• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kitap okuyanlardan yardım istiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi lra
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben kitap okurken kitap kahramanları kafamda şekillenir, işte onlarda garip ruh halleri olunca roman kahramanları hiç sabit kalamıyor, şekilden şekile giriyor gözümde, dönüş romanında baba karakteri en son pembe otrişli kaldıydı:KK70:
Dönüş romanına hiç bulaşmak istememiştim. Eşcinsel bir karakter anlatmasından değil, anlatamayacağını bilmemden. Sonra bir vesileyle kitap elime geçti ve yanılmadığımı anladım.

ece temelkuran ve tezer özlü .. bitiremediğim kitaplar içim bayılmıştı resmen..
Tezer Özlü'yle olan bağımız tek bir kitabın yarısında koptu.

Evet, sadece "asi" adlı kitabını okudum. Yani genel olarak beğenmiştim ama yazarın fanı olacak kadar değil. Sanki erotik sahneler fazla detaylı yazılmıştı hafif rahatsız olmuştum diye hatırlıyorum.
Evet, Monica Mccarty erotik kitaplar yazmasa da erotizm vardır kitaplarında. Aslında Julia Garwood'da falan da vardır. Daha mı fazla geldi Julia Garwood'dan

J. C.G ilginç bir yazar. İlk kitapları ne kadar iyiyse son kitapları da bir o kadar garip. Kötü değil kesinlikle ama ben mesela son kitaplarından asla bir Kurtlar İmparatorluğu tadını alamadım mesela.
Ama kesinlikle okunması gereken bir yazar. Bence bir kitabını al ve oku.

Nermin Bezmen hiç okumadım. Çok duyuyorum bu ara ama ikinci bir Canan Tan vakaası olmasından endişeleniyorum.

Monica Mccarty, okudun mu?
hayır hayır

Canan Tan'la alakası yok Nermin Bezmen kitaplarının özelikle ilk sır kitabı ve onun devamı olan auoraranın incilerini oku mutlaka bayılacaksın

Dönüş romanına hiç bulaşmak istememiştim. Eşcinsel bir karakter anlatmasından değil, anlatamayacağını bilmemden. Sonra bir vesileyle kitap elime geçti ve yanılmadığımı anladım.

Evet, Monica Mccarty erotik kitaplar yazmasa da erotizm vardır kitaplarında. Aslında Julia Garwood'da falan da vardır. Daha mı fazla geldi Julia Garwood'dan

haha yarısı iyiyimiş ben çeyreğine ancak katlanabilmiştim..
muz sesleri de öyle yarıya gelemedim bu iki yazar da..

Hikayesi külkedisi kıvamında çok klasik olsada benedict bridgerton favorim :cool:,

Baloların vazgeçilmez bastonlu ladysi, Lady Danburyninde gençlik hikayesi yazılmalı. Yazıldıysa bile epsilon ne zaman yayınlar Allah bilir.:KK62:
Benedict şu beni ah beni nasıl da kırıyorsun diyen çapkın olan ortancamıydı ?

Ama İçimizdeki Şeytan ondan bin kat güzeldir.
Ya da Kuyucaklı Yusuf.
Ben genelde kitap önerilerine bakmam.
Seriyi bitirdim itaraf edeyim en sevmediğim Kürk Mantolu Madonna oldu.
Zülfi Livaneli'nin kötü yaptığı bir iş var mı ki?:KK51:
Ben Sabahattin Ali'nin her kitabını severim. İstisnasız, her kitabı. Şunu da yazamamış dediğim tek bir kitabı yoktur. Türk Edebiyatının yüz akıdır, bence.
Örneğin Orhan Kemal, Yaşar Kemal falan da severim ama arada sıkan, bayan kitapları vardır ama SAbahattin Ali de hiç.

aa evet puslu kıtalar atlası çok iyiydi mesela..
iskender pala nın kitaplarıda iyidir.
Sabahattin Ali hakkında hissettiklerim tamamını İhsan Oktay Anar'a karşı da hissediyorum. Bütün kitaplarını çok severim. Kendisi felsefeci zaten ve kitaplarındaki o felsefi derinliğe bayılırım.
İskender Pala okurum ama ah bir de o kadar Farsça kelime doldurmasa şu kitaplara.

ay ben inat ettim okumadım.. bir tane elif şafak kitabı okumuşluğum yok.. resmen önyargı oluştu bende kadına karşı ..
emin ol okumasan daha hayırlı senin için :) içimi karartıyor o kadın da benim

Eh bir okuyayım bakalım. Şans vermek gerek.
benim banka da elden ele dolaştı o kitaplar artık kitabın üstünde yaldızlı kısımlar silinmişti bana geldiğin de bütün banka hatunları bayılmıştık :)

Ben dönüş kitabı ilk kitapçıda görünce hadi alayım olmuştum, baba karakteri çok normallikten birden eşcinsel olduğu ortaya çıkması durumu bende garip algı uyandırmadı da, sanki vampir ısırmış ta dönmüş hissi yarattı..:confused:
Mevzu eşcinsel karakter olması değildi zaten.. Sanki konuda bomba patlatılmaya çalışılmış gibiydi gözümde..

Ben Sabahattin Ali'nin her kitabını severim. İstisnasız, her kitabı. Şunu da yazamamış dediğim tek bir kitabı yoktur. Türk Edebiyatının yüz akıdır, bence.
Örneğin Orhan Kemal, Yaşar Kemal falan da severim ama arada sıkan, bayan kitapları vardır ama SAbahattin Ali de hiç.

Sabahattin Ali hakkında hissettiklerim tamamını İhsan Oktay Anar'a karşı da hissediyorum. Bütün kitaplarını çok severim. Kendisi felsefeci zaten ve kitaplarındaki o felsefi derinliğe bayılırım.
İskender Pala okurum ama ah bir de o kadar Farsça kelime doldurmasa şu kitaplara.

İhsan beyi daha okumadım.
Ama aynı çizgide olduklarını duymuştum.
İskender Pala propaganda yapıyor gibi hissettim kitaplarında.
Onun için de okuyasım gelmiyor.
Aynı şeyi Ayşe Kulin'de yapıyor.

Benedict şu beni ah beni nasıl da kırıyorsun diyen çapkın olan ortancamıydı ?

Nasıl diyordu hatırlamıyorum:KK70:
Babası ölünce üvey annesinin eline kalmıştı. Evde hizmetçilik yapıyordu. Bildiğin külkedisi uyarlama gibiydi.:KK45:

Off ben tekrar okuyayım :KK53:

Okumadıysan Judith Mcnaught sonsuza kadarı da oku. :KK53:

Aslında benim bu tarz kitaplardan beklentimle alakalı sanırım. Aşk romanlarında duygusal ağırlığı ön planda olmayınca bayağı geliyor. O yazarı okuduğum dönemlerde arka arkaya çok fazla historical romance okudum birbirini tekrar ediyor gibi gelmişti. Julie Garwoodta daha duygusal olarak derin gelmişti. Dediğim gibi fazla yüzeysel gelmişti. Elizabeth Hoyt yine erotizm içerikli yazıyor hatta aklımda kalan kitabı Çirkinin Aşığı onda erotizm vardı ama duygusal bütünlüğü yakalamıştı.
Sanırım benim beklentim ile alakalı.

Nasıl diyordu hatırlamıyorum:KK70:
Babası ölünce üvey annesinin eline kalmıştı. Evde hizmetçilik yapıyordu. Bildiğin külkedisi uyarlama gibiydi.:KK45:

Off ben tekrar okuyayım :KK53:

Okumadıysan Judith Mcnaught sonsuza kadarı da oku. :KK53:
yok yok o kitap değil bunlar 8 kardeşlerdi yüzden alfabeye göre isim koyuyordu aileleri hani kız bi türlü evlenemiyordu abileri yüzünden sonra dük simon geldi abisinin okul arkadaşı onla evlendi filan baya komikti kitap adını hatırlayamadım şimdi

ben fantastik hikayeleride severim..
ergence olsa da gece evi serisi mesela çok beğenmiştim :KK70:

Naptın kanka :KK53: Zoey'in o mu bu mu şu mu o piti piti hallerine nasıl dayandın?

Bu tarz seviyorsan Laurell hamilton ve Jeaniene frost oku. Onlar yetişkin tarzda.
Hele Laurell hamilton kitaplarının ana kahramanı anitanın haremini bir görsen :KK57:

İhsan beyi daha okumadım.
Ama aynı çizgide olduklarını duymuştum.
İskender Pala propaganda yapıyor gibi hissettim kitaplarında.
Onun için de okuyasım gelmiyor.
Aynı şeyi Ayşe Kulin'de yapıyor.
Yani İskender Pala siyasi görüşünü kitaplarında belli etmeyi seven bir yazar.
Aslında benim bu tarz kitaplardan beklentimle alakalı sanırım. Aşk romanlarında duygusal ağırlığı ön planda olmayınca bayağı geliyor. O yazarı okuduğum dönemlerde arka arkaya çok fazla historical romance okudum birbirini tekrar ediyor gibi gelmişti. Julie Garwoodta daha duygusal olarak derin gelmişti. Dediğim gibi fazla yüzeysel gelmişti. Elizabeth Hoyt yine erotizm içerikli yazıyor hatta aklımda kalan kitabı Çirkinin Aşığı onda erotizm vardı ama duygusal bütünlüğü yakalamıştı.
Sanırım benim beklentim ile alakalı.
Bana da mesela tam tersine Monica daha iyi veriyormuş gibi geliyor o duygu derinliğini. Zevkler farklı farklı oluyor işte.

sinan akyuz - piruze ve incir kusları gayet surukleyıcı bır kıtap . eğlencelı bı kıtap istersenız eger pucca nın serılerını okuyablırsınız.
sinan akyüzün şahika ve ferayesi vardi :) çok güzel kitap o.:)

Back