• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Franz Kafka Dava'yi bitirdim. Bugun tam 150 sayfa okudum sonunu meraktan. Ama dava bir sonuca bağlanmadi. Zaten hic mahkemeye de çikilmadi. Oldukca degisik bir kitapti. Yazarin burda bahsettigi dava gercek hayattaki hukuki davalar degil suphesiz. Kitabin önsözunde bu kitaba yapilan farkli yorumlari anlatmislar. Ben de o yorumlardan birine katildim kitabi okudukca.
O da burda kastedilen davanin tanrinin mahkemesi olarak gosterildigi fikri. Josef K kitabin basinda tutuklaniyor ama bu tutuklanma bizim bildigimiz gibi bir tutuklanma degil. K gunluk hayatina eskisi gibi devam ediyor. Hic bir kisitlama olmadan. Davanin varligi sadece onu huzursuz ediyor. Baskaca da bir etkisi yok hayatina. Gorulen bir mahkeme, verilen bir ceza yok. Gercek ve buyuk yargiclari kimse goremez deniliyor kitapta bir yerde. Burda kastedilen de sanirim tanri. Dava boyunca herkes bambaska fikirler sunuyor K'ya. Ama asil karar hep K nin iradesine birakiliyor. Butun bunlar da aslinda tanriyla kul arasindaki iliskiyi ifade ediyor. Bilemiyorum ben bu goruse katildim.
Franz Kafka'nin tarzi bambaskaymis hakikaten. Bu kitapda bunu gordum. Umarim diger eserlerini de okuma firsati bulurum.

KAfka'yi ben de cok seviyorum...
Bakis acisi ve mantigina hayranim resmen.
Dönusum kitabini okumadiysan o da iz birakanlardan.

Leyleklerin uçusu daha hafifti ama ben çok aşırı beğenmemiştim
Lontano da vahşi bence, baya işkenceli
Çok emin olmamakla birlikte koloni de daha hafif olabilir

Merhaba kızlar, SSon Ada 42. sf.
Haftasonu okumadım desem yeridir ama pek akıcı, insan bu kitabı bir günde bile bitirebilir ;)

Yazarın sadece koloni kitabını okumuştum.
eğer hafif diyorsan buna kim bilir diğerleri nasıldır canım bilemedim.
dikkatimi çekti bak şimdi :)

John verdonun serisini oku sen bence okumadıysan
Hem polisiye hem de çok vahşi değil

Normalde çok kan vahşet kitapları sevmem, Grange benim için ilk oldu. Daha önce Leyleklerin Uçuşu okumuştum. O gayet makuldü. John Verdon da okurum belki ortak okuma da denk gelir okurum.

Tutunamayanlar'a devam
Noktalama işareti kullanılmayan kısıma geldim, burası daha akıcı geldi bana:KK45:

Ben de önümüzdeki 1-2 ay içinde Tutunamayanlar planım var

aslına bakarsan 2. kez okuyorum ben 3 yıl önce de okumuştum çok beğendiğim bir kitaptır. şu an 20. sayfadayım ilerleyeyim daha açıklayıcı yorum yazacağım sana :)

Posta kutusundaki mızıkaya başladım sabah ama sarmadı beni. Gerçi çok değil 25 sayfa gittim ama okumama kararı aldım.

Uzun bir ara vermiştim kitap okumaya. İş yerinde ki yoğunluğumu atlattım. Aöf sınavını da atlattım. Artık kafam rahat oh mis.
Yarım bıraktığım kitaba yeniden başlayarak dönüş yapıyorum. Kaldığım yerden başlamak yerine baştan başlamak okumaya daha iyi olacak. Bir de yarım kalmış Tutunamayanlar ile Büyücü var ama onlara başka zaman döneceğim.
Orhan Pamuk - Kırmızı Saçlı Kadın

İyi akşamlar kızlar,

Sonunda çeviri ödevimi bitirdim, kendimi bugünlük rahatlamış hissediyorum.
Yarın neler getirir şu an kestiremiyorum, o yüzden yatmadan önce kitap okumak istiyorum.
Birkaç gündür çok az okuyabildim o da sırf hiç okumamazlık yapmayayım diye elime aldım.

Hepinize huzurlu geceler. :KK36:

Back