kitap okuyanlardan yardım istiyorum

Bence böyle sürükleyici kitaplardan başlayın . ben Uçurtma avcısını tavsiye ederim cook sürükleyici.
Agopi diye bir kitap okudum gerçekten aglatmayan hani hüzünlü kasvetli kitaplardan değil. Gayet aydınlık bir romandi aşkın 6 halı vardı yanlış hatırlamıyorsam bunlardan biride agopiydi tavsiye ederim

Kişisel gelişim.kitaplarindan uzak.durmak en iyisi. Yazarların yapamadığı şeyleri okuyucuya diretmesi gibi aşırı samimiyetsiz.

yasım 30 kitap okuma alışkanlıgım nerdeyse yok ben kendimi düsüncelerimi hayata pozitif bakmayı istiyorum aklıma bana güzel seyler katabilcek bi kitap almak geldi. kendimi düsüncelerimi yenilemek istiyorumartık
Atarlı Evliya,şiddetle tavsiye.

Bence böyle sürükleyici kitaplardan başlayın . ben Uçurtma avcısını tavsiye ederim cook sürükleyici.
Agopi diye bir kitap okudum gerçekten aglatmayan hani hüzünlü kasvetli kitaplardan değil. Gayet aydınlık bir romandi aşkın 6 halı vardı yanlış hatırlamıyorsam bunlardan biride agopiydi tavsiye ederim
Sarah Jio-Agapi :KK66:

Diğer kitaplarını da tavye ederim hepsi çok güzel.

Konu sahibi size Zülfü livaneli,Ahmet ümit, sarah jio,Osman aysu gibi tavsiyelerde bulunabilirim. Hepsi çok iyi yazarlardır.

Bence seri romanlardan başla öyle olunca 2. Kitabı merak etip alıyorsun devamı geliyor ...
Kişisel gelişim kitap okumaya yeni başlayan biri olarak tavsiye etmem sıkar seni sürükleciliği olmalı ki seni cezb ettsin
Tarzını bilmiyorum polisiye,romantik ,tarihi ,romanlar bir tür daha vardı şimdi aklıma gelmiyor bilim kurgu gibi tarzlar var ...

Ben dönüş kitabı ilk kitapçıda görünce hadi alayım olmuştum, baba karakteri çok normallikten birden eşcinsel olduğu ortaya çıkması durumu bende garip algı uyandırmadı da, sanki vampir ısırmış ta dönmüş hissi yarattı..:confused:
Mevzu eşcinsel karakter olması değildi zaten.. Sanki konuda bomba patlatılmaya çalışılmış gibiydi gözümde..
gizli anların yolcusu,handan,boranın kitabı ve dönüş olayı farklı kişilerin bakış açısından anlatıyor.gizli anların yolcusu kitabında olayın evveliyatı anlatılıyor.

ilk baş kitap tarzınızı belirlemeniz gerek.Kitap kurduyum resmen ama ben kişisel gelişim kitapları okuyamam mesela, versinler elime roman hiç kalkmadan başından, günlerce okuyabilirim.Kimileri tarih okumayı sever.Ben romancıyım.Okuduğum romanın içine girip karakterleri sanki gerçek hayatta yaşıyorlar gibi düşünüyorum ben sanırım, kitaba bir dalıyorum birden olayın geçtiği yerdeyim, dünyadan kopuyorum, işteyken vs merak ediyorum.sanki onlar yaşıyorlar canlılar o karakterler.
Aynen senin gibiyim bende mütiş bir duygu bu bide cevremdekilere gercek olaymis gibi bi anlatirim bayilirlar :) arkadasa tavsiyem romanla başlangic yapmasidir ozellikle kürk mantolu madonna ve kuyucaklı yusuf başlangıc icin harika kitaplar :)

Aynen senin gibiyim bende mütiş bir duygu bu bide cevremdekilere gercek olaymis gibi bi anlatirim bayilirlar :) arkadasa tavsiyem romanla başlangic yapmasidir ozellikle kürk mantolu madonna ve kuyucaklı yusuf başlangıc icin harika kitaplar :)
Sebahattin Aliciyiz :) benim kafamda donup duruyor karakterler gun icinde.ne yaptiklarini merak ediyorum, sen gibi ben gibi yasiyorlar gibi... ne zaman kurk mantolu madonna dense hep icimden derim "Ah Raif efendi ahh..."

Yaşım 18. İpek Ongun ile başladım genç kızları konu aldığı kitaplarla... Yıllar sonra Sabahattin Ali, Agatha, Christie,Debbie Macomber, Suzanne Collins, J. R. R. Tolkien gibi yazarları tanıdım. Harry potter serisinden başlayın. Serilere önem vererek ilerleyin ve bir gün kitabın başında sabahladığınızı göreceksiniz. Bazen pek tanınmayan yazarların kitaplarını da alır bir günde bitiririm. Ama kişisel gelişim hiç okumadım okumayı da düşünmüyorum. Para vermeye değmeyecek türden kitaplar...:KK49:
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.870588)]
[/COLOR]

ilk baş kitap tarzınızı belirlemeniz gerek.Kitap kurduyum resmen ama ben kişisel gelişim kitapları okuyamam mesela, versinler elime roman hiç kalkmadan başından, günlerce okuyabilirim.Kimileri tarih okumayı sever.Ben romancıyım.Okuduğum romanın içine girip karakterleri sanki gerçek hayatta yaşıyorlar gibi düşünüyorum ben sanırım, kitaba bir dalıyorum birden olayın geçtiği yerdeyim, dünyadan kopuyorum, işteyken vs merak ediyorum.sanki onlar yaşıyorlar canlılar o karakterler.[/QUOT]

sanki beni anlatmışsınız en sevdiğiniz kitaplari ogrenmekten mutluluk duyarim okumadığım varsa alinacaklar listesine eklemek isterim

Oh en sevdigim konu. Ben de universutede ingiliz dili edebiyati okuyorum :KK70: Tatlım. Kraliçenim piyonunu oku. Acayip iyi bir kitap ben kimseyi düşünmüyorum okurken. Cok sürükleyici. Harlon coban ın orman kitabını da okuyabilirsin. Bunun disinda bir de simyaci da var

Arkadaşlar acık konuşmak gerekirse benim kitap okuma alışkanlıgım yok.Ama bu sıralar nedense kendimi mutsuz sürekli olumsuz düşüncelerimden dolayı pozitif düsünme güzel düsünme mutlu olma ile ilgili yada kendini yenileme ile ilgili akıcı anlatımı hoş,sıkıcı olmayan beni ruhen düsünce olarak faydası olabilecek kitap önerebilirmisiniz? Artık kitap okumak istiyorum.
Mutluluğun öteki yüzü diye bir kitap okumuştum çok güzeldi.

Ben vikipedi gibi degilde güzel akıcı romanlar oku zaten çorap söküğü gibi devamı geliyor..
Misal...
Çalıkuşu,Vadideki ZAMBAK,Sarah jionun kitaplarıda cok akıcı 1-2 gecede bitem kitaplardır

• Beğen
Reactions: lra
işim gereği mecburen okuduklarımı saymazsak hiç keyfi olarak kişisel gelişim kitabı okumadım sanırım. o yüzden önerilerim çok gerçekçi olmayacak, ama madem burdan baslamak istiyorsunuz, kisisel marka olmak fena degildi.
Genel olarak kitap okuma aliskanligi kazanmak istiyorsaniz da ilgi alaniniz neyse oraya yonelin. Kendi adima lise yillarimda felsefe ve dunya tarihine merak salmistim, universitede gerilim korku polisiye okudum bolca, sonra bir donem dunya klasiklerine merak saldim vs vs. Şu aralar da antik misir kulturu ve tarihine girdim cikamiyorum :) zaten bir konuya merak salip baslarsaniz devami geliyor.

Ne guzel benzer ozelliklerin olmasi farkli insanlarda.okuduklarimi liste yapiyorum ama hemen aklima gelen Orhan Pamuk/Masumiyet Muzesi , Sabahattin Ali/Kurk Mantolu Madonna, John Verdon/Aklindan Bir Sayi Tut ve diger 3 kitabi, Agatha Christie sayamayacagim kadar tum kitaplari

Duzenli kitap okuma aliskanligi olmayan birine niye okumayi yazmayi yeni ogrenmis bir cocuk veya akli yetiskin kitabina ermeyecek bebe gibi oneri verilir anlamam. Bir kere kisisel gelisim kitaplarindan da baslayabilirsin, ilgini ceken herhangi bir kitaptan da baslayabilirsin. Ister cocuk kitabi okursun zevk icin, ister 500 sayfalik agir romandan baslarsin. Ister siyaset kitabi oku, ister tarih, ... Abartmaya gerek yok ille suradan basla diye. Bunlar zevk meselesi, kimine kisisel gelisim agir gelir, cunku ilgi duymaz, kimine romanlar masal gibi gelir, siyaset okur, falan filan. Neye ilginiz olup olmadigini siz daha iyi bilirsiniz, kitabin uzunlugunun kisaliginin sizi nasil etkileyecegine de kendiniz karar verip secim yapabilirsiniz. Kisisel gelisim dediniz diye yazayim, Ahmet Serif Izgoren kitaplari hem etkileyici, hem surukleyici, hem ogreticidir, tavsiye ederim.
Kitap okumak icin motivasyon istersen, burada kitap kurdu diye bir bolum var, oradaki yorumlari takip etmek, konulara katilmak da insani kitaplara cok ozendiriyor, tavsiye ederim.
cok tesekkür ederim :)

X