• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sandviç - Kanepeler Kıymalı Su Böreği ve Yufkalı Sosisli Çıtır ile Kahvaltı Sofram-Emek Yağ Sponsorluğunda

Kahvaltıyı zeytin peynirle geçiştirirsen sevmezsin tabii.Yap bakalım böyle tarifler ,seviyor musun,sevmiyor musun?:KK48:

Dünyayı da sersen zorla kahvaltı yaparım.
Sevmiyorum.
Ki zeytin en sevdiğim yiyecektir.
O olmasa hiç kahvaltı yapmam.

Dünyayı da sersen zorla kahvaltı yaparım.
Sevmiyorum.
Ki zeytin en sevdiğim yiyecektir.
O olmasa hiç kahvaltı yapmam.
Bende sevmemekten ziyade sabahları iştahım almaz.Kahvaltılığı hiç canım istemez,akşamdan kalma zeytinyağlı bile daha cazip gelir.Biraz evi toparladıktan sonra yaparım kahvaltıyı.

Mikemmel olmuş tek kelimeyle ellerine sağlık cmm

Kahvaltı sofraları dediler gelip hamaratlığımı göstereyim dedim :cool:

Kahvaltı deyince aklımıza çeşit çeşit şeyler geliyor. Ama bir tanesi var ki hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezi su böreğiiii, hem de kıymalııııı :rolleyes::KK73:
Allah'ım yok böyle lezzet baska bir şey demiyorum :kk77:
Su böreği malzemeleri;
Hamuru için;
2 sb un
½ sb su
2 yumurta
Tuz

v5nN5r.jpg

Unumuzu derin bir kabın içine alıp, içine yumurta ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Içine azar azar suyumuzu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Hamuru biraz sert kıvamına gelecek kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 8 parçaya bölüyoruz ve biraz dinlendiriyoruz. Bu arada bizde iç malzemelerini hazırlayalım.
Wk1pv8.jpg

pzBNJa.jpg

Bu arada böreğimizin kat hamurlarına şok uygulaması yapmak için bir tencereye su ekleyip içine biraz tuz atıp kaynatıyoruz.

İçi için;
1 kuru soğan
250 gr kıyma
Tuz
Karabiber

6P5vMN.jpg

Bir tane Kuru soğanı küp küp doğruyoruz tencereye biraz yağ ekleyip soğanları içine ekliyoruz. Soğanlı biraz diriliğini kaybedince kıyma, tuz ve karabiberi ekliyoruz biraz daha kavurup altını kapatıyoruz.
Dinlenen hamurlarımızı biraz ince şekilde atıyoruz, açtığımız ilk hamuru tepsinizi yağlayıp üzerine koyuyoruz ve üzerini yağlıyoruz.
Diğer 7 yufkadan 6 sını kaynayan suya koyup 15 saniye bekleyip hemen ardından soğuk suya tutuyoruz.
Haşladığımız ilk hamuru tepsimize koyup üzerini yağlayıp bir tane daha ekliyoruz ve üzerine iç harcımızın yarısını koyuyoruz. Daha sonra yine 2 tane yufkayı koyup kalan harcımızıda ekliyoruz. Son kalan 2 haşlanmış yufkalarida yağlayıp koyduktan sonra haşlamadığımız yufkamızı da koyup ocakta kısık ateşte çevire çevire pişiriyoruz. Ters çevirmeye sıra geldiğinde ben düz tavaya alarak çevirdim. Ve çevirerek pişirdim.

a328pd.jpg

7gMWZr.jpg

Yufkalı sosisli çıtır malzemeleri;
4 sosis
¼ yufka
Kürdan ve kızartmak için sıvı yağ.

bDJZ7d.jpg

z5rO76.jpg

İşte sofram için tabaklarım :KK36:;

218WD2.jpg

7gMWzY.jpg

1vMBdp.jpg

Vav8ZB.jpg

Hanımlar elimden geldiğince yapmaya çalıştım, biz masadakiler mutluyduk, umarım sizde beğenirsiniz :KK36::KK36::KK36:
Hayirrrrrr:KK34::KK34::KK34:olmaz ama su boregi olmazzzzzz:KK42:

Her şey çok güzel görünüyor bayıldım ellerinize sağlık :KK51:

Bende sevmemekten ziyade sabahları iştahım almaz.Kahvaltılığı hiç canım istemez,akşamdan kalma zeytinyağlı bile daha cazip gelir.Biraz evi toparladıktan sonra yaparım kahvaltıyı.

Zaten çalıştığım için simit poğaçayla geçiyor.
onlar da maalesef kilo yapıyor :KK61:

:KK19::KK73:

Teşekkür ederim :KK36::KK73:

Hımm hımm , bir zamanlar yarışmaya katılan ama beceriksiz demeye getirdiğin bo hatun vardı, işte o benim :cool::cool:
Teşekkür ederim canım :KK36::KK36:
:KK23::KK23:aşkolsun kim didi?
Ben asla öyle terbiyesizlikler yapmam.

Çooook güzeeeel olmuuuuşş:kk77:
Başarılar dilerim:KK200:

N Nana canim sofran harika olmus, ellerine saglik. Su boregi pek sevmem ama, seninki cok hos gorunuyor vallahi. :kk77: keske masanin tamamini cektigin bi foto da olsaydi.

Misafirim vardı çok resim cekemedim, böyle olmuyor mu? Bi tane vardi bulanik cikti oda:KK35: bakayım yinede :KK43:
Teşekkür ederim :KK36:
Olmus canim olmus da, tamami gorununce daha etkileyici oluyor. Bütün, goze daha iyi hitap eder. Nuryolunun fotograflari cok iyi mesela. Bulanik da olsa koy bence. Gorunsun en azindan. Basarilar dilerim.

Kız kesecem seni ilk defa yarışmaya katılmayı düşündüm dedim su böreği açarım Konyalı olarak sen yapmışsın :(:( ağlayan smily istiyorum buraya

Ellerine sağlık kuzum çok güzel olmuş hepsi

Sosisler de aklımdaydı onu da yapmışsın :(:(:( ağlıyorum şu an

Kız kesecem seni ilk defa yarışmaya katılmayı düşündüm dedim su böreği açarım Konyalı olarak sen yapmışsın :KK43::KK43: ağlayan smily istiyorum buraya

Ellerine sağlık kuzum çok güzel olmuş hepsi

Sosisler de aklımdaydı onu da yapmışsın :KK43::KK43::KK43: ağlıyorum şu an
Ablam keşke bundan bahsetseydin başka birşey yapardım :KK43: ben katilacagimi söylemiştim zaten . üzüldüm şimdi :KK43:

Back