Kitap Okuma Günlüğü 📚

Selam kitap severler. Okumuştum bitmişti yüzyıllık yalnızlığı okumak niyetindeydim ama içindende gelmiyordu. Bugün bir kitap ödünç aldım bir tanıdıktan. Ona başlıyorum şimdi. Bilinmeyen bir kadının mektubu. Çok kalın değil bir kaç gün idare eder beni. Stefan Zweig daha önce okumuştum. Amog koşucusu ve Hayatın mucizeleri. Akıcı ve çok kalın değillerdi. Bakalım bu nasıl. kitapzede

Bir kitaba çöp demek haksızlık. Hele bu kitaba demek daha büyük haksızlık bence. Sevmezsiniz kabul edilir ama kitabın yazımından basımına dağıtımından satışına verilen emeğe saygısızlık olur.

Ben çöp demedim, çöp bile denmez dedim ama evet bi emek var haklısınız.

Emek var tabi ki ama edebi bir kaygı gudulmeden yazılan kitaplar okura bir şey katmıyor bu bakımdan okumak zaman kaybından başka bir şey değil

Çok güzel bir kitap ☺

Ben çöp demedim, çöp bile denmez dedim ama evet bi emek var haklısınız.
Bu kelime oyunu benim gözümde sizi haklı çıkarmadı amacım sizi yargılamak değil yanlış anlamayın sadece bir okur olarak fikrimi belirttim.
Emek var tabi ki ama edebi bir kaygı gudulmeden yazılan kitaplar okura bir şey katmıyor bu bakımdan okumak zaman kaybından başka bir şey değil
Sizin fikriniz ama ben katılmıyorum. Her okurun edebi kaygısı olmak zorunda değil ki. Popüler kültürün getirileri bu romanlar ve ben seviyorum mesela. Burda biraz kişisel zevkler devreye giriyor.

Uygulama üzerinden kitap okuma işi bende yürümedi ya Beş Şehir i iptal ediyorum o yüzden onun yerine Gogol Bir Delinin Hatıra Defteri yazalım bana kitapzede

Sonrada empati’yi okuyacaksınız. Bende öyle oldu beğenmiştim olasılıksızı oda empatiye götürmüştü beni ikiside güzeldi bana göre. Keyifli okumalar.
Olasılıksız benim ayraç kullanmadan okuduğum tek kitaptır hiç unutmuyorum akşam dayımdan ödünç alıp sabah güneş doğmaya yakın bitirmiştim
Selam herkese
Ben bu günlerde hiç kitab okuyamıyorum ve vefasız gibi hissediyorum kendimi☹
İnşallahh tekrar döneceğim kitablarıma.
Hayırlı gecelerr
Ben de aynı durumdayım sizin tavsiye ettiğiniz uygulamadan okuyayım dedim onda da kendimi veremedigimi fark ettim illa elimde kitap olacak yani dönersiniz İnsallah bi an önce

Benimde ayraçsiz kitabım Leyla adlı kitaptı. Kendini okutan kitaplar favorim. Ama başlamadan bilemiyor insan. Bilinmeyen bir kadının mektubunda iyi gittinerdeyse yarıladım.

kitapzede sekizinci kitap olan Jack London- Kızıl Veba bitti.
Kısa ve sürükleyici bir kitaptı, beğendim de ama elime pek alamadım son birkaç gün. Kitabın orijinal halinde nasıl bilmiyorum ama elektronik kitaptan okuduğum dosyada dört hikayeden oluşuyordu. Kızıl Veba bir distopyaydı ve içinde bulunduğumuz Pandemi durumu ile kitaptaki hastalığın, ölümlerin benzer olması aslında okuduklarımın imkansız olamayacağını düşündürdü.
Sıradaki kitap için henüz karar veremedim. Önerilerinize açığım.

kitapzede Kardeşimin Hikayesi bitti. Stefan Zweig - Satranç kitabına başlayacağım.
Bu arada kitap öneriniz varsa alabilirim..
Stefan Zweig kitapları gerçekten çok güzel. Eğer okumadıysanız yine Zweig den Amok Koşucusu nu tavsiye ederim. Bilimkurgu severseniz Ursula K. Le Guin in olay örgüsü ve dili gerçekten sizi içine alır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…