Kahvaltı sofraları dediler gelip hamaratlığımı göstereyim dedim
Kahvaltı deyince aklımıza çeşit çeşit şeyler geliyor. Ama bir tanesi var ki hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezi su böreğiiii, hem de kıymalııııı
Allah'ım yok böyle lezzet baska bir şey demiyorum
Su böreği malzemeleri;
Hamuru için;
2 sb un
½ sb su
2 yumurta
Tuz
Unumuzu derin bir kabın içine alıp, içine yumurta ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Içine azar azar suyumuzu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Hamuru biraz sert kıvamına gelecek kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 8 parçaya bölüyoruz ve biraz dinlendiriyoruz. Bu arada bizde iç malzemelerini hazırlayalım.
Bu arada böreğimizin kat hamurlarına şok uygulaması yapmak için bir tencereye su ekleyip içine biraz tuz atıp kaynatıyoruz.
İçi için;
1 kuru soğan
250 gr kıyma
Tuz
Karabiber
Bir tane Kuru soğanı küp küp doğruyoruz tencereye biraz yağ ekleyip soğanları içine ekliyoruz. Soğanlı biraz diriliğini kaybedince kıyma, tuz ve karabiberi ekliyoruz biraz daha kavurup altını kapatıyoruz.
Dinlenen hamurlarımızı biraz ince şekilde atıyoruz, açtığımız ilk hamuru tepsinizi yağlayıp üzerine koyuyoruz ve üzerini yağlıyoruz.
Diğer 7 yufkadan 6 sını kaynayan suya koyup 15 saniye bekleyip hemen ardından soğuk suya tutuyoruz.
Haşladığımız ilk hamuru tepsimize koyup üzerini yağlayıp bir tane daha ekliyoruz ve üzerine iç harcımızın yarısını koyuyoruz. Daha sonra yine 2 tane yufkayı koyup kalan harcımızıda ekliyoruz. Son kalan 2 haşlanmış yufkalarida yağlayıp koyduktan sonra haşlamadığımız yufkamızı da koyup ocakta kısık ateşte çevire çevire pişiriyoruz. Ters çevirmeye sıra geldiğinde ben düz tavaya alarak çevirdim. Ve çevirerek pişirdim.
Yufkalı sosisli çıtır malzemeleri;
4 sosis
¼ yufka
Kürdan ve kızartmak için sıvı yağ.
İşte sofram için tabaklarım
;
Hanımlar elimden geldiğince yapmaya çalıştım, biz masadakiler mutluyduk, umarım sizde beğenirsiniz