Kız ismi💕

Edebiyatçı Recaizade Mahmut Ekrem’in evlatlık aldığı kızının ismi bende derste duydımm🙈
Öznur hanım izninle Şemsa' la ilgili minik bir bilgi ekleyeyim. Öncelikle senin gibi öğrendiği bir bilgiyi bütün öğrencilerimin unutmamasini isterdim harikasınız.
Şemsa aslında Recaizade' nin eserinin ismi. Kendisi yaşadığı olaylardan esinlenerek bu hikayeyi yazmış. Dediğiniz gibi annesini babasını kaybeden Anadolu çocuğu Seher' i yetistirmek üzere yanına alıyor. Şemsa ismini kendi koyuyor eserinde.
:KK36: :KK36:

Öznur hanım izninle Şemsa' la ilgili minik bir bilgi ekleyeyim. Öncelikle senin gibi öğrendiği bir bilgiyi bütün öğrencilerimin unutmamasini isterdim harikasınız.
Şemsa aslında Recaizade' nin eserinin ismi. Kendisi yaşadığı olaylardan esinlenerek bu hikayeyi yazmış. Dediğiniz gibi annesini babasını kaybeden Anadolu çocuğu Seher' i yetistirmek üzere yanına alıyor. Şemsa ismini kendi koyuyor eserinde.
:KK36: :KK36:
Evet çok güzel 🥰
Çocukları hep ölmüş adamın evlatlık almış adını şemsa koymuş o da ölmüş Çok üzülmüştüm 🥺

benim kızımın adi RÜMEYSA
eşim koydu onu.
ikinci kız olursa AYLİN koymak istiyorum çok kolay telefuz edecek bir isim.
Zehra Nisa Simay favori isimlerden...
arya alya gibi böle isim çok. alya koyacaksam ayla koyardim en iyisi.

Kızlar Merhaba,

Nasipse bir kızım olacak surda doguma sayılı zaman kaldi ama biz hala isim bulamadik😞

Cok klasik olmayan ama yeni çıkıpta cok sacma olmayan bi isim istiyoruz. Ama maalesef bulamiyoruz. Onerilerinize açığız ❤
Meva, Gülce, Gökçe, İpek, İnci

Yalnız Cennetin ismi Aden değildi Adn idi sanki.
Aden'in de helak olmuş Ad kavmiyle bir bağlantısı vardı diye hatırlıyorum. Iyi araştırmalı 🤔

X