Ama herşey gibi kitap fiyatları da çok arttı son zamanlarda.Bir çok kitabın internette pdf'leri paylaşılıyor. Korsan basılan, korsana para kazandıran kitaba karşıyım ama internette yayınlanan ücretsiz pdf'leri korsan olarak görmüyorum. Kitaplar eşek yükü gibi pahalıyken, okumasın mı insanlar? Ki yayın camiasında çalışıyorum, yazarların teliften kazandıkları acınası meblağları bilmesem, korsana da yüklenin diyeceğim ama orada azıcık vicdanım sızlıyor. Başka bir alternatif de e-kitap. Basılı kitabın 5'te biri ücrete sahip olabiliyorsunuz neredeyse. Tablet okuyucuya filan da gerek yok, internet tarayıcılarına ücretsiz kurulan uygulamalarla da okunabiliyor. Böyle işte. Ya da şehrinizde bir kütüphane yok mu? Üye olun, alın alın okuyun.
aslında insanların tercihleri farklı olabiliyor sonuçta.benim ailem hiiç kültür yönü iyi bir aile olmadı, sinemaya gitmek, tiyatroya gitmek bir cafede çay kahve içmek bunların hepsini 25 imden sonra ben yaptım.Bana çok faydası olmadı desem:)
Ne zaman aileme ihtiyacım olsa ya meslekleri gereği işleri vardı ya da kitap okurlardı.
Onlar okumaya yönlendirdiler, ben görsel ve işitsel iletişim araçlarına, yazmaya, anlatmaya daha meraklıyımdır.
Bazen doğru tetikleyiciler yanlış sonuçlar doğurabiliyor
Sonuç olarak, her kitap bir dünyadır.
Ekmek ve su gibi temel ihtiyaçtır, lüks yapan utansın.
Bandrollü alıyorum ama korsan bulsam alırım. Kitaplar ateş pahası. Bu kadarda luks olmamali kitap okumak.Eksik mantık ama, korsan emekçiden direkt olarak çalmasa da dolaylı olarak onun ekmeğine taş koyuyor. =)) Zira korsan kitap alınınca, yazarın bandrollü kitaplarına talep azalıyor ve neticede yazarın telifi de azalıyor. Çoğu yazar telif ücretini satış adedi üzerinden alıyor. Kitap az satıyorsa, tekrar baskı yapmayabiliyor ya da en iyi ihtimalle yazar yeni baskılarla toptan telif alıyorsa, baskı adedi minimumda tutuluyor, baskı adedi azalınca telif de azalıyor haliyle. Yani korsan kitap yazarı her türlü vuruyor. Kitap fiyatları konusunda hemfikirim ama. Asgari ücretin yaygın olduğu bir ülkede bir insan ayda kaç kitap alabilir. İşte bu adaletsiz düzen içinde en adil çözüm kimseye para kazandırmadan bulunan çözümler bence. Sonuçta korsan kitapçı da babasının hayrı için korsan satmıyor. Onun cebini doldurmak da etik değil. Ama siz kitap okumak yolunda her şey mubah diyorsanız, söyleyecek sözüm tükenir. Yapacak bir şey yok, herkes kendine göre bir çözüm buluyor işte. =))
3 5 değil 10-15 olsa kafi hadi diyelim. Elle tutulur kitaplar 30 dan aşağı değilKitap konusunda korsana karşı olamam, fiyatlar 3 5 tl olsun o zaman korsan kalacak mı bakalım...
Sen kitabı piyasaya 50 60 tl den sür sonra ülkede okuma alışkanlığı yerlerde de.
Yok öyle bir dünya, insanlar ucu ucuna geçiniyor ve kitap bir lüks yani.
Alın arkadaşım korsan morsan, bilginin yayın evinin cebini doldurduğu devirde vicdan yapmadan alın hem de!
maalesf öyleBandrollü alıyorum ama korsan bulsam alırım. Kitaplar ateş pahası. Bu kadarda luks olmamali kitap okumak.
Kitaptan yuzde 18 pirlantadan yattan yuzde 1 vergi alınıyor. Where is the adalet
Kitap fiyatlarının uçuk olduğu konusunda hemfikirim. Korsana yönelene ben de kızmıyorum ki, ben yönelmem, çünkü yazarların çektiklerine ilk elden şahidim, vicdanımı rahatsız ediyor diyorum. Çoğu kitabımı ikinci el alıyorum bu arada. Tutumluanne'yi deli gibi takip ediyorum, oradan çok fazla çocuk kitabı alıyorum.Ama herşey gibi kitap fiyatları da çok arttı son zamanlarda.
Dün internetten kitap siparişi verdim, 3 çocuk kitabı 4 tane de eşimle kendim için 7 kitaba 200 TL'nin üzerinde para ödedim. Bu sayılarda aylık okuma için minimum sayılar birde. Okumak isteyip de alamayan ve korsana yönelenlere kızamıyorum açıkçası.
Alın anacım ne yapayım? Bütün yayın dünyasını kurtarmak gibi bir amacım zaten yok. Her şey bu kadar pahalıyken kendi çözümünüzü bulmuşsanız, ben de size hayır okumayın diyemem ya. =))Bandrollü alıyorum ama korsan bulsam alırım. Kitaplar ateş pahası. Bu kadarda luks olmamali kitap okumak.
Kitaptan yuzde 18 pirlantadan yattan yuzde 1 vergi alınıyor. Where is the adalet
Bir yazarın geçim kaynağı, kendi kitlesine ya da okuyucularına sunduğu eseri olamayacağı bilincinde olduğumdan, yazara aksine faydalı olduğu düşünüyorum.Eksik mantık ama, korsan emekçiden direkt olarak çalmasa da dolaylı olarak onun ekmeğine taş koyuyor. =)) Zira korsan kitap alınınca, yazarın bandrollü kitaplarına talep azalıyor ve neticede yazarın telifi de azalıyor. Çoğu yazar telif ücretini satış adedi üzerinden alıyor. Kitap az satıyorsa, tekrar baskı yapmayabiliyor ya da en iyi ihtimalle yazar yeni baskılarla toptan telif alıyorsa, baskı adedi minimumda tutuluyor, baskı adedi azalınca telif de azalıyor haliyle. Yani korsan kitap yazarı her türlü vuruyor. Kitap fiyatları konusunda hemfikirim ama. Asgari ücretin yaygın olduğu bir ülkede bir insan ayda kaç kitap alabilir. İşte bu adaletsiz düzen içinde en adil çözüm kimseye para kazandırmadan bulunan çözümler bence. Sonuçta korsan kitapçı da babasının hayrı için korsan satmıyor. Onun cebini doldurmak da etik değil. Ama siz kitap okumak yolunda her şey mubah diyorsanız, söyleyecek sözüm tükenir. Yapacak bir şey yok, herkes kendine göre bir çözüm buluyor işte. =))
evet 30 en kötü fiyatı o tarz kitapların e bi kitap ta hemen bitiyor aylık düşünürsem benim en kötü 100 lira vermem lazım ama öncelik sırası yapınca bu kitap meselesi arkada kalyıor maalesf3 5 değil 10-15 olsa kafi hadi diyelim. Elle tutulur kitaplar 30 dan aşağı değil
Sürümden kazanmak diye bir şey var zaten. Tabiki sürekli gecimlerini kitaptan karsilamiyorlar. Kitap sinema lüks oldu artık hobiye yer kalmadı para kalmadı. Bu millet napsin anca kk da dolasiyoruz işteBir yazarın geçim kaynağı, kendi kitlesine ya da okuyucularına sunduğu eseri olamayacağı bilincinde olduğumdan, yazara aksine faydalı olduğu düşünüyorum.
Hedef kitlesi genişliyor, uygun fiyatı sebebiyle tanış olamayacağı insanların evlerinde fikirlerini beyan edebiliyor, rafta adı duruyor, olası gibi beğenilirse diğer kitaplarının aranması mümkün falan filan.
Tabi bestseller lar hariç
Çok da hakim olduğum bir alan değil, hiç editörlük ya da yayınevleriyle alakalı bir deneyiyim olmadı ama, ülkemizde çok satan yazarların bile geçim kaynağının eserleri olduğunu hala düşünmüyorum, yanılıyor muyum?
Bulamadım ki korsan satan yere gitmeye eriniyorumKitap fiyatlarının uçuk olduğu konusunda hemfikirim. Korsana yönelene ben de kızmıyorum ki, ben yönelmem, çünkü yazarların çektiklerine ilk elden şahidim, vicdanımı rahatsız ediyor diyorum. Çoğu kitabımı ikinci el alıyorum bu arada. Tutumluanne'yi deli gibi takip ediyorum, oradan çok fazla çocuk kitabı alıyorum.
Alın anacım ne yapayım? Bütün yayın dünyasını kurtarmak gibi bir amacım zaten yok. Her şey bu kadar pahalıyken kendi çözümünüzü bulmuşsanız, ben de size hayır okumayın diyemem ya. =))
Sürüm de, kaç tane basılıyor kitap?Sürümden kazanmak diye bir şey var zaten. Tabiki sürekli gecimlerini kitaptan karsilamiyorlar. Kitap sinema lüks oldu artık hobiye yer kalmadı para kalmadı. Bu millet napsin anca kk da dolasiyoruz işte
İçinizde azim olsun, ailem kütüphane kurdu eve.aslında insanların tercihleri farklı olabiliyor sonuçta.benim ailem hiiç kültür yönü iyi bir aile olmadı, sinemaya gitmek, tiyatroya gitmek bir cafede çay kahve içmek bunların hepsini 25 imden sonra ben yaptım.
benimde fırsatım kısıtlı. çok isterdim kendime ait okuduğum kitaplarla dolu bir kütüphanem olmasını. o kitapları çıkarıp çıkarıp yeniden okumayı, notlarla ilerlemeyi vs..
ama kısmet :) en kötüsü bi kere geliyoruz hayata ve herşeyi ertelemek ya da eksik yapmak zorunda kalıyoruz.
Bende onu diyorum ya pahalı olsa az kişi alır yine az kazanır ucuz olursa daha çok kişi alır gene kazanir hem dediginiz gibi br çok eve girmiş olurSürüm de, kaç tane basılıyor kitap?
3. Baskıyı gördü diyelim, yüzbinlerce basılmıyor ki.
Bin, on bin, elli bin falan.
Bir yazarın yıllarını verip emek ettiği bir işten, totalde o da satılırsa 50 60 bin tl kazanması, ay bazına düşünce asgari ücrete tekabül bile etmiyor.
Tamamen telifle geçinebilecek yazarlar Elif Şafak, Ahmet Ümit, Orhan Pamuk, Ayşe Kulin gibi oldukça popüler yazarlar oluyor haklısınız. Ama tamamen telifiyle geçinmeyen yazarlar sizce ne yapıyor? =) Bir doktor, avukat, ne bileyim muhasebeci filan değillerse mesela... Muhtemelen ek iş yapıyorlardır, onlar da yine yazı çizi işleridir. Ve bu ülkede o ek işler inanın o kadar az kazandırıyor ki, yazarlar için telif ücretleri hayati önem taşıyor. Sadece telifiyle geçinemediği için üç kuruşa çeviri yapan, atölye vermeye çalışan, dergiye yazı yetiştirmeye çalışan yalnız bir anne tanıyorum mesela. Ay konuyu uzatmak, saptırmak istemiyorum. =)) Bizim ülkemizde, sahip olduğumuz şartlarda bazı konularda çok prensipli davranılamayacağının da farkındayım. Yine de korsan işini minimumda tutun en azından ya, yayınevlerini gömeceğiz diye yazarları da gömmeyelim.Bir yazarın geçim kaynağı, kendi kitlesine ya da okuyucularına sunduğu eseri olamayacağı bilincinde olduğumdan, yazara aksine faydalı olduğu düşünüyorum.
Hedef kitlesi genişliyor, uygun fiyatı sebebiyle tanış olamayacağı insanların evlerinde fikirlerini beyan edebiliyor, rafta adı duruyor, olası gibi beğenilirse diğer kitaplarının aranması mümkün falan filan.
Tabi bestseller lar hariç
Çok da hakim olduğum bir alan değil, hiç editörlük ya da yayınevleriyle alakalı bir deneyiyim olmadı ama, ülkemizde çok satan yazarların bile geçim kaynağının eserleri olduğunu hala düşünmüyorum, yanılıyor muyum?
Site adı Nadirkitapyazılabiliyor reklam amaçlı olmadığında diye biliyorum. o yüzdne ister burdan ister özelden yazarsanız çok sevinirim.
Prensibinize katılmamak elde değil, çok da destekliyorum ve size herhangi bir yargılama yapmıyorum.Tamamen telifle geçinebilecek yazarlar Elif Şafak, Ahmet Ümit, Orhan Pamuk, Ayşe Kulin gibi oldukça popüler yazarlar oluyor haklısınız. Ama tamamen telifiyle geçinmeyen yazarlar sizce ne yapıyor? =) Bir doktor, avukat, ne bileyim muhasebeci filan değillerse mesela... Muhtemelen ek iş yapıyorlardır, onlar da yine yazı çizi işleridir. Ve bu ülkede o ek işler inanın o kadar az kazandırıyor ki, yazarlar için telif ücretleri hayati önem taşıyor. Sadece telifiyle geçinemediği için üç kuruşa çeviri yapan, atölye vermeye çalışan, dergiye yazı yetiştirmeye çalışan yalnız bir anne tanıyorum mesela. Ay konuyu uzatmak, saptırmak istemiyorum. =)) Bizim ülkemizde, sahip olduğumuz şartlarda bazı konularda çok prensipli davranılamayacağının da farkındayım. Yine de korsan işini minimumda tutun en azından ya, yayınevlerini gömeceğiz diye yazarları da gömmeyelim.