Kitap okumak istiyorum.

Ama herşey gibi kitap fiyatları da çok arttı son zamanlarda.

Dün internetten kitap siparişi verdim, 3 çocuk kitabı 4 tane de eşimle kendim için 7 kitaba 200 TL'nin üzerinde para ödedim. Bu sayılarda aylık okuma için minimum sayılar birde. Okumak isteyip de alamayan ve korsana yönelenlere kızamıyorum açıkçası.

aslında insanların tercihleri farklı olabiliyor sonuçta.benim ailem hiiç kültür yönü iyi bir aile olmadı, sinemaya gitmek, tiyatroya gitmek bir cafede çay kahve içmek bunların hepsini 25 imden sonra ben yaptım.

benimde fırsatım kısıtlı. çok isterdim kendime ait okuduğum kitaplarla dolu bir kütüphanem olmasını. o kitapları çıkarıp çıkarıp yeniden okumayı, notlarla ilerlemeyi vs..

ama kısmet :) en kötüsü bi kere geliyoruz hayata ve herşeyi ertelemek ya da eksik yapmak zorunda kalıyoruz.

Bandrollü alıyorum ama korsan bulsam alırım. Kitaplar ateş pahası. Bu kadarda luks olmamali kitap okumak.
Kitaptan yuzde 18 pirlantadan yattan yuzde 1 vergi alınıyor. Where is the adalet

3 5 değil 10-15 olsa kafi hadi diyelim. Elle tutulur kitaplar 30 dan aşağı değil

Bandrollü alıyorum ama korsan bulsam alırım. Kitaplar ateş pahası. Bu kadarda luks olmamali kitap okumak.
Kitaptan yuzde 18 pirlantadan yattan yuzde 1 vergi alınıyor. Where is the adalet
maalesf öyle

Kitap fiyatlarının uçuk olduğu konusunda hemfikirim. Korsana yönelene ben de kızmıyorum ki, ben yönelmem, çünkü yazarların çektiklerine ilk elden şahidim, vicdanımı rahatsız ediyor diyorum. Çoğu kitabımı ikinci el alıyorum bu arada. Tutumluanne'yi deli gibi takip ediyorum, oradan çok fazla çocuk kitabı alıyorum.
Alın anacım ne yapayım? Bütün yayın dünyasını kurtarmak gibi bir amacım zaten yok. Her şey bu kadar pahalıyken kendi çözümünüzü bulmuşsanız, ben de size hayır okumayın diyemem ya. =))

Bir yazarın geçim kaynağı, kendi kitlesine ya da okuyucularına sunduğu eseri olamayacağı bilincinde olduğumdan, yazara aksine faydalı olduğu düşünüyorum.
Hedef kitlesi genişliyor, uygun fiyatı sebebiyle tanış olamayacağı insanların evlerinde fikirlerini beyan edebiliyor, rafta adı duruyor, olası gibi beğenilirse diğer kitaplarının aranması mümkün falan filan.

Tabi bestseller lar hariç
Çok da hakim olduğum bir alan değil, hiç editörlük ya da yayınevleriyle alakalı bir deneyiyim olmadı ama, ülkemizde çok satan yazarların bile geçim kaynağının eserleri olduğunu hala düşünmüyorum, yanılıyor muyum?

3 5 değil 10-15 olsa kafi hadi diyelim. Elle tutulur kitaplar 30 dan aşağı değil
evet 30 en kötü fiyatı o tarz kitapların e bi kitap ta hemen bitiyor aylık düşünürsem benim en kötü 100 lira vermem lazım ama öncelik sırası yapınca bu kitap meselesi arkada kalyıor maalesf

Sürümden kazanmak diye bir şey var zaten. Tabiki sürekli gecimlerini kitaptan karsilamiyorlar. Kitap sinema lüks oldu artık hobiye yer kalmadı para kalmadı. Bu millet napsin anca kk da dolasiyoruz işte

Bulamadım ki korsan satan yere gitmeye eriniyorum bilindik kitapcilardan alıyorum. Eskiden ayda 3 kitap alırdım zaten artık o kadar odaklanmada sorun yaşıyorum nedense.

Sürümden kazanmak diye bir şey var zaten. Tabiki sürekli gecimlerini kitaptan karsilamiyorlar. Kitap sinema lüks oldu artık hobiye yer kalmadı para kalmadı. Bu millet napsin anca kk da dolasiyoruz işte
Sürüm de, kaç tane basılıyor kitap?
3. Baskıyı gördü diyelim, yüzbinlerce basılmıyor ki.
Bin, on bin, elli bin falan.
Bir yazarın yıllarını verip emek ettiği bir işten, totalde o da satılırsa 50 60 bin tl kazanması, ay bazına düşünce asgari ücrete tekabül bile etmiyor.

İçinizde azim olsun, ailem kütüphane kurdu eve.
Ben binbir heves dvd koleksiyonu.

Siz de hevesinizle çocuklarınıza miras bırakacağınız kütüphanenizi kurabilirsiniz.
Bilgidir aslolan, bilgiye ulaşma edinme ve kullanma yetisi de bir insanın temel haklarındandır.
Yeter ki azim olsun, niceliği bir kenara niteliği yeter artar.
Sayılarla işimiz yok:)

Bende onu diyorum ya pahalı olsa az kişi alır yine az kazanır ucuz olursa daha çok kişi alır gene kazanir hem dediginiz gibi br çok eve girmiş olur

bulundugunuz sehirde kutuphaneler yokmu?
hazir konusu acilmisken
kurtlarla koşan kadınları okumanizi tavsiye ederim

Tamamen telifle geçinebilecek yazarlar Elif Şafak, Ahmet Ümit, Orhan Pamuk, Ayşe Kulin gibi oldukça popüler yazarlar oluyor haklısınız. Ama tamamen telifiyle geçinmeyen yazarlar sizce ne yapıyor? =) Bir doktor, avukat, ne bileyim muhasebeci filan değillerse mesela... Muhtemelen ek iş yapıyorlardır, onlar da yine yazı çizi işleridir. Ve bu ülkede o ek işler inanın o kadar az kazandırıyor ki, yazarlar için telif ücretleri hayati önem taşıyor. Sadece telifiyle geçinemediği için üç kuruşa çeviri yapan, atölye vermeye çalışan, dergiye yazı yetiştirmeye çalışan yalnız bir anne tanıyorum mesela. Ay konuyu uzatmak, saptırmak istemiyorum. =)) Bizim ülkemizde, sahip olduğumuz şartlarda bazı konularda çok prensipli davranılamayacağının da farkındayım. Yine de korsan işini minimumda tutun en azından ya, yayınevlerini gömeceğiz diye yazarları da gömmeyelim.

Prensibinize katılmamak elde değil, çok da destekliyorum ve size herhangi bir yargılama yapmıyorum.
Doğrusu budur, sizin sözlerinizdir.
Zaten illegal bir şeyi savunuyorum, ne kadar haklı olabilirim
Ayrıca konu uzaması değil, işin içinde bir insan olarak da bilgileriniz oldukça değerli konu için:)

Ama ülkemizde her zamanki gibi gerçek emekçiler taşın suyunu çıkartsa da yaşayamıyor, bunu görüyor ve biliyor olmak, vicdan yapmamı engelliyor sadece.
Okumak, gelişmek, başka dünyalara zihninde yolculuk yapmak için yeterli maddi olgunluğa erişmemiş bireylerin mahrum kalması, kendimce kar zarar hesabıyla korsanı aklıyor o kadar:)

Teşekkür ederim kendi adıma cevaplarınız için, bugün de yeni şeyler öğrenmiş olduk.

Ben kendime e-kitap okuyucu aldım, kitaplarımın büyük kısmını e-kitap olarak oradan okuyorum.
İlk başlarda biraz garip gelmişti ama zamanla alışılıyor hatta kayınpeder de çok kitap okuduğu için ona da e-kitap okuyucu aldık. Adam şimdi nereye giderse e-kitap okuyucusu hep yanında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…