• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kitap okuyanlardan yardım istiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi lra
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sultan'ı Öldürmek'i okumadım. Ama polisiyelerini falan severim Ahmet Ümit'in. Bab-ı Esrar da Aşk'la aynı dönemde ve ikisi de Mevlana-Şems üzerine. Bence Bab-ı Esrar daha başarılı.

Ben de onu okumadım.
Önyargılı olmak da istemiyorum ama cümlelerle gereksiz oynuyor gibi hissettim.
Kulvarları çok farklı ama Sabahattin Ali ve Zülfi Livaneli'yi tek geçerim Türkiye'de.
Soner Yalçın da var tabi.

Ben de onu okumadım.
Önyargılı olmak da istemiyorum ama cümlelerle gereksiz oynuyor gibi hissettim.
Kulvarları çok farklı ama Sabahattin Ali ve Zülfi Livaneli'yi tek geçerim Türkiye'de.
Soner Yalçın da var tabi.
İnstagram sağolsun Sabahattin Ali ve cağnımmm Kürk Mantolu Madonna yeniden ünlü oldu. Zülfü Livaneli candır.

J. C.G ilginç bir yazar. İlk kitapları ne kadar iyiyse son kitapları da bir o kadar garip. Kötü değil kesinlikle ama ben mesela son kitaplarından asla bir Kurtlar İmparatorluğu tadını alamadım mesela.
Ama kesinlikle okunması gereken bir yazar. Bence bir kitabını al ve oku.

Nermin Bezmen hiç okumadım. Çok duyuyorum bu ara ama ikinci bir Canan Tan vakaası olmasından endişeleniyorum.

Monica Mccarty, okudun mu?
Tamamdır,farz oldu ilk kitaplarından birini edinmek. Teşekkürler

Sultan'ı Öldürmek'i okumadım. Ama polisiyelerini falan severim Ahmet Ümit'in. Bab-ı Esrar da Aşk'la aynı dönemde ve ikisi de Mevlana-Şems üzerine. Bence Bab-ı Esrar daha başarılı.
Ahmet Ümit deyince aklıma Sis ve gece gelir hep..Kitap olarak akıcı gibiydi.. Bazen bi daralma hissi versede..
Birde Ayşe Kulin roman tarzında beğendiklerimdendir genel anlamda..
Gerçi 'dönüş' romanı baya bir dönüştü ama :110:

Arkadaşlar acık konuşmak gerekirse benim kitap okuma alışkanlıgım yok.Ama bu sıralar nedense kendimi mutsuz sürekli olumsuz düşüncelerimden dolayı pozitif düsünme güzel düsünme mutlu olma ile ilgili yada kendini yenileme ile ilgili akıcı anlatımı hoş,sıkıcı olmayan beni ruhen düsünce olarak faydası olabilecek kitap önerebilirmisiniz? Artık kitap okumak istiyorum.

ilk okumaya basladiginiz kitap, okuyacaginiz diger kitaplara ya onsoz olur yahut da kitap sevdasini baslamadan bitirir sizin icin.
o sebeple kisisel gelisim yerine, sukunetli bir edebi eserle okumaya baslamanizi oneririm.
Sabahattin Ali, Kurk mantolu madonna ile baslayin.

Ahmet Ümit deyince aklıma Sis ve gece gelir hep..Kitap olarak akıcı gibiydi.. Bazen bi daralma hissi versede..
Birde Ayşe Kulin roman tarzında beğendiklerimdendir genel anlamda..
Gerçi 'dönüş' romanı baya bir dönüştü ama :110:
Heh işte bir de Ayşe Kulin. Bence Canan Tan'la acayip kanka olurlar :D

hadi ya görmemişim :) o ben de okurken çok eğlenmiştim bridgerton kardeşlerin kitaplarını okudum okumazmıyım dük hazretlerini :KK70:

Hikayesi külkedisi kıvamında çok klasik olsada benedict bridgerton favorim :cool:,

Baloların vazgeçilmez bastonlu ladysi, Lady Danburyninde gençlik hikayesi yazılmalı. Yazıldıysa bile epsilon ne zaman yayınlar Allah bilir.:KK62:

Kişisel gelişimle başlamanizı tavsiye etmem. Pek sürükleyici,merak uyandırıcı olduklari söylenemez. Okunur ama öyle soluksuz bir nefeste bitmez bence.
Ben polisiye,gerilim tarzını çok severim ,Tess Gerritsen tüm kitaplarını okudum bu tarzda.
Bunun dışında Milenyum serisini onerebilirim,gayet sürükleyicidir.
John Werdon kitapları yine polisiye ,gerilim olarak çok başarılı soluksuz okudum.
Bu yazarlar dışında ilk aklıma gelenler.
Laurent Gounelle -Tanrı Daima Tedbili Kıyafet Gezer
Krıstın Hannah -Gece Yolu ve Yıldız Masalı
Paulo Coelho - Elif (En sevdiğim yazarlardan biridir,tüm kitapları güzeldir ama başlangıç olarak Elif'i tavsiye ederim)
Markus Zusak- Kitap Hırsızı
Buket Uzuner- Uyumsuz Defne Kaman'ın Maceraları. (Su-Toprak) ve İstanbullular.
Elli Ton Üçlemesi (Grinin Elli Tonu,Karanlığın Elli Tonu ve Özgürlüğün Elli Tonu)
Azra Kohen- Fi,Çi ve Pi yine seri 3 kitap,soluksuz okudum.
:eek::eek: yaa ben Defne Kaman'ı nasıl unuttum.
Serinin 3. kitabını sonsuz heyecanla beklerken üstelik.:kızgın:

Ben sevemedim.
Kelimelerle gereksiz oynamış.
Sultanı Öldürmek içimi baymıştı.
Elif Şafa'ı da sevmem ben mesela.
Gereksiz pohpohlandı.
Hele o AŞK kitabı okumayanı dövüyorlardı resmen.
Sevmedim ama kadının bütün kitaplarını okudum.
Bu ne yaman çelişki.:KK45:

ay ben inat ettim okumadım.. bir tane elif şafak kitabı okumuşluğum yok.. resmen önyargı oluştu bende kadına karşı ..

Heh işte bir de Ayşe Kulin. Bence Canan Tan'la acayip kanka olurlar :KK70:
Ben kitap okurken kitap kahramanları kafamda şekillenir, işte onlarda garip ruh halleri olunca roman kahramanları hiç sabit kalamıyor, şekilden şekile giriyor gözümde, dönüş romanında baba karakteri en son pembe otrişli kaldıydı:KK70:

Birde her yazarın her kitabı muazzam olacak birşey yok,bunu deneyimledim geçen hafta. Ben J.K Rowling'i Harry Potter ile çok sevmiştim hatta oturup hayatı ile ilgili filmi dahi izledim ama Boş Koltuk faciaydı tek kelimeyle hayal kırıklığı oldu bana.

J. C.G ilginç bir yazar. İlk kitapları ne kadar iyiyse son kitapları da bir o kadar garip. Kötü değil kesinlikle ama ben mesela son kitaplarından asla bir Kurtlar İmparatorluğu tadını alamadım mesela.
Ama kesinlikle okunması gereken bir yazar. Bence bir kitabını al ve oku.

Nermin Bezmen hiç okumadım. Çok duyuyorum bu ara ama ikinci bir Canan Tan vakaası olmasından endişeleniyorum.

Monica Mccarty, okudun mu?

Evet, sadece "asi" adlı kitabını okudum. Yani genel olarak beğenmiştim ama yazarın fanı olacak kadar değil. Sanki erotik sahneler fazla detaylı yazılmıştı hafif rahatsız olmuştum diye hatırlıyorum.

İnstagram sağolsun Sabahattin Ali ve cağnımmm Kürk Mantolu Madonna yeniden ünlü oldu. Zülfü Livaneli candır.

Ama İçimizdeki Şeytan ondan bin kat güzeldir.
Ya da Kuyucaklı Yusuf.
Ben genelde kitap önerilerine bakmam.
Seriyi bitirdim itaraf edeyim en sevmediğim Kürk Mantolu Madonna oldu.
Zülfi Livaneli'nin kötü yaptığı bir iş var mı ki?:KK51:

Ben de Canan Tan konusunda hep aynı duyguya düşüyorum. Canan Tan'ı sevmeyen bir tek benim galiba bu ülkede :KK70:
Bir de henüz okumamış olanlar varsa İhsan Oktay Anar'ın kitaplarını tavsiye etmiş olayım bahaneyle.

aa evet puslu kıtalar atlası çok iyiydi mesela..
iskender pala nın kitaplarıda iyidir.

ay ben inat ettim okumadım.. bir tane elif şafak kitabı okumuşluğum yok.. resmen önyargı oluştu bende kadına karşı ..

Ruhumu geriyor benim.
Ama nerdeyse bütün kitaplarını okudum.:KK45:

Back