• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sandviç - Kanepeler Kıymalı Su Böreği ve Yufkalı Sosisli Çıtır ile Kahvaltı Sofram-Emek Yağ Sponsorluğunda

Kahvaltı sofraları dediler gelip hamaratlığımı göstereyim dedim :cool:

Kahvaltı deyince aklımıza çeşit çeşit şeyler geliyor. Ama bir tanesi var ki hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezi su böreğiiii, hem de kıymalııııı :rolleyes::KK73:
Allah'ım yok böyle lezzet baska bir şey demiyorum :kk77:
Su böreği malzemeleri;
Hamuru için;
2 sb un
½ sb su
2 yumurta
Tuz

v5nN5r.jpg

Unumuzu derin bir kabın içine alıp, içine yumurta ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Içine azar azar suyumuzu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Hamuru biraz sert kıvamına gelecek kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 8 parçaya bölüyoruz ve biraz dinlendiriyoruz. Bu arada bizde iç malzemelerini hazırlayalım.
Wk1pv8.jpg

pzBNJa.jpg

Bu arada böreğimizin kat hamurlarına şok uygulaması yapmak için bir tencereye su ekleyip içine biraz tuz atıp kaynatıyoruz.

İçi için;
1 kuru soğan
250 gr kıyma
Tuz
Karabiber

6P5vMN.jpg

Bir tane Kuru soğanı küp küp doğruyoruz tencereye biraz yağ ekleyip soğanları içine ekliyoruz. Soğanlı biraz diriliğini kaybedince kıyma, tuz ve karabiberi ekliyoruz biraz daha kavurup altını kapatıyoruz.
Dinlenen hamurlarımızı biraz ince şekilde atıyoruz, açtığımız ilk hamuru tepsinizi yağlayıp üzerine koyuyoruz ve üzerini yağlıyoruz.
Diğer 7 yufkadan 6 sını kaynayan suya koyup 15 saniye bekleyip hemen ardından soğuk suya tutuyoruz.
Haşladığımız ilk hamuru tepsimize koyup üzerini yağlayıp bir tane daha ekliyoruz ve üzerine iç harcımızın yarısını koyuyoruz. Daha sonra yine 2 tane yufkayı koyup kalan harcımızıda ekliyoruz. Son kalan 2 haşlanmış yufkalarida yağlayıp koyduktan sonra haşlamadığımız yufkamızı da koyup ocakta kısık ateşte çevire çevire pişiriyoruz. Ters çevirmeye sıra geldiğinde ben düz tavaya alarak çevirdim. Ve çevirerek pişirdim.

a328pd.jpg

7gMWZr.jpg

Yufkalı sosisli çıtır malzemeleri;
4 sosis
¼ yufka
Kürdan ve kızartmak için sıvı yağ.

bDJZ7d.jpg

z5rO76.jpg

İşte sofram için tabaklarım :KK36:;

218WD2.jpg

7gMWzY.jpg

1vMBdp.jpg

Vav8ZB.jpg

Hanımlar elimden geldiğince yapmaya çalıştım, biz masadakiler mutluyduk, umarım sizde beğenirsiniz :KK36::KK36::KK36:
Kıymalı böreğe bayılırımm:kk77: sosisli de çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :KK39:

Su böreği hemde Kıymalı mi şimdi bayilacagim burda ama ya harika :kk77: eline sağlık canım yarışmada başarılar dilerim harika duruyorlar:KK60::KK60:

İştah açıcı:kk77: Ellerinize sağlık, başarılar dilerim:)

resimleri göremedim:KK35:
Canım, hâlâ göremiyor musun resimleri??
Kıymalı böreğe bayılırımm:kk77: sosisli de çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :KK39:
Çok teşekkür ederim canım :KK68::KK68::KK68:

Su böreği hemde Kıymalı mi şimdi bayilacagim burda ama ya harika :kk77: eline sağlık canım yarışmada başarılar dilerim harika duruyorlar:KK60::KK60:
Evettt kıymalı su böreği:KK73::KK73:canim benim çok teşekkür ederim :KK60::KK36::KK36:
İştah açıcı:kk77: Ellerinize sağlık, başarılar dilerim:)

Teşekkür ederim canım :KK36::KK36:

yok böyle bi güzellik yok olamaz hepsi bi arada :KK57:
emeginize elinize saglik cok güzel sofra hazirlamissiniz :kk77:
yarismada basarilar dilerim :KK68::KK68:

nanam senin böreğin pişti ve şu an oğlumla bakacağız tadına tarifin için Teşekkürlerrr..:KK60:

Yok canım sorun olmadı... Komsumla beraber yaptık.. Biz sadece peynirlisini yaptık bide haslarken elim,Ayağım dolaştı olmayacak diye ama nanam oldu... Tadımı.....????? ENFES....:kk77:
Eki Görüntüle 1795253
Kakao .Bakıyorum ilk günden kaçamak yapıyorsun:cool:Spor salonuna yazılınca nasıl olsa eritirim diye güven mi geldi yoksa:KK53:

Kakao .Bakıyorum ilk günden kaçamak yapıyorsun:cool:Spor salonuna yazılınca nasıl olsa eritirim diye güven mi geldi yoksa:KK53:
cok sevdigim bir komsum ne zamandir gel su boregi yapalim diyordu canim bizde nananin tarifini yaptik..cokda guzel oldu ve ben iki dilim yedim :KK53::KK53:spora baslayinca felaket guven de geldi..:KK70::KK70:

cok sevdigim bir komsum ne zamandir gel su boregi yapalim diyordu canim bizde nananin tarifini yaptik..cokda guzel oldu ve ben iki dilim yedim :KK53::KK53:spora baslayinca felaket guven de geldi..:KK70::KK70:
Hadi sen spora başladın güven geldi.Bana ne oluyor.Bende dün yamuğun böreğini yaptım.Yediğim dilim miktarını yazmayayım.:KK53:

Back