Kız "isteme" günü?

Babaanneniz doğru söylemiş bir zahmet ailenin yaşadığı yere gelsinler. Yazdığınız yorumlara defalarca denk geldim, makul orta yolu bulmak isteyen biri gibi geldiniz bana ama evlilik durumunda sizin bu ailem Ankara ya gelse daha iyi olur tavrı erkek ailesi tarafından iyi niyetli görülmüyor maalesef gün geliyor ailen çok meraklıydı seni vermeye buraya kadar geldilere dönüyor iş. Kız evi sizsiniz bırakın onlar sizin nazınızı çeksin.

Oyy, peki şey sorucam sana. Bunun öz annesi yurtdışında yaşıyor, boşanmış aile çocuğu. Muhtemelen o da eşiyle falan gelir, buradakiler de Ankara'dan gelir. Ben kalacakları yere falan karışmayım o zaman, İstanbul'da bekliyoruz sizi o kadar diyeyim geçeyim?

Astoria kızım deli misin ? Bırak kendi ailesi nerede kalacak o hesaplasın. Annesi yurtdışından gelecekmiş , o kadın için ha İstanbul ha Ankara. Boşuna dert etme, ailem ve yakın çevrem İstanbul'da , oraya gitmeniz uygun olur de.

Bencede duz mantik ama siz istanbula beklediginizi soyleyip konuyu kapatin. Israr etmesin bi zahmet anlasin

aynen öyle. uygunu istda olur dedi ailem de.
öz annesi vs kim nerede kalıp nasıl geleceğini kendisi bulsun.
siz sadece öz annesini misafir edebilirsiniz mesela istemeden sonra. kadın yalnız mı gelicek?
sen sadece durum bildir sevgiline o da bir zahmet organizasyonu kendi yapsın.

Teşekkür ederim sağ olun :) Evet biraz orta yolu bulmak istiyorum yani ben de şey gibi düşündüm acaba gereksiz mi olur İstanbul İstanbul diye tutturmak, belki buradakiler ya ne olacak Ankara'da ağırlayıver derler dedim ama gereksiz tutturmuyormuşum onu gördüm. Annem babam karışmayınca, babaannem de çok sert çıkışınca dedim burada akıllı mantıklı hatunlarımıza bir sorayım. :)

Astoria iki kayinvaliden olacak bir de gorumcen ,Allah şimdiden sana kolaylık versin

Babaannenizi dinleyin zarar etmezsiniz hem Ankara ne ki? Hızlı trenle 4 saat yol. Kalmalarına bile gerek yok. Gelip isteyip gitsinler.

Ay Mune hanım, öyle diyorsanız babaanneme hiç çemkirmeyim bari ehehe. Ya çevremde de hiç yol yordam gösteren yok babam zaten etkisiz eleman gibi oldu, adama kız isteme konusu açılınca bir haller geldi bunalıma girdi gibi. Annem "Sen nasıl rahat edeceksen öyle olsun biz sana ayak uydururuz" diyor, babaannem gözlerini belertiyor. Neyse sağ olun vallahi, kafamda net fikir oluştu artık.

Bu kadar her şeyi düşünme canim. Sonra adamlar rahata alışıyor nasılsa kadınlar her şeyi düşünüyor diye. Ama sonuçta ezilen yine kadın oluyor. Bunu teklif etmesi bile sacma olmuş. Sonuçta senin ailen istanbulda ve onlarla tanışmaya gidecekler. Yurtdışından misafiriniz gelmiyor evde mi ağırlasak otelde mi diye düşünmene gerek yok. Bi zahmet ailesi düşünsun nerede kalacaklarini. Eğer istanbula çok yabancılarsa otel konusunda fikir verirsin olur biter. Şimdiki erkek aileleri de bir garip. Onların bunun lafını bile ettirmemeleri gerekirdi.
Ayrıca babannenize bayıldım öyle biri lazım aileye. Sen hiç gerilme ve günün tadını çıkar. Bırak erkek tarafı düşünsun gerilsin şimdiden mutluluklar

Astoria erkek arkadaşına çok kızdım inan, emin ol bu gereksiz fikir onun başından altından çıkmıştır ailesinin bile haberi yoktur. Hiç bir eski kuşağın bu teklifle geleceğini sanmam!

Muhtemelen eşiyle gelir diye düşünüyorum ama benimle tanışmaya yalnız gelmişti. Belli olmaz tabi.

Astoria iki kayinvaliden olacak bir de gorumcen ,Allah şimdiden sana kolaylık versin

Ay kayınvalidelerim çok iyi aslında, görümce şirret. Üvey kayınvalidemin ağzı var dili yok, öz olan yurtdışında zaten, tanıştığımızda da bana aşırı kibar davrandı. Ama görümcem... noooo.

Biz kardeşime kız istedik samsundan izmite gittik. 30 kişi vardık yani
Kız isticek öyle kolay degil o işler. Paşam kalkacak gidecek..
Hem istanbuluda görmüş olurlar.. :)

Anne ve babanız sizin mutluluğunuz için birşey demiyorlardır ama babaanneniz ileriye dönük düşünüyordur (edindiği tecrübelerden dolayı).

Eşim evlenene kadar peşimden koştu, ailem ben seviyorum diye karşı tarafın tüm saçmalıklarını görmezden geldi, ne dedilerse tamam diyip hiçbir talepleri olmadı ama gün geldi benim ailemin iyi niyeti benim evlilik meraklısı olmama bağlandı o yüzden taviz verme çünkü anlamıyorlar.

sen bundan sonraki adımlar için babaannene sor:))
eski toprak akıllı kadın..

İstanbul’a gelsinler. Hep orta yolu bulmaya calisma bazi seylerin yolu yordami olur. Birak ugrassinlar biraz

Babaannenizi dinleyin zarar etmezsiniz hem Ankara ne ki? Hızlı trenle 4 saat yol. Kalmalarına bile gerek yok. Gelip isteyip gitsinler.

Şey sıkıntı ya, öz annesi yurtdışından gelecek onlara git de dön olmaz. Ben yer ayarlayım diyordum da buradakiler karışma dedi, ehehe.

Babaannem tam bir hanım ağa ya, zaten isteme töreninde muhtemelen fırtına estirecektir ehehe. Ben de düşünceli davranmaya çalışıyorum da bu kadar düşünceli olmama gerek yokmuş onu anladım. Çok teşekkür ederim. :)

İsteme ankarada olsa seninkiler ankaraya gelmicek mi. Sonuçta birileri yerinden kımıldayacak. Bu da erkek tarafı olsun bi zahmet. Madem ki " kız iste" yecekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…