• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Vasconcelos__Delifişek bitti.

Zézé'm artık büyümüştü bu kitapta ama yine 5 yaşındaki bir çocuk gibi babasının kollarında kıvrılıp sarılıp saatlerce öyle kalmak için neler vermezdi, bu hisleri her satırda içinize işliyor.
Ben yine çok sevdim. Bazen gülümsedim çoğunlukla da üzüldüm.
Çok ince bir kitap ama birçok duyguyu içinde barındırmasıyla da oldukça doyurucuydu benim için.
Sonu yine bir belirsizlikle bitti aslında, devamı olabilecek satırlarla son buldu. Diğer kitaplarını da okumayı düşünüyorum, belki ufak bağlantılar kurabilirim.

Vasconcelos__Delifişek bitti.

Zézé'm artık büyümüştü bu kitapta ama yine 5 yaşındaki bir çocuk gibi babasının kollarında kıvrılıp sarılıp saatlerce öyle kalmak için neler vermezdi, bu hisleri her satırda içinize işliyor.
Ben yine çok sevdim. Bazen gülümsedim çoğunlukla da üzüldüm.
Çok ince bir kitap ama birçok duyguyu içinde barındırmasıyla da oldukça doyurucuydu benim için.
Sonu yine bir belirsizlikle bitti aslında, devamı olabilecek satırlarla son buldu. Diğer kitaplarını da okumayı düşünüyorum, belki ufak bağlantılar kurabilirim.

Yakın zamanda okudum. Ve her kelimene katılıyorum. Çok da sevimli bir kitap

Sefiller 1 -225teyim.

Ben Sefiller i çok severek okumuştum. Senin nasıl gidiyor?

Bu arada Siyah Kan güzel. Bugün kendimi kitabıma verebildim. 302. Sayfadayım.

Ama kadını öldürme biçimleri, en ince ayrıntısı ile işkenceler midemi bulandırmıyor değil. Kusacam az kaldı

Ben Sefiller i çok severek okumuştum. Senin nasıl gidiyor?

Bu arada Siyah Kan güzel. Bugün kendimi kitabıma verebildim. 302. Sayfadayım.

Ama kadını öldürme biçimleri, en ince ayrıntısı ile işkenceler midemi bulandırmıyor değil. Kusacam az kaldı
Ben de sevdim Sefilleri. lisede kisaltilmisini okumustum.
Oglum firsat verse daha cok okuyacagim ama nerde.. surekli dipdibeyiz.

Siyah Kan benim favorim. ben oyle seyler sevdigim icin beni rahatsiz etmedi. :KK53: testere filminin serisini kacirmamis ve gozumu kirpmamis insanim:KK45: psikopt miyim neyim?:KK45:

Ben de sevdim Sefilleri. lisede kisaltilmisini okumustum.
Oglum firsat verse daha cok okuyacagim ama nerde.. surekli dipdibeyiz.

Siyah Kan benim favorim. ben oyle seyler sevdigim icin beni rahatsiz etmedi. :KK53: testere filminin serisini kacirmamis ve gozumu kirpmamis insanim:KK45: psikopt miyim neyim?:KK45:

Gerçekten mi?
Ben ekranlarda en ufak bir şiddet görüntüsüne bile bakamam. Gözümü kapatırım eşim öyle sahneler geçince bana söyler

Gerçekten mi?
Ben ekranlarda en ufak bir şiddet görüntüsüne bile bakamam. Gözümü kapatırım eşim öyle sahneler geçince bana söyler
Film - kurgu oldugunu bildigim icin sanirim. oyle vahset seylerini haberlerde izleyemem mesela.
BIr de siyah Kan'da da testerede de yapanin zekasi beni kendine hayran birakmisti. puf noktasi burasi sanirim. Zekice birseyleri islemeleri.

@loliss , minerva1988 minerva1988 diğer bilgeler geliiiinnn :KK45: Benim EMPATİ'yi 3 ayda bitirmem olay olmuştu :KK70: (benim sayemde)
Eylül'ü 6 ayda bitirmiş COLİN :)

@COLIN şaka bir tarafa o kadar mı kötü ya :skandal:
Eylül'ü ödünç aldım. Okuyup geri vermeyi düşünüyordum. Okumadan mı versem. :KK57:
:KK14::KK17:
Ahah empati kitabı ne zaman geçse aklıma sen geliyosun

Film - kurgu oldugunu bildigim icin sanirim. oyle vahset seylerini haberlerde izleyemem mesela.
BIr de siyah Kan'da da testerede de yapanin zekasi beni kendine hayran birakmisti. puf noktasi burasi sanirim. Zekice birseyleri islemeleri.

Ben mesela Narcos dizisini izledim ve genel olarak kanlı sahnelere bakabildim. Dediğin gibi bence tamamen Pablo Escobar ı çok zeki bulduğumdan zekasına hayranlık beslediğim için galiba

Ben de yakın zamanda okumayı planlıyorum onu. Posta kutusundaki mızıkayı yani. Hatta elimdeki kitap bitince.
Sen başladın mı nasıl? Yorumlaşalım lütfen.
aslına bakarsan 2. kez okuyorum ben 3 yıl önce de okumuştum çok beğendiğim bir kitaptır. şu an 20. sayfadayım ilerleyeyim daha açıklayıcı yorum yazacağım sana :)

Kızlar size bişey sormak istiyorum geçen sene birisi sanırım @lavin asimovun vakıf serisini okumuştu kitap yurdundan fala. Baktım artık satışı durmuş sahaflardan mi aranmali yoksa satışını yapan bildiğiniz yayınevi varmı??
Denk gelirsen bana da ses et. Bi yazı okumuştum seri yeniden basıma hazırlanıyor diye ama ne kadar kesin bilgi bilemiyorum.

Franz Kafka Dava'yi bitirdim. Bugun tam 150 sayfa okudum sonunu meraktan. Ama dava bir sonuca bağlanmadi. Zaten hic mahkemeye de çikilmadi. Oldukca degisik bir kitapti. Yazarin burda bahsettigi dava gercek hayattaki hukuki davalar degil suphesiz. Kitabin önsözunde bu kitaba yapilan farkli yorumlari anlatmislar. Ben de o yorumlardan birine katildim kitabi okudukca.
O da burda kastedilen davanin tanrinin mahkemesi olarak gosterildigi fikri. Josef K kitabin basinda tutuklaniyor ama bu tutuklanma bizim bildigimiz gibi bir tutuklanma degil. K gunluk hayatina eskisi gibi devam ediyor. Hic bir kisitlama olmadan. Davanin varligi sadece onu huzursuz ediyor. Baskaca da bir etkisi yok hayatina. Gorulen bir mahkeme, verilen bir ceza yok. Gercek ve buyuk yargiclari kimse goremez deniliyor kitapta bir yerde. Burda kastedilen de sanirim tanri. Dava boyunca herkes bambaska fikirler sunuyor K'ya. Ama asil karar hep K nin iradesine birakiliyor. Butun bunlar da aslinda tanriyla kul arasindaki iliskiyi ifade ediyor. Bilemiyorum ben bu goruse katildim.
Franz Kafka'nin tarzi bambaskaymis hakikaten. Bu kitapda bunu gordum. Umarim diger eserlerini de okuma firsati bulurum.

Siyah Kan çok vahşi yaa. Hem okurken midem bulanıyor vahşetten hem de okumaya can atıyorum. Son 60-65 sayfa

Kitaptan bir cumleyi paylasmak istiyorum sizinle. Cok hosuma gitti, kahkaha attirdi bana.
Josef K'nin rahiple olan konusmasinda, rahip ona davasi icin kadinlari araya sokmasinin bir ise yaramayacagini soyluyor. Josef K da ona aynen şoyle söylüyor.
- Sorgu yargıcına uzaktan bir kadin gostersen,zamaninda yetismek icin kürsüsünü ve sanığı ezip geçer. :KK70::KK70::KK70:

Back