- 7 Şubat 2018
- 3.187
- 4.188
- 133
Merhaba kızlar, başlık biraz garip farkındayım ama ne yapılır bilemedim (daha doğrusu hangisi doğru olur bilemedim) o yüzden burada bilenlere sormak istedim.
Bir aksilik çıkmazsa Haziran-Temmuz gibi 4 senelik bir birliktelik yaşadığım erkek arkadaşım beni istemeye geliyor (bu kelimeyi de pek sevmiyorum açıkçası ama böyle gelmiş böyle gidiyor kullanıyoruz artık). Ben onun ailesiyle tanışmıştım, bir süre önce de o benim ailemle tanıştı etti. "Bunun adı konulsun artık" dendi (erkek arkadaşımın biraz ısrarcı olmasının da payı var), erkek arkadaşım mezun olduktan sonra istemeye gelinecek belki bir söz yüzüğü de takılır.
Şimdi sorum şu aslında, bilmeyenler için normalde İstanbulluyum. Ama üniversiteyi Ankara'da okudum, burada da iş buldum, bekar evim var, burada yaşıyorum yıllardır. Hatta kız kardeşim de burada üniversite kazanınca o da benimle kalmaya başladı. Burada bir düzenimiz var yani. Erkek arkadaşım da ailesiyle birlikte Ankara'da yaşıyor. Ama benim ailem İstanbul'da komple, baba tarafım falan. Şimdi "İstemeye hangi eve gelinecek?" diye bir sorun çıktı ortaya. Erkek arkadaşım "Senin bekar evinde isteme töreni olsa garip mi kaçar, İstanbul'a kadar gelmemiz gerekir mi?" diyor. Ben de aileme sordum, bizimkiler sen nasıl istiyorsan öyle olsun dediler de babaannem "Olur mu öyle şey, burada senin ailen var, gelsinler burada istesinler, kız evine gelinir hepimiz sülalecek Ankara'ya mı gidelim onlar için?" diyor. Ben aşırı arada kaldım. Ankara'daki evimde istemeye gelseler küçük bir evim var 2+1, herkesi sığdıramayız. İstanbul'daki evimiz müstakil, geniş bir ev ama erkek arkadaşımın ailesinin bizde kalması mı gerekir, otel mi ayarlamak gerekir ne yapılır hiç bilmiyorum. Annemle babam "Sen daha iyisini bilirsin" diye topu bana attılar, erkek arkadaşım mırın kırın ediyor, babaannem ısrar kıyamet üzerime geliyor.
Ben ne yapayım hanımlar, bana bir yol gösterirseniz minnettar kalırım her birinize. Şimdiden sağ olun.
Çok teşekkür ederim. :) Ben de aynı fikirdeyim açıkçası bekar evimde isteme töreninin olması pek cazip gelmiyor. Erkek arkadaşım da kendince "Burada ev var" diye düz mantık mı düşünüyor nedir anlamadım vallahi. Ben o zaman kesinlikle İstanbul'da olacağını söyleyeyim de nasıl desem, babaannemin üstüne mi atsam acaba
Kusura bakma ama erkek arkadasina gıcık oldum. Ne demek annengik buraya gelsin. Oldu olacak onlar kendi evlerinde kalsinlar siz ailenizle beraber erkek arkadasinizi istemeye gidin. Olacak sey degil. İstanbuldan istemeleri lazim. Sizde de kalabilirler, kalabalik gelirlerse akrabalarin evine dagitabilirsiniz. Hic olmadi otelde kaliyor. Belli ki erkek arkadasin basit dusunuyor. Sen müstakbel kaynananla konus, eminim o da istanbula gitme taraftaridir. Degilse bile ikna etmeniz gerekir. Anne babanizin da ortaya bir agirlik koyup istanbul diye diretmelerk lazim.
Haha evet cok tesekkur ederim ben o kadar degilim tabii o ayriAnteplimisin .Cok becerikli hatunlarsınız .
Görmemişim konuyu, tebrik ederim öncelikle, sevindim :) Arkadaşlar da yazmış zaten İstanbul'a gidecekler tabi, otelde kalırlar, o iş şimdilik onlara ait, sözden sonra geldiklerinde ağırlarsınız tabi. Mutluluklar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?