Boris Vian - Günlerin Köpüğü (İmgesel anlatımın böylesini çok az okumuşsunuzdur. Bu kitabı ilk okuduğumda "ne okudum ben ya" şokuna girmiş, bir çok şeyi kaçırdığım hissiyle tekrar okumuştum. Nitekim öyleymiş de. Çok etkileyicidir.)
Cornelius Medvei - Caroline (Acayip akıllı bir eşeğin hikayesi, öyle ki insanların dünyasında kendi sosyal hayatı filan var. Çok eğlenmiştim.)
Jerzy Kosinski - Boyalı Kuş (Kosinski'yi komple severim de, bu kitabı kültler arasındadır, mutlaka okuyun)
Knut Hamson - Açlık (Yazarak para kazanmaya çalışırken ayakkabısını kemirmeyi düşünecek kadar sefalet içinde yaşayan bir adamın hikayesi.. Öyle etkileyici bir üslupla anlatılmış ki kitabı açmış gibi midenizde ağrı, ağzınızda tuhaf bir tatla bitiriyorsunuz.)
Tolkien -Hobbit (Bunu hala okumayan da ne bileyim... Benim başucu kitaplarımdan biridir. Tolkien'e taparım ama Hobbit meditasyon dünyam gibi bir şey...)
Ferenc Molnar - Pal Sokağı Çocukları (Çocukluk aşklarımdan biridir. Her yaş için bir kitap bence. Çok acıklı ve etkileyici bir öykü.)
John Boyne - Çizgili Pijamalı Çocuk (Nazi dönemini bir çocuğun gözünden anlatıyor. O kadar etkileyici ki, keşke okumasaydım diye bile düşünmüştüm. Hof
)
Stefan Zweig - Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu (aslında Zweig'ın her eseri okunmalı, özellikle en bilindik kitabı Satranç. Bu kitap saplantılı bir kadının aşkını anlatıyor. Güzeldir.)
George Orwell demeye gerek var mı bilmiyorum. Ama varsa Hayvan Çiftliği ve 1984...
Neil Gaiman'a taparım. Mezarlık Kitabı, Yolun Sonundaki Okyanus, Yokyer'i özellikle seviyorum, tavsiye ederim.
Ursula K. Le Guin - Dünyaya Orman Denir, Yaban Kızar (Le Guin komple severim ama bu iki kitabını bence mutlaka okuyun.)
Konu kitap önerisi olunca kendimi durdurmam gerektiği için burada kesiyorum.
Keyifli okumalar. Eve iyice kapandığımız şu günlerde yapılacak daha iyi bir şey yok.