Kız "isteme" günü?

Babanlardan istenmesi uygun olur
Babanne candır
Mutluluklar dilerim

Benim istanbulda evim vardi ama ailem baska sehirdeydi.. Ailemin bulundugu sehre tanismaya geliyoruz demislerdi ama ayni gun supriz olarak birde isteme oldu. O gun ayni gun geri donuldu. Sonra aile buyuklerimiz olmadigi icin 3 hafta sonra soz nisan bir arada yemek verdik. Gunduz eve geldiler oglen yemegi yendi, aksam aile yakinlari ile disarida bir yerde yemek yendi yuzuk takildi. Gece ise tum misafirleri bir otelde biz agirlamistik. Yani ben ayarlamistim onceden ama sonucta bir akrabalik vardi farkli bir durumdu. Sonra ev hazirliklari esnasinda kar yagdi tam ceyizler gelmeden once. Biz ben kalsam ailem ceyizlerimi getirse derken kp rahmetli “uygun olmaz kizim ben seni gotureyim. Sende ailenle ol” dedi ve beni birakti. O gun geri dondu. Iki gun sonra biz ceyizleri goturduk. Ve kina ile dugun zamani yine gelip ailemin sehrinden aldilar. Babam takmaz oyle seyleri hatta hic bilmez ama kp rahmetli cok onemserdi.. birde iki bayram gecirduk, ikisindede geldiler. Yani yazik baya bir geldiler gittiler bizimkiler. Ben babaannenize hak veriyorum. Bence istanbul a gelmeliler..

İstanbul daha mantıklı hem koşul hemde uygunluk açısından. Kalmalarına gerek varmı ki aynı gün dönerler

Çok teşekkür ederim, zaten ben bırakmak istemesem bile babaannem dominant kadındır kontrolü eline alacaktır ehehe.

Ben aslında iyi niyetli düşündüm biraz ondan biliyor musunuz? Yani ben erkek arkadaşıma "Ya olur mu öyle şey" falan diye kesin konuştum ama bu sefer de gereksiz ısrar mı ettim burada kendi evim varken diye düşündüm. Ama sizlerin görüşlerini okuyunca en mantıklısının İstanbul'a gelmeleri olduğuna karar verdim ben de.

Babanlardan istenmesi uygun olur
Babanne candır
Mutluluklar dilerim

Ehehe çok tatlısınız, teşekkür ederim. :)

Ay sizinki de zorlu geçmiş baya. Bizimkiler de çok bilmez, hatta annemde babamda öyle isteme falan olmamış babam yüzüğü takıp ben evlendim diye getirmiş. Bizimkiler de sallamıyor yani. Babaannem baya bir konuşmamış etmemiş, şimdi iyiler ama biz torunlarını kontrol altına almaya çalışıyor hala ehehe.

İstanbul daha mantıklı hem koşul hemde uygunluk açısından. Kalmalarına gerek varmı ki aynı gün dönerler

Öz üvey anne durumu var, öz anne yurtdışından geliyor. Benim anne tarafından da yurtdışından gelecekler var ama onları bizde misafir ederiz. Herkesi bir arada misafir etmek bize de ağır gelir aslında ama otel önersek "Ayy bir misafir etmediler evlerinde" diye laf olur mu diye düşündüm ben de. Ama gereksiz detay düşünüyorum sanırım.

Aslina bakarsaniz inanin hic oyle zorlu gecmedi.. karsi taraf ilimli olunca her gelis gidisleri gayet guzel gecerdi. Hic stres vs olmadi inanin bana... 5.5 ay nisanli kaldim ama cok guzel ve sorunsuz gecti panik olmayin hic o yuzden.. gonlunuz ferah olsun.

Çok teşekkür ederim, ben de şimdiden epey gerginim. İçimi rahatlattınız. :)

Şimdi daha isteme kız babaevinden gelin çıkar onu nasıl yapcaniz çok merak ettim babaanne haklı bir zahmet geliversinler erkek tarafı yerinden kiprasmasin diye kendi ailemi Ankara'ya goturcem oldu kız evi naz evi derler ne o öyle ailen hemen vermeye hazır gibi görünecek az ağır olun

Hanımefendiciğim ağırlık konusunda problem yok ben tereddüte düştüm sadece gereksiz ısrar mı ettim diye. Yoksa babaannem zaten burada herkes Ankara'ya gelsinler dese bile kabul etmeyecekti muhtemelen. Kimsenin bir şey dediği yok yani, sıkıntı yok :) Gayet "ağır" bir aileyiz.

Bizimkilerde bir istemeye geldiler. Bak şimdi hatirladim yine sinirlerim bozuldu

Eskiler her zaman en mantiklisini düşünür mutluluklar dilerim

Baba evinde istensin babanne hakli .kalacak yeri erkek tarafı ayarlasin zaten uzaktan gelecekler diye cok uzatmazsiniz . Esim ben ist . Esimin ailesi kayseriden geldi hic tanımadığımız aile .burda kalcak yerleri vardi ama ikinci gelmeye verdiler beni . Babam misafir uzak yerden geldiler dedi . Yoksa uc kez genelde birer hafta arayla kiz veriliyor bizde hakkinda hayirlisi olsun . Babanne iyidir onun dediğini yapın:)

Istanbul'a gelecekler ve ailenizden sizi isteyecekler ki adı kız isteme olsun,Ankara işi bu konuya uygun bir mekan değil.Ayrica ağırlayabilirsiniz onları ,günlük daireler var güvenilir ve uygun fiyatlı olan, illa otel olacak diye bir şart yok otel maliyeti yuksek olabilir kalabalık olacaklarsa şayet.Ben olsam ağırlardim yada en azından teklif ederdim.Belki bu da yanlıştır bilemedim..Mutluluklar dilerim bu arada

Hayırlı olsun Astoriacığım, tamamına ersin en güzel şekilde.

Ablam evlenirken onun durumu da benzer bir şekildeydi, damat adayı ve ailesi İstanbuldaydı, ablamlar İstanbuldaydı, hatta bütün yakın akrabalarımız İstanbuldaydı ama çekirdek ailenin asıl üyeleri olarak annem ve babam Bursa'da yaşadığı için isteme, söz, nişan hep Bursa'da olmuştu. Burada en önemli olan senin nasıl rahat edeceğin ama kız evi olarak istemeye ailenin evine gelmelerini beklemek abes bir istek değil.

Normalde ben hiç önem vermem böyle şeylere kendim evlenirken bütün ritüelleri pas geçtim. Ama usulünce yapmaya karar verdiyseniz gerçekten usulünce yapılsın. Bu tip şeyler genelde ailenin anne babanın gururlanması ve sevinmesi için yapılır öyle de olmalı zaten. O yüzden siz ailenizi Ankara’ya taşımayın elbette. Babanızın annenizin evine gidip “istesinler” sizi. Şimdiden mutluluklar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…