- 7 Kasım 2008
- 6.546
- 8.793
- 498
- Konu Sahibi FAZLANAZLI
-
çok teşekkür ederimEllerine sağlık canımBeklediğim böreklerden biri ,harika olmuş Yarışmada bol şans diliyorum
Bu sefer işimi garantiye alacağımçok teşekkür ederimbunun pratiğini bulamadım :)) sen bu sefer kaç tarif olursa katılıyorsun ?
kategori açıklanır açıklanmaz onu mu yapsam bunu mu yapsam diye düşündüm hamur işleri ile aram çok olmadığı için fazla çeşitli bilmiyorum hem doyurucu bir şey hem görüntüsü güzel bir şey olsun istemiştim bu seferki tarifim pratik değil ancak no frosta atıp saklayabilir dilediğiniz zaman çıkarıp pişirebilirsiniz.
Malzemeler
iç malzemesi
- 3 yufka
- bir çay bardağından bir parmak eksik su
- bir çay bardağından bir parmak eksik riviera zeytin yağı
- üzerine bir yumurta sarısı
Eki Görüntüle 1645110
- 200 gr kıyma
- yarım yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı konserve bezelye
- 2 orta boy havuç
- 1 orta boy soğan
- tuz, karabiber, pul biber
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
Hazırlanışı
öncelikle içimizi hazırlayalım dilerseniz peynirli patatesli ya da dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz
Eki Görüntüle 1645111
- havuçlarımızı küp küp doğruyoruz suda haşlıyoruz ben mikrodalga poşetine doğrayıp koydum 4-5 dk yeterli geldi kendi buharında pişirmiş oldum
- soğanımızı yemeklik doğrayıp yağda kavuruyoruz
- kıymamızı ilave edip kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz
- salçamızı ekleyip biraz daha kavurup havuç ve bezelyemizi de ilave ediyoruz
- baharatları ekliyoruz ılımaya bırakıyoruz
Eki Görüntüle 1645114
- yufkamızı önce ikiye daha sonra ikiye kestiklerimizi de ikiye kesiyoruz 4 tane ücgen elde etmiş oluyoruz
Eki Görüntüle 1645115
- yağ ve suyumuzu bir kaseye alıp sos olarak kullanıyoruz siz kendi bildiğiniz şekilde de bi sos hazırlayabilirsiniz
Eki Görüntüle 1645116
- üçgen yufkamızı önümüze alıp her tarafına yağ ve su karışımımızı sürüyoruz
Eki Görüntüle 1645120
- sivri kenarından geniş kenarına doğru büzüyoruz
- kenarda kalan iki kanatı ortada üstü üste koyup lale gibi bir şekil elde ediyoruz
- iç harcımızdan bir kaşık iç koyup sigara böreği gibi sarıyoruz
- ve ters çeviriyoruz şeklimiz hazır
fotoğraflarım çok güzel olmamış her aşamayı göstermeye çalıştım kendim fotoğrafladım biraz zor oldu kusura bakmayın
bu şekilde tüm böreklerimizi sarıyoruz ve gelelim banyo kısmına bir süzgeçe böreklerimizi koyup musluk altında ıslatıyoruz ve tepsimize koyup birkaç saat buzdolabında bekletiyoruz bu aşamada isterseniz dondurucuya da koyabilirsiniz.
Eki Görüntüle 1645170
ben bir gece dondurdum sırf denemek amaçlı üstüne yumurta sarımızı sürüp çörek otu serpip fırına yolluyoruz
Eki Görüntüle 1645174
Eki Görüntüle 1645175
Eki Görüntüle 1645179
yarısı mideye gitti bile
Eki Görüntüle 1645176
domatesim yoktu sunumum biraz eksik kaldı
teşekkür ederimmEllerine saglik yarismda basarilar
teşekkür ederimmmEllerinize sağlık :) yarışmada başarılar :)
kıymalı olduğu için akşam yemeğe hazırlamış oldum :) teşekkür ederimkokusu geldi burnuma
başarılar
her yere link paylaşacağım 40 olsun diyeBu sefer işimi garantiye alacağım40 tarif olsun
O kadar istiyorsan yaparım bir sigara böreğiteşekkür ederimm
teşekkür ederimmm
kıymalı olduğu için akşam yemeğe hazırlamış oldum :) teşekkür ederim
her yere link paylaşacağım 40 olsun diye
sigara böreği deyip geçmeyelim tüm çocuklar bayılıyo istiyoruz valla dimi kızlarO kadar istiyorsan yaparım bir sigara böreği
Buna katılıyorumsigara böreği deyip geçmeyelim tüm çocuklar bayılıyo istiyoruz valla dimi kızlar
teşekkür ederimtarifte gelmiş ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor
teşekkür ederimEllerinize sağlık, başarılar dilerim:)
hazır kurbandan kıyma yaptırmışkenkiymali mi
offf bayiliriim ...ellerine saglik canim
gondersene bana 8-9 tane
Her tarifte topluyorsun böyle pastaneye falan mı satıyorsun bacım senkiymali mi
offf bayiliriim ...ellerine saglik canim
gondersene bana 8-9 tane
Buzluktan çıkınca suya tutup tepsiye diziyorsun direkt çözülmesini beklemiyorsun kara cahilim benimEllerine sağlık of nasıl canım çekti...
Da bir sey sorcam banyolu ne demek kimsede sormamış benim bilmediğim bir sey demekki öğreneyim
Buzluktan çıkınca suya tutup tepsiye diziyorsun direkt çözülmesini beklemiyorsun kara cahilim benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?