Kız "isteme" günü?

İstanbula gelmeleri lazım.
Onun ailesi cimrilik üşengeçlik artık neyse altında sebep onu yapmak için senin ailen neden kalkıp Ankaraya gelsin ki ?
Düğün değil isteme bu düğün olsa 2 şehirde yapın kınayı istanbulda düğünü ankarada gibi ama bu olmaz.
Gündüz gelsinler gecede uçakla dçnsünler şimdiden alırsalar biletleri ucuz olur

Anteplimisin .Cok becerikli hatunlarsınız .

Yüzük takarız belki bir söz yüzüğü gibi dedik ama istemeden kasıt daha çok ailelerle işi resmiyete dökmek için bir adım gibi olacak. Yani isteme oldu hemen hooop nişan düğün yapma niyetimiz yok.

Aynı durumdaydım , bizimkiler karşı taraf yorulmasın diye benim bekar evimde yapalım demişlerdi.Ki bekar evim de aile evinden farksızdı.Annemle babam da gelip kalıyorlardı sürekli yani 2. evimiz gibiydi.Ama eşim yani o zamanki sevgilim öyle olmasın her şeyin bir yakışanı var demişti ki iyi ki de öyle demiş diye düşünüyorum şimdi.Hep beraber bizim şehrimize girmişlerdi.Bence de doğrusu bu.

Yüzük takarız belki bir söz yüzüğü gibi dedik ama istemeden kasıt daha çok ailelerle işi resmiyete dökmek için bir adım gibi olacak. Yani isteme oldu hemen hooop nişan düğün yapma niyetimiz yok.

Anladım önce ailelerin tanışması daha önemli..
Bizdede önce tanışmaya geldiler 20 gün kadar sonra biz onlara gittik..
Sonra istemeye geldiler,kısa süre sonrada nişan yapıldı..
Nikahı oldu,temmuz da düğünleri olmuştu..

Hemen yapmayın zaten biraz bekleyin derim..

O kadar zahmetten bişey olmaz , İstanbul Ankara uzak bile değil.Bizimkiler İzmir'den Ankara'ya gelmişlerdi.Hem de dede nene hepsi çekirdek aile bile değildi.Taviz vermemelisin bence bu konuda.Bunlar "küçük şeyler" gibi görünür ama altında bir çok şey yatar.

Tabiiki babaannen haklı.Istanbula gelmeleri gerekir.Iyi gene annenler sana bırakmış.Ankara işi olacak iş değil.Istanbuldan senin ailen niye kalkıp gitsin Ankaraya.Isteme olacağı gün erken gelirler.Vakitli kalkar dönerler.Eğer kalmalarını istersen tabii yeriniz müsaitse Istanbulda kalırlar bir gece sabah kalhvaltıdan sonra dönerler.

Erkek tarafina uzak diye kiz tarafi toplanip ankaraya gelmesi cok gereksiz olur.. sonucta sizkiler toplanip kiz istemeye geliyoms gibi.. kiz evi naz evi baba evine gelicrkler mecbur

He bide simdiden irim.kirim etmesin damat bey daha neler gorcek

ailenizin evine gelinir usul böyledir...
kalmak ısterlerse kalacak yeri kendileri ayarlarlar yada gunubırlık gıdıp gelırler ...

Istanbulda
Simdiden onlarin dedigini yaparsan vay senin haline.

Usül neyse öyle olacak! Hemen hazira konmasinlar

Istanbul a gelmeleri uygun olur. Annenler mi onların ayağına gidecek kız vermeye
Kalma planlarını da erkek tarafı kendisi yapsın, artık otelde mi kalırlar bir yakınlarında mi buna siz kafa yormayın

Düz mantık düşünme denilemez buna çünkü biliyor ailenizin cümbür cemaat oraya geleceklerini. Yani bir tarafın yol çekeceğini. Istanbulda eviniz yok mu da Ankarada ev var diye öyle bir düşünce içine girsin.

Sizi seviyodur sevmese bu işlerin içine hiç girmez ama kolaya kaçmaya çalışıyo sanırım. Allah mutlu mesut etsin.

Siz en iyi anlarsınız beni aynı yollardan geçmişsiniz madem tecrübe de konuştuğuna göre çoğunluğun dediğine uymak en uygunu. Zaten şimdi telefonda erkek arkadaşımla da konuştum İstanbul'a gelirsiniz, usül böyledir diye. Tabi canım senin evinde olmaz diyor şimdi de ahahah sanki ben söylemişim gibi.

Şimdi de konuştuk telefonda zaten söyledim uygun olan budur diye. Tabi canım senin evinde olmaz zaten diyor duyan da sanacak en başta ben söyledim sanki. Kesin istekleri söylemek lazımmış o belli oldu, belki babaanneme bırakırım o daha iyi biliyor usül adet. Annemle babam hiç karışmıyorlar.

Benim de geçen hafta sözüm oldu. Erkek tarafı Balıkesir biz İstanbul dayız pazar sabahı yola cıktılar akşama direk bize geldiler isteme söz oldu sonrasında geri döndüler Balıkesir e

ast belki o da ailesine sormuştur onlar demiştir öyle saçmalık mı olur diye:)

Benim de geçen hafta sözüm oldu. Erkek tarafı Balıkesir biz İstanbul dayız pazar sabahı yola cıktılar akşama direk bize geldiler isteme söz oldu sonrasında geri döndüler Balıkesir e

Bizde yurtdışından gelecekler de var ondan geri dönüş olmaz sanırım kalmalı olur tahminimce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…