- 20 Ekim 2013
- 15.836
- 20.862
-
- Konu Sahibi marilyn monroe
- #1.161
Küçük mücezeler dükkanı 4 kadının hayatının birleşmesi ve onların yaşadıkları olaylar örgüyle huzur bulmaları,örgünün hayatlarını değiştirmesi müthiş çok çok güzelküçük mucizeler dükkanı kimin canım ve konusu ne bana bir özet geçermisin merak ettimFeraceli
senden önce ben i de alacaktım arkadaşım senin yazdığını söyledi çok akıcı ama sonu insanı sinir ediyor sen hiç sevmezsin öyle kitapları dedi bende almadım açıkcası
Tek olmadağıma sevindim acaba ben mi abarttım dedim içimden ama bende hiç küfür etmen bu derce küfür midemi sarstısenin yorumlarına güveniyorum puccayı bende sevemedim yoğun küfürlü kitaplardan hoşlanmıyorum bende küfürden hoşlanmadığım içinherşeyin bir sınırı var bece ama pucca da gözlemlediğim çok çok abartarak anlatımı olması benide pek sarmamıştı açıkcası
Canım debbie macomber in kitabı 2yıl önce okudum bende sevmiştim :) kanser bi kadın örgü malzemeleri satan bi yer açıyor ve orda örgü kursu açıyor kursa katılan 3kadin var ve hepsinin hikayesi farklı ve hepsine terapi gibi gelen bi kurs oluyo :))) tabi hikayelerin her biri de muhtesem:))küçük mucizeler dükkanı kimin canım ve konusu ne bana bir özet geçermisin merak ettimFeraceli
senden önce ben i de alacaktım arkadaşım senin yazdığını söyledi çok akıcı ama sonu insanı sinir ediyor sen hiç sevmezsin öyle kitapları dedi bende almadım açıkcası
teşekkürler canım ne alsam diye düşünüyorum ya bazen o zaman iyi oluyor liste yapıyorum buralardanKüçük mücezeler dükkanı 4 kadının hayatının birleşmesi ve onların yaşadıkları olaylar örgüyle huzur bulmaları,örgünün hayatlarını değiştirmesi müthiş çok çok güzel
Aynen benim liste kapardı inşallah tüyapa gidebilrimteşekkürler canım ne alsam diye düşünüyorum ya bazen o zaman iyi oluyor liste yapıyorum buralardan
işte o an dünyaların başına yıkıldığı ankızlar yazdığım upuzunnnnn yorumum silindiyeniden yazacağım.
bekleyin
yarın yani bugün
Bekliyokkızlar yazdığım upuzunnnnn yorumum silindiyeniden yazacağım.
bekleyin
yarın yani bugün
şu yukarıdaki özet anlatımları bile tüylerimi diken diken etti ayyuzun bir ara verdim biliyorum, umarım telafi edebilirim, arka arkaya birkaç kitap tanıtacağım. İlk kitabımız Fikret Topallı'dan Seri Katiller
kitap en az kapağı kadar mide kaldırıcı, uyarayım. ABD ve çeşitli Avrupa ülkelerinde yaşamış kimi seri katillerin hikayelerini anlatıyor.
kitabı okumak isteyenler için bir notum var: bir süre et yemek istemeyebilirsiniz. çünkü seri katillerde yamyamlık sık görülen bir olgu.
şimdi sizin için seçtiğim bir kaç hikayeden bahsedeceğim.
Yamyam Çocuk Katili: Albert Fish... bu kitabın ilk hikayelerinden ve en korkunçlarından biri. kendi halinde sıradan bir adamın nasıl vahşi bir çocuk katili ve pedofili olabileceğini okurken tüylerim diken diken oldu.
sağlam bir mide gerektiriyor bu hikaye
Eddie Gein--- Korku Edebiyatı'nın esin kaynağı. gerçek bir sosyopat, insanların arasında ustaca gizlenmiş, silik bir karakter o kadar ki yan komşunuzdan şüphe eder hale geliyorsunuz. Kuzuların Sessizliği filme dahi ilham kaynağı olmuş bir karakter, mezar soygunculuğu ve seri katillik yoluyla bir sürü insan öldürmüş kendisine bu cesetlerden kıyafet yapmış. evet doğru okudunuz maalesef.
tek kelimeyle iğrenç...
Fritz Haarman--- Hannover Kasabı, bir seri katilin 1. Dünya Savaşı sırasında nasıl toplumun arasına karışıp kendi iğrençliğine toplumdaki yoksulluktan faydalanıp bütün herkesi alet edebileceğinin güzel bir örneği. evet tahmin ettiğiniz gibi eşcinsel bir seri katil olan Fritz Haarman tuzağına düşürdüğü genç erkekleri öldürüp sonra da onların etlerini ve kıyafetlerini satarak maddi kazanç elde etmesini anlatıyor.
Pedro Lopez...And Dağları Canavarı bu beni dehşete düşüren bir hikaye oldu. neden bilmiyorum diğer tüm seri katillerden nefret ederken Pedro Lopez'e karşı bu kadar keskin bir his besleyemedim. üstelik de gerçekten iğrenç cinayetler işlemesine rağmen.
Pedro Lopez'in hayatı cinsel istismarla başlıyor, anne fahişe, bir sürü kardeş, içinde bulunduğu bu uygunsuz koşullar cinselliği erken ve yanlış uyanmış bir çocuk yaratıyor ve kız kardeşini taciz ediyor, daha 8 yaşında. anne evden kovuyor ve daha ilk geceden dayak yiyip tecavüze uğruyor. bir süre sonra hapishaneye düşüyor ve tekrar tecavüz. inanılmaz korkunç bir hayattan doğan bir seri katil ve acımasız şekillerde öldürülmüş 300'den fazla çocuk ve adalet sistemindeki sorun ve boşluk dolayısıyla 16 yılın sonunda sokaklara salınmış, bir iddiaya göre gizlice infaz edilmiş kendi deyimiyle "öldürmekten asla vazgeçmeyecek olan" bir katil.
eğer özel olarak merak eden varsa Tedd Bundy'nin hikayesi de kitapta.
ilgilenenler için serinin diğer kitapları:
alışveriş listeme ekledim, diğer ikisini de mutlaka okuyacağım.
yarın da çok sevdiğim İskandinav Polisiyesinden bir kitap tanıtacağım, türün meraklılarına
Ay en ya ben ne korku izlerim nede okurum fena tırsıyorumşu yukarıdaki özet anlatımları bile tüylerimi diken diken etti ayysana kolay gelsin marilyn bana göre değil bunlar
Bende bizim saçma korku filmlerini bile izleyemiyorum korkarım benAy en ya ben ne korku izlerim nede okurum fena tırsıyorum
Aynen şuana kadar hiç korku filmi izlemedim en son 6.sınıfta kız arkadaşlarımla izlemiştik ilk 10 dk dan sonra ben olay olay yerini terk etmistim tabiBende bizim saçma korku filmlerini bile izleyemiyorum korkarım ben
Bende aynen gerilim filmlerini bile zor izliyorum geriliyorum böyle ona bile en son halkayı izlemiştim işte hangi yilda çıkmıştı hatırlamıyorum ama Kuzenlerle izlemiştikAynen şuana kadar hiç korku filmi izlemedim en son 6.sınıfta kız arkadaşlarımla izlemiştik ilk 10 dk dan sonra ben olay olay yerini terk etmistim tabi
Bende aynen gerilim filmlerini bile zor izliyorum geriliyorum böyle ona bile en son halkayı izlemiştim işte hangi yilda çıkmıştı hatırlamıyorum ama Kuzenlerle izlemiştik
Ay evet bencedene gerek var durduk yere gerilmeye dimi
Oyyy tırstımAy evet bencedeha birde Marilyn i yazdıklarını okuyunca aklıma geldi bir film vardı hannibal li bir ismi vardi çocuk kardeşini yiyordu falan ay sonunu izleyemedim onun ondan sonra bu tarz şeyleri hiç izlemem de okumam da hiç gerek yok bencede aman uzak duralım biz Marilyn seviyor ama
Konuya bir bakayım diye girer girmez gordugum ilk mesajın bu olmasıuzun bir ara verdim biliyorum, umarım telafi edebilirim, arka arkaya birkaç kitap tanıtacağım. İlk kitabımız Fikret Topallı'dan Seri Katiller
kitap en az kapağı kadar mide kaldırıcı, uyarayım. ABD ve çeşitli Avrupa ülkelerinde yaşamış kimi seri katillerin hikayelerini anlatıyor.
kitabı okumak isteyenler için bir notum var: bir süre et yemek istemeyebilirsiniz. çünkü seri katillerde yamyamlık sık görülen bir olgu.
şimdi sizin için seçtiğim bir kaç hikayeden bahsedeceğim.
Yamyam Çocuk Katili: Albert Fish... bu kitabın ilk hikayelerinden ve en korkunçlarından biri. kendi halinde sıradan bir adamın nasıl vahşi bir çocuk katili ve pedofili olabileceğini okurken tüylerim diken diken oldu.
sağlam bir mide gerektiriyor bu hikaye
Eddie Gein--- Korku Edebiyatı'nın esin kaynağı. gerçek bir sosyopat, insanların arasında ustaca gizlenmiş, silik bir karakter o kadar ki yan komşunuzdan şüphe eder hale geliyorsunuz. Kuzuların Sessizliği filme dahi ilham kaynağı olmuş bir karakter, mezar soygunculuğu ve seri katillik yoluyla bir sürü insan öldürmüş kendisine bu cesetlerden kıyafet yapmış. evet doğru okudunuz maalesef.
tek kelimeyle iğrenç...
Fritz Haarman--- Hannover Kasabı, bir seri katilin 1. Dünya Savaşı sırasında nasıl toplumun arasına karışıp kendi iğrençliğine toplumdaki yoksulluktan faydalanıp bütün herkesi alet edebileceğinin güzel bir örneği. evet tahmin ettiğiniz gibi eşcinsel bir seri katil olan Fritz Haarman tuzağına düşürdüğü genç erkekleri öldürüp sonra da onların etlerini ve kıyafetlerini satarak maddi kazanç elde etmesini anlatıyor.
Pedro Lopez...And Dağları Canavarı bu beni dehşete düşüren bir hikaye oldu. neden bilmiyorum diğer tüm seri katillerden nefret ederken Pedro Lopez'e karşı bu kadar keskin bir his besleyemedim. üstelik de gerçekten iğrenç cinayetler işlemesine rağmen.
Pedro Lopez'in hayatı cinsel istismarla başlıyor, anne fahişe, bir sürü kardeş, içinde bulunduğu bu uygunsuz koşullar cinselliği erken ve yanlış uyanmış bir çocuk yaratıyor ve kız kardeşini taciz ediyor, daha 8 yaşında. anne evden kovuyor ve daha ilk geceden dayak yiyip tecavüze uğruyor. bir süre sonra hapishaneye düşüyor ve tekrar tecavüz. inanılmaz korkunç bir hayattan doğan bir seri katil ve acımasız şekillerde öldürülmüş 300'den fazla çocuk ve adalet sistemindeki sorun ve boşluk dolayısıyla 16 yılın sonunda sokaklara salınmış, bir iddiaya göre gizlice infaz edilmiş kendi deyimiyle "öldürmekten asla vazgeçmeyecek olan" bir katil.
eğer özel olarak merak eden varsa Tedd Bundy'nin hikayesi de kitapta.
ilgilenenler için serinin diğer kitapları:
alışveriş listeme ekledim, diğer ikisini de mutlaka okuyacağım.
yarın da çok sevdiğim İskandinav Polisiyesinden bir kitap tanıtacağım, türün meraklılarına