kitap okuyanlardan yardım istiyorum

yok yok o kitap değil bunlar 8 kardeşlerdi yüzden alfabeye göre isim koyuyordu aileleri hani kız bi türlü evlenemiyordu abileri yüzünden sonra dük simon geldi abisinin okul arkadaşı onla evlendi filan baya komikti kitap adını hatırlayamadım şimdi

Kekeleyeni diyosun. Daphnenin kocası kitabın adı "yüreğe söz geçmiyor"
Simonun babası ne fenaydı:cry:

İhsan beyi daha okumadım.
Ama aynı çizgide olduklarını duymuştum.
İskender Pala propaganda yapıyor gibi hissettim kitaplarında.
Onun için de okuyasım gelmiyor.
Aynı şeyi Ayşe Kulin'de yapıyor.
İskender Pala konusunda, aynen katılıyorum.. Ayşe kulin kitaplarıda akıcılık olarak eh iştenin 1 tık aşağısı yani bi Alex değil..:KK53:

Naptın kanka :KK53: Zoey'in o mu bu mu şu mu o piti piti hallerine nasıl dayandın?

Bu tarz seviyorsan Laurell hamilton ve Jeaniene frost oku. Onlar yetişkin tarzda.
Hele Laurell hamilton kitaplarının ana kahramanı anitanın haremini bir görsen :KK57:

ahahah zoey miydi o ..
depresif dönemimde çok iyi gelmişti yahu..

Yani İskender Pala siyasi görüşünü kitaplarında belli etmeyi seven bir yazar.

Bana da mesela tam tersine Monica daha iyi veriyormuş gibi geliyor o duygu derinliğini. Zevkler farklı farklı oluyor işte.

İşte o beni itiyor.
Tiksindiriyor hatta.

ahahah zoey miydi o ..
depresif dönemimde çok iyi gelmişti yahu..

O zamanlar ben ergen sayılırdım bana bile fazla ergen gelmişti

Spoiler---Spoiler---Spoiler---Spoiler---Spoiler---Spoiler---Spoiler---Spoiler---Spoiler---

Kankası kız gagalı kusumsu oğlanla çiftleşme aşk hayalleri başladığında :kusmuk: daha da okumadım.

Arkadaşlar acık konuşmak gerekirse benim kitap okuma alışkanlıgım yok.Ama bu sıralar nedense kendimi mutsuz sürekli olumsuz düşüncelerimden dolayı pozitif düsünme güzel düsünme mutlu olma ile ilgili yada kendini yenileme ile ilgili akıcı anlatımı hoş,sıkıcı olmayan beni ruhen düsünce olarak faydası olabilecek kitap önerebilirmisiniz? Artık kitap okumak istiyorum.

öncelikle kısa ve akıcı kitaplar okumalısın. Birde bir kitaptan beklentin nedir. ?
-Seni şaşırtmalı mı?
-Duygusallığa mı boğmalı?
-Manevi anlamda mı zenginleştirmeli?
-Kişisel gelişime mi katkı sağlamalı?
-Yada Tarihi , İslam vb. konularda mı bilgi sahibi olmak istiyorsun öncelikle bunları cevapla.

Ben Okumayı öğrendiğim günden beri sürekli bir şeyler okurum. Bir ayda minimum 5-6 kitap okurum. Ve tam anlamıyla bilinçli roman okumaya başladığım dönem Ortaokuldu. O dönem asosyaldim arkadaşım yoktu.Başkalarıyla iletişim kurmakta zorlanıyordum. Yada kursam bile tatmin olmuyordum. Bende arkadaşlığı kitaplarda aramaya başladım ve İpek Ongunun Bir genç kızın gizli defteri serisiyle başladım. Ve bana o kadar katkısı olduki bu serinin. Serra adında bir kız vardı annesi babası ayrıydı, ve çok arkadaşı vardı onun düşündüğü açıdan düşünmeye başladım onun yaptıkları davranışlardan hoşuma gidenleri bende yaptım ve bir anda çevrem genişlemiş sosyal bir kız olmuştum :skandal:

Ben bu şekilde tanıştım kitaplarla sende o kitap okuma arzunun sebebini söyle sana 10 tane kitap sıralayım. Sonrada kitap okumayı asla bırakamazsın :KK200:

Burada @kayacans arkadaşıma bir kaç kitap önermiştim severek okumuştu :anne::kahve::kahve::kahve:

O zamanlar ben ergen sayılırdım bana bile fazla ergen gelmişti

Spoiler---Spoiler---Spoiler---Spoiler---Spoiler---Spoiler---Spoiler---Spoiler---Spoiler---

Kankası kız gagalı kusumsu oğlanla çiftleşme aşk hayalleri başladığında :kusmuk: daha da okumadım.

ay ben hatırlamıyorum bile..
kafa dağıtmaca kitapları işte..
debbie macomber ın kitaplarını da okudum güzeldi ama içeriği neydi onlarıda hatırlamıyorum mesela..:halay:

ay ben hatırlamıyorum bile..
kafa dağıtmaca kitapları işte..
debbie macomber ın kitaplarını da okudum güzeldi ama içeriği neydi onlarıda hatırlamıyorum mesela..:halay:

Hatırlamadığın iyi olmuş boşver. Keşke bende unutabilsem:KK45:

O yazarda meşhur ama hiç okumadım fikrim yok. Okunacak çok kitap var. Kitaplıkta kaç tane okumadığım kitabım var bir bilsen:işsiz:

öncelikle kısa ve akıcı kitaplar okumalısın. Birde bir kitaptan beklentin nedir. ?
-Seni şaşırtmalı mı?
-Duygusallığa mı boğmalı?
-Manevi anlamda mı zenginleştirmeli?
-Kişisel gelişime mi katkı sağlamalı?
-Yada Tarihi , İslaı vb. konularda mı bilgi sahibi olmak istiyorsun öncelikle bunları cevapla.

Ben Okumayı öğrendiğim günden beri sürekli bir şeyler okurum. Bir ayda minimum 5-6 kitap okurum. Ve tam anlamıyla bilinçli roman okumaya başladığım dönem Ortaokuldu. O dönem asosyaldim arkadaşım yoktu.Başkalarıyla iletişim kurmakta sorlanıyordum. Yada kursam bile tatmin olmuyordum. Bende arkadaşlığı kitaplarda aramaya başladım ve İpek Ongunun Bir genç kızın gizli defteri serisiyle başladım. Ve bana o kadar katkısı olduki bu serinin. Serra adında bir kız vardı annesi babası ayrıydı, ve çok arkadaşı vardı onun düşündüğü açıdan düşünmeye başladım onun yaptıkları davranışlardan hoşuma gidenleri bende yaptım ve bir anda çevrem genişlemiş sosyal bir kız olmuştum :skandal:

Ben bu şekilde tanıştım kitaplarla sende o kitap okuma arzunun sebebini söyle sana 10 tane kitap sıralayım. Sonrada kitap okumayı asla bırakamazsın :KK200:

Burada @kayacans arkadaşıma bir kaç kitap önermiştim severek okumuştu :anne::kahve::kahve::kahve:
canım hep mutsuzum hep olumsuz düsünüyorum ben sanszım iyi seyler beni bulmaz tarzı gercektende bulmuo dedim bu bole olmıycak kendini geliştir düsüncelerini gelistir.bi arkadas ferrarisini satan bilgeyi onerdi arastırdım hem akıcı hemde kısısel gelişim tarzı kıtapmıs siparişini verdim bakalım insallah severek okurumda devamı gelir önerecegin kitaplarıda alabilirim kitap okuma alıskanlıgı kazanmak istiyorum bakalım :)

canım hep mutsuzum hep olumsuz düsünüyorum ben sanszım iyi seyler beni bulmaz tarzı gercektende bulmuo dedim bu bole olmıycak kendini geliştir düsüncelerini gelistir.bi arkadas ferrarisini satan bilgeyi onerdi arastırdım hem akıcı hemde kısısel gelişim tarzı kıtapmıs siparişini verdim bakalım insallah severek okurumda devamı gelir önerecegin kitaplarıda alabilirim kitap okuma alıskanlıgı kazanmak istiyorum bakalım :)

1-Bin Muhteşem Güneş
2-Uçurtma Avcısı
3-Kürk Mantolu Madonna
4-Şeker Portakalı
5-Serenad
6-Piruze Şamda bir Türk gelini
7-Şahika ve Feraye

1-Bin Muhteşem Güneş
2-Uçurtma Avcısı
3-Kürk Mantolu Madonna
4-Şeker Portakalı
5-Serenad
6-Piruze Şamda bir Türk gelini
7-Şahika ve Feraye
Kiz Bin Muhteşem Güneş ile Uçurtma Avcisini okursa daha çok bunalıma girer :KK48: Ben günlerce etkisinden kurtulamamıştım. Ha kötü mü ? Asla değil benim başucu kitaplarım arasında. Ama çok depresif.. Yine de güzel bi liste olmuş, ben de tavsiye ederim..

Konu sahibesi ben size Adam Fawer öneririm. Olasılıksız ve Empati. Popom yamulmuştu onları okurken elimden birakamadim. Cok sürükleyici :KK4:

Sinan Akyüzün kitaplarını tavsiye ederim neredeyse hepsi gerçek hikayeler. Özellikle Piruze'yi okuyun 2 kitaplık bir seri, okurken ağladığım oldu.
İpek ongunun bir genç kızın gizli defteri serisi, sonra pembe romanlar alışkanlık kazandırır Marian Keyes, Sophie Kinsella okurken asla sıkılmazsınız.
Sonra Kafka kitapları okuyun, çok şey katar.

Duzenli kitap okuma aliskanligi olmayan birine niye okumayi yazmayi yeni ogrenmis bir cocuk veya akli yetiskin kitabina ermeyecek bebe gibi oneri verilir anlamam. Bir kere kisisel gelisim kitaplarindan da baslayabilirsin, ilgini ceken herhangi bir kitaptan da baslayabilirsin. Ister cocuk kitabi okursun zevk icin, ister 500 sayfalik agir romandan baslarsin. Ister siyaset kitabi oku, ister tarih, ... Abartmaya gerek yok ille suradan basla diye. Bunlar zevk meselesi, kimine kisisel gelisim agir gelir, cunku ilgi duymaz, kimine romanlar masal gibi gelir, siyaset okur, falan filan. Neye ilginiz olup olmadigini siz daha iyi bilirsiniz, kitabin uzunlugunun kisaliginin sizi nasil etkileyecegine de kendiniz karar verip secim yapabilirsiniz. Kisisel gelisim dediniz diye yazayim, Ahmet Serif Izgoren kitaplari hem etkileyici, hem surukleyici, hem ogreticidir, tavsiye ederim.
Kitap okumak icin motivasyon istersen, burada kitap kurdu diye bir bolum var, oradaki yorumlari takip etmek, konulara katilmak da insani kitaplara cok ozendiriyor, tavsiye ederim.

Simdi kitap konusu ve tavsiyeler gorunce bana da bir heves geldi. Kac aydir okudugum tek kitaplar Ispanyolca dil calisma kitaplarim. Aylardir roman okumuyorum...

Ben Ahmet Şerif İzgören kitaplarını okumayı severim hemen hemen bütün kitaplarını alıp okumuşumdur. Eğlenceli ve öğretici geliyor bana tavsiye ederim..

Kiz Bin Muhteşem Güneş ile Uçurtma Avcisini okursa daha çok bunalıma girer :KK48: Ben günlerce etkisinden kurtulamamıştım. Ha kötü mü ? Asla değil benim başucu kitaplarım arasında. Ama çok depresif.. Yine de güzel bi liste olmuş, ben de tavsiye ederim..

Konu sahibesi ben size Adam Fawer öneririm. Olasılıksız ve Empati. Popom yamulmuştu onları okurken elimden birakamadim. Cok sürükleyici :KK4:

+1

Uçurtma avcısını okuyamadım içim kıyılmıştı.

Arkadaşlar acık konuşmak gerekirse benim kitap okuma alışkanlıgım yok.Ama bu sıralar nedense kendimi mutsuz sürekli olumsuz düşüncelerimden dolayı pozitif düsünme güzel düsünme mutlu olma ile ilgili yada kendini yenileme ile ilgili akıcı anlatımı hoş,sıkıcı olmayan beni ruhen düsünce olarak faydası olabilecek kitap önerebilirmisiniz? Artık kitap okumak istiyorum.

Dogan cuceloglu icimizdeki cocuk
Ahmet serif izgoren su hortumlu dunyada fil yalnizca bir hayvandir
Cuneyd suavi kirk gram tebessum

Guzel kitap tavsiye edebilirim
Orhan Pamuk-Cevdet bey ve ogullari
Sabahattin Ali-Kurk mantolu madonna
Ayse Kulin-Veda
" -Umut
" -Nefes nefese

X