Kıymetsiz gelin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sonbaharsonuyok

Guru
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2011
1.221
813
323
Bu günlerde gelecekmiş meğer . Ben eşimle zor şartlar altında evlendim . Memurduk ama paramız yoktu düğünde her şeyden kıstık eşim engelli yürüyemiyordu. Neyse her şeyden kıstık evlendik çok şey içimde kaldı eşimin ailesi bana çok kötülük etti hem de neler neler sustum gereksiz yere yuttum kendi ailem ezildi sustum dedim ki eşim her şeye değer .
Hala bitmeyen borçlarımız var evime yeni yeni eşya alıyorum falan araba aldık mecburen eşim engelli . Üstüne tüp bebek tedavileri .
Neyse sorun şu eşimin ailesi senelerdir her yerde düğğn borcu ödüyoruz diye geziyorlar evime bir halı aldılar bir de bilezik taktılar onları da düğün zamanı masraf ettik dediler bozdurup birazını verdim yakama yapıştılar . Başım açık diye ne küfürler yedim çalışan kadın diye ne laflar yedim bekarken eşim kaza yaptı aylarca ona baktım hastenede diye ... oldum neler neler akla zarar .
Şimdi eşimin kardeşi evleniyor kız benden çok açık biri daha isteme olmadan ne istiyorsa söyledi . kaynıma geçen sene ev alındı üstüne düğünde yapılıyor . Ben hiç kıskanç biri değilimdir ben de kıza destek oldum . İçinde kalmasın yapın dedim ben çok üzüldüm boynum büküldü ona yazık dedim . Ama kayınvalidemin tavrı zoruma gitmedi değil bana eşimle görüştük evlendik diye o... demişti neleri yutmuşum meğer . Eşime dedim bir gün Allah razı olsun demediniz bana . Psikolojik destek alıyorum doktorum tek sorunun aşırı fedakarlık olduğunu söyledi kendimi silmişim bu dünyadan deli gişb çalışıyorum borç bitçek diye bitmiyor üstüne adım kısır. Eşimi seviyorum ama çok pasif biri haksızlık bana yapılanlar . Hiçbir lüx harcamam yok kendime kitap odası istedim eşime yalvardım ailesi istemedi diye eski kırık kanepe var evimin bir odasında
Siz siz olun kimse için kendinizi silmeyin . Eşya önemli değil aşk önemli dedim İnan’ın kıymetim olmadı .

Allah yardımcin olsun işin zor. Allah o kaynanani nasıl biliyosa öyle yapsın. Sen hem o kadar fedakârlık yap hemde böyle muamele gör. Ben anlamiyorum ki ikisi de oğlu sana yapilmayan diğer geline nasıl yapilabiliyo. Eşinde mi sesini çıkarmıyor.

ne yazacağımı bilemedim
yani eşine de kayınvalidene de baya bi verip veriştiresim var ama eşinin özel durumu sebebiyle yazmıyorum
fakat ne yalan söyleyeyim, orada daha fazla kalmaman gerektiğini düşünüyorum

aldığın desteği bırakma
sana yardımcı olabilir
bir de kendi ailen yok mu?
belki bir süre onların yanına gidebilirsin, orada kalabilirsin
bence senin biraz uzaklaşıp düşünmeye ihtiyacın var
biraz salim kafayla düşünebilsen, dönmezsin gibi geliyor bana

Eşiniz çalışmıyor mu?
Hem siz çalışıyorsunuz hem de bir kıytırık kitaplık için milletten izin mi alacaksınız.
Kendinize acıyorsunuz şu an,
Üzülecek bir durum yok,
Silkelenin, dışarıdan durumunuza bakın ve kendinize acımaktan vazgeçin.
Siz isteyip yapıyorum dedikten sonra kimse engel olamaz.

Taa en başından beri belliymiş ama siz görmek istememişsiniz. Hep aynı sorunları yaşamışsınız. Ne için? Seviyorum diye. Artık sevginin tek başına yetmediğini herkes biliyor.

Bazı şeyler olmuyorsa olmuyordur uzatmanın sonu nedir ? Yazık değilmi sana.

Eşin tüm bunlara karşı yanında destekmi ?
Seni gerçekten seviyormu ?
Seni bir gün olsun ezdirmemezlik yaptımı ? Savundumu?

Bütün bunların cevabı hayır. Bunu herkes biliyor.

Hayat bize verilmiş bir armağan.

Başta senkendinin kıymetini bilmezsen sen kendini sevmezsen kimse senin kıymetini bilmez.

Bunların farkındasın ama biraz cesaret okadar.

Hiçbir lüx harcamam yok kendime kitap odası istedim eşime yalvardım ailesi istemedi diye eski kırık kanepe var evimin bir odasında.

Herzaman eşle ortak karar alınmasından yanayım fakat eski bir kanepeyi atmak içinde eşe yalvarmak oldukça gereksiz.. orası sizinde eviniz, çalışıyorsunuz ve eski bir kanepeyi evinizde istemiyorsanız ihtiyacı olan birine verirsiniz.. olmadı eskici çağırıp yollayın..o kadar fedakarlık yapmışsınız ki, şimdi hayır demeniz başkaldırı olarak algılanıyor..

Ne eş ne de eş ailesi, arkadaşlar, akrabalar..sonsuz anlayış maalesef ki insanlar arasında değer gören bir olgu değil..bu hayatta sizde varsınız, sizinde istekleriniz var..

"Bende varım" deme zamanı çoktan gelmiş..değerlisiniz bunu kabul edin.

Sevgi de bir yere kadar değil mi fedakarlık elbette yapılmalı ama kimse kiymetinizi bilmiyorsa saçınızı süpürge etmeye ne gerek var

Pesinen ozur diliyorum gercekten kusura bakmayin soylediklerim sizi kirabilir.

Ama siz kendinize kiymet vermiyorsunuz ki basta. Siz kendinize kiymet vermezseniz baskasi hic vermez.
Ben calisan bir kadin olucam. Kayinvalide hazretleri izin vermedi diye kitaplik almayip kirik kanepede oturucam??
Ona ne?

Biri bana o... diyecek, ailemi ezecek, ben yeri gogu inletirim. Kufur ediyorlar susup kufru yiyorsunuz. Sonra kiymet gormedim diyorsunuz. Gormezsiniz. Cok normal. Once kendiniz kendinize kiymet verin. O laflari onlara bir bir yedirin.

niye kendine gelin göZüyle bakıyorsun .
senin engelin varmı

kv tarafını o tarafı bu tarafı s...r edeceksin A. Allah onların vermediğini verir . en basta isteyecekti kız tarafı oda ayrı konu.
hYır demeyi ögrenecksin. eşin izin vermiyomu neden mantıklımı cevabı yoksa al . sen fedakarlık yaptıkca daha cok eziyorlar . üstüne biniyorlar. cünkü ezik insanlar asagılık psikolojileri var.

lütfen kendine gel . kayınvalidenin aksine esindede sorun gördüm kendini bukadar ezdirme sende bir cansın sendeki canda Allahtan geldi

Canim esınu al karşına konuş böyle iken böyle de .artik kendine al calisiyorsun izin almak ta nedir .bu şekilde ne gerek var kendini hirpalamaya sana fedakarlık madalyası mi takacaklar

İnsanoğluna ne kadar verirsen o kadar alır hatta daha fazlasını da ister. Artık sen ne istiyorsun onu bi tart. Bu yaşlar bir daha geri gelmicek nasıl istiyorsan öyle yaşa. Ne almak istiyorsan al. Kaldı ki çalışıp para kazanıyorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…