni gotureyim. Sende ailenle ol” dedi ve beni birakti. O gun geri dondu. Iki gun sonra biz ceyizleri goturduk. Ve kina ile dugun zamani yine gelip ailemin sehrinden aldilar. Babam takmaz oyle seyleri hatta hic bilmez ama kp rahmetli cok onemserdi.. birde iki bayram gecirduk, ikisindede geldiler. Yani yazik baya bir geldiler gittiler bizimkiler. Ben babaannenize hak veriyorum. Bence istanbul a gelmeliler..
Hanımefendiciğim ağırlık konusunda problem yok ben tereddüte düştüm sadece gereksiz ısrar mı ettim diye. Yoksa babaannem zaten burada herkes Ankara'ya gelsinler dese bile kabul etmeyecekti. Kimsenin bir şey dediği yok yani, sıkıntı yok :) Gayet "ağır" bir aileyiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?