Ben de kütüphaneden alıyorum hep. 15 gün sürede kalınlığına göre 2 ya da 3 kitap alıyorum. Bu kadar kitaba benim de param yetmez yoksakütüphanelerin yanılmıyorsam 2 hafta gibi bir süresi oluyor. ben her hafta bir kitap okurum. onları da not aldığım bir defterim vardır. yılda 52 kitap. disiplin gerektiriyor. kitaba para vermiyorum artık.
çok haklısınız ailenizi de tebrik ediyorum çok örnek bir aile :) ben de kitap okumayı çok severim en son bir kaç ay önce dr da istediğim kitapların 150-200 lira arası fiyatlarını görünce şoklara uğradım. Kütüphaneye yakın değilim ben çözümü internette buldum vallaİnternet sıkıntılı.
İnceleyip almak lazım.
Ben ailesi aşırı aşırı okuyan bir kadınım, baba evimde 5 6 binden fazla kitap vardır.
Ki bunların başına su baskınları falan geldiği halde, 40 senede birikenler.
Günde 2 3 kitap okuyan bir babam, şair bir annem var.
Siz düşünün evdeki kitap yığınını.
Ama babam artık 5 senedir korsan alıyor, bize tek mirası adıma kütüphane açım diyen adam artık yetişemiyorum deyip korsan alıyorsa, bu düzen bitmiştir.
Ki her çıktığında 10 dan fazla alır gelir.
Anlamıyorum ki okumak, kendini geliştirmek ve pekiştirmek isteyen bir insan buna neden maddi bedel ödemedi, anlamıyorum.
Hayatımda kitap almaya üni öğrenimim hariç ihtiyacım olmadı dolayısıyla fiyatlardan bihaberdim.çok haklısınız ailenizi de tebrik ediyorum çok örnek bir aile :) ben de kitap okumayı çok severim en son bir kaç ay önce dr da istediğim kitapların 150-200 lira arası fiyatlarını görünce şoklara uğradım. Kütüphaneye yakın değilim ben çözümü internette buldum valla
evet üni de bende çok çektim fotokopi çektirirdik 80 90 lira civarıydı kitaplar ona bile hocalar kızardı derse almazlardı zaten ev kirası bir dünya yüksek nasıl kitap alsın bu gençler diye düşünen de yoktu , kütüphaneden de ders kitabı harici kitap ihtiyacımı gideriyordum. çocuk kitapları da çok pahalı gerçekten 2 büyük resim var diye 10 sayfalık kitaba bir dünya para isteniyor işimiz zorHayatımda kitap almaya üni öğrenimim hariç ihtiyacım olmadı dolayısıyla fiyatlardan bihaberdim.
Ama öyle bir hocam var ki haftalık 4 5 kitap verirdi, hepsini almanın imkanı yok.
O zaman anlamıştım kitap çok pahalı bir şey
Bir kitabıma 10 sene önce 120 tl para vermem son oldu, bir daha almadım.
Babam sağolsun 2 adet fihristi var yabancı ve türk yazarlar diye.
Oradan bulabiliyoruz istediğimizi, kütüphane düzeni ile:)
Şuan çocuklara alıyorum gelişim kitapları, masallar, etkinlik vb 40 50 lira yahu.
Yazık günah!
50 liraya insanlar haftalık pazar alışverişi yapıyor, bu kadar olmaz el insaf!
Emek hırsızlığıdır korsan kabul ama kitaplar da fiyatı itibariyle ekmek hırsızıdır.
Hiç sızlamıyor vicdanımBir çok kitabın internette pdf'leri paylaşılıyor. Korsan basılan, korsana para kazandıran kitaba karşıyım ama internette yayınlanan ücretsiz pdf'leri korsan olarak görmüyorum. Kitaplar eşek yükü gibi pahalıyken, okumasın mı insanlar? Ki yayın camiasında çalışıyorum, yazarların teliften kazandıkları acınası meblağları bilmesem, korsana da yüklenin diyeceğim ama orada azıcık vicdanım sızlıyor. Başka bir alternatif de e-kitap. Basılı kitabın 5'te biri ücrete sahip olabiliyorsunuz neredeyse. Tablet okuyucuya filan da gerek yok, internet tarayıcılarına ücretsiz kurulan uygulamalarla da okunabiliyor. Böyle işte. Ya da şehrinizde bir kütüphane yok mu? Üye olun, alın alın okuyun.
hayat cesurlara torpil geçerElinizde internet var online kitaplar makaleler okuyabilirsiniz ancak nitelikli kitap tercihi çok önemli. Halk kütüphaneleri var. Bulunduğunuz şehirdeki üniversitenin kütüphanesinde vakit geçirebilirsiniz. Bir senede 4 kitap maalesef az bir miktar. Yaşınız ve eğitim durumunız ilgi alanlarınıza göre kitap önerilerinde bulunabiliriz buradan.
Öte taraftan çok satan kitap listeleri, watpadten kitaba evrilmiş kitapları pek tavsiye etmem. Kişisel gelişim derken kimleri okudunuz hangi kitapları?
su an hayran kaldım kitap birikiminize. birde bunun bilgi birikim kısmı, öğrettikleri var.. çok sanslısınızİnternet sıkıntılı.
İnceleyip almak lazım.
Ben ailesi aşırı aşırı okuyan bir kadınım, baba evimde 5 6 binden fazla kitap vardır.
Ki bunların başına su baskınları falan geldiği halde, 40 senede birikenler.
Günde 2 3 kitap okuyan bir babam, şair bir annem var.
Siz düşünün evdeki kitap yığınını.
Ama babam artık 5 senedir korsan alıyor, bize tek mirası adıma kütüphane açın diyen adam artık yetişemiyorum deyip korsan alıyorsa, bu düzen bitmiştir.
Ki her çıktığında 10 dan fazla alır gelir.
Anlamıyorum ki okumak, kendini geliştirmek ve pekiştirmek isteyen bir insan buna neden maddi bedel ödemeli, anlamıyorum.
Merhaba kızlar,
Kendimi bu anlamda çok eksik hissediyorum ama bütçem de kısıtlı olduğu için kitaba para veremiyorum rahatça. İki üç ayda bi kitap anca alabiliyorum. Zaten kitap okuma serüvenine başlayalı 1 yıl olacak sayılır. 4 kitap okumuşum daha. (okuma sürem aylar sürmüyor bu arada en fazla 4 günde bitiriyorum.)
Kişisel gelişim kitapları beğeniyorum çok pahalı. Sahaflardan aldım zaten o kitaplarımı da.
Kitap hediye eden kitap paylaşan gruplar var mı bilen var mı acaba?
Kütüphanem olsun kitaplar okuyayım. TV de telefonda vakit harcamak yerine kendimi donatayım istiyorum.
Bana çok faydası olmadı desem:)su an hayran kaldım kitap birikiminize. birde bunun bilgi birikim kısmı, öğrettikleri var.. çok sanslısınız
yazılabiliyor reklam amaçlı olmadığında diye biliyorum. o yüzdne ister burdan ister özelden yazarsanız çok sevinirim.Site adı verebiliyor muyuz bilmiyorum ama 2.el kitaplar satan bir site var. Sahaf sitesi gibi birşey. Ben uzun zamandır oradan alıyorum. Geçen gün 7 kitaba kargo ücretleri de dahil 53 lira ödedim. Kargom da sorunsuz geliyor her seferinde. Hatta bazı tatlı satıcılar yanına hediye bir kitap falan da yolluyorlar.Bir bakın o siteye derim. Buradan yazılamıyorsa özelden yazabilirim size.
bunu denedim aslında ama gözlerim kuruyor ekrana bakarken harfler karışıyor sanki ve çok zorluyor beni. sebebi ekran ışığı dedim kıstım daha zorladı. yapamadım yarım kaldıMerhaba pdf olarak telefonuna veya bilgisayarına indirip bir sürü kitap okuyabilirsin.
Araştır pek çok site var böyle:)
Site ismi vermişimÜniversite veyahut halk kutuphanesinden alabilirsin..Ben mesleğe geçene kadar üniversite kütüphanesinden aliyordum..Şimdi kutuphanemi yeni yeni oluşturmaya başladım..Eğer ucuz istiyorsan da nadir kitap var ordan alabilirsin ben eski basimlari hep ordan tedarik ettiriyorum fiyatları da çok uygun..
Ben de denedim aynısını, okuma modu var tablet ve telefonlarda.bunu denedim aslında ama gözlerim kuruyor ekrana bakarken harfler karışıyor sanki ve çok zorluyor beni. sebebi ekran ışığı dedim kıstım daha zorladı. yapamadım yarım kaldı
Eksik mantık ama, korsan emekçiden direkt olarak çalmasa da dolaylı olarak onun ekmeğine taş koyuyor. =)) Zira korsan kitap alınınca, yazarın bandrollü kitaplarına talep azalıyor ve neticede yazarın telifi de azalıyor. Çoğu yazar telif ücretini satış adedi üzerinden alıyor. Kitap az satıyorsa, tekrar baskı yapmayabiliyor ya da en iyi ihtimalle yazar yeni baskılarla toptan telif alıyorsa, baskı adedi minimumda tutuluyor, baskı adedi azalınca telif de azalıyor haliyle. Yani korsan kitap yazarı her türlü vuruyor. Kitap fiyatları konusunda hemfikirim ama. Asgari ücretin yaygın olduğu bir ülkede bir insan ayda kaç kitap alabilir. İşte bu adaletsiz düzen içinde en adil çözüm kimseye para kazandırmadan bulunan çözümler bence. Sonuçta korsan kitapçı da babasının hayrı için korsan satmıyor. Onun cebini doldurmak da etik değil. Ama siz kitap okumak yolunda her şey mubah diyorsanız, söyleyecek sözüm tükenir. Yapacak bir şey yok, herkes kendine göre bir çözüm buluyor işte. =))Hiç sızlamıyor vicdanım
Annem kitap başına bazısından 1, yeni çıkandan 2 tl alıyor, yayınevi 15 tl ekitet basıyor.
Sözel bir insanım, yüzde hesabı yapamayacağım ama siz işin içinde bir insan olarak zaten layığıyla benden kat be kat fazla biliyorsunuz durumu.
Korsan emekçiden değil, zenginleşme peşinde olandan çalıyor sadece.