• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitabı mı daha etkileyiciydi filmi mi?

Şimdiye kadar hiçbir kitaptan uyarlama film,kitabından daha iyi olmadı.Yaklaşanlar ise bana göre,
-The Godfather
-The Lord of The Rings serisi
-Der Untergang
aklıma gelenler...

Veronika ölmek istiyor

Kitabı okurken hikayedekileri kendi hayal dünyanda şekillendirirsin, kendi hayal gücün ile kendinin ete kemiğe büründürdüğü kahraman, başkasının görselini sunmasıyla hayal kırıklığına uğratabilir ama benim bu sefer aralarında uçurum denilecek kadar fark yoktu.

kitaplar daha etkileyici oluyor.yönetmenler kendilerine göre kitapları yorumluyorlar kitapları okuduğumuzda aldığımız duyguyu havayı filmlerden alamıyoruz

Örneğin "Boleyn Kızları" kitapbı filminden daha dolu daha sürükleyici...

kitap daha etkileyici oluyor. filmde kitapta olan her detay yok.
kitabın etkileyici olmasının bana göre en önemli nedeni kendi kafamızda istediğimiz şekilde canlandırıyor olmamız

Ben kitap okurken gözümde film gibi canlanıyor her şey zaten.Kitapların filmleştirilerek bozulmamasından yanayım.Kitaptaki pek çok özel ve büyülü sahne filmde kırpılıyor veya tılsımını kaybediyor.Film kitaptan çok şeyi alıp götürüyor bence,o yüzden kesinlikle kitap diyorum.Kitapla okuyan arasında dokunulamaz,bozulamaz bir sır,ahenk ve tılsım var.

Kitaplar genellikle dah etkileyici bence. Çünkü kitapta daha geniş ve sınırsız bir hayal gücüyle kendimiz yaratıyoruz karakterlerimizi ama filmde yapımcının seçtiği karakterleri izlemek zorunda kalıyoruz.

Kitap tabiki .Eger bir kitabi okuduysan filmini izlemeyecaksin.hepsinde de hayak kirikligina ugradim.Mesela "kizim olmadan asla,ucurtma avcisi"
Yalniz su kitabi merak ettim filmini cok begenmis ve aglamistim."NOT:seni seviyorum"kitabida cok güzelmis.Birde yukaridaki arkadasin söyledigi" körlük. "

Kitap... Hatırlarsanız geçen yıl aşk-ı memnu vardı.2 hafta önce kitabını bitirdim.Dizisiyle kitabında farklılıklar oluyor.Dönemine göre uyarlıyorlar.Kitap Osmanlı zamanında yazıldığı için bir kızın 15 yaşında nişanlanması normalken şimdi sapıklık sayılıyor.

kitaplarda kahramanların düşüncelerini, duygularını filmdeki gibi anlamaya çalışmak yerine direk yazılmış halini buluyorsun ve kitaplar daha geniş bir anlatıma sahip.. filmler belli bir zaman diliminin içerisine sığdırılmak zorunda..:68: ama yine de okurken hayalini kurduğumuz zihnimizde canlandırdığımız karakterleri görebilmek de güzel bir duygu:38:

bence de kitap daha etkileyici oluyor. Bir kere kafanda istedigin kendini yansitan karakteri ciziyorsun tam icine giriyorsun hikayenin. Filmde ise hem senaryo baskasinin hep karakterin tipik ozelliklerini bir baskasi belirliyor tamamen uzak kaliyorsun yani kisacasi KITAP daha etkiliyor insani ayrica kucuk bir tavsiye asla okudugunuz kitabin filmine sonra gitmeyin butun umudunuz suya dusuyor:nazar:

bazen kitap flm oldgunda izleyesin gelmez kitap o kdr güzeldirki anca meraktan öylesine izlersn. bazen kitabı oldgnu blmediğin flmleri o kdr begenirsinki ktabını okumaya gerek yokmş zaten dersin. böyle karmaşık bşy belli olmazz :1:

Millenium serisini okudum ve serinin ilk kitabı Ejderha Dövmeli Kız'ın filmini izleme hatasını!! yaptım. Kesinlikle vasat.. Kitap mükemmeldi.

son zamanlardakilerden Dan Brown ve Stephanie Meyer için konusursam, kıtaplar cok uzun ve detaylı ama fılmler kısa ve detaydan uzaktılar.. Zaten bence kıtapları okurken ınsan kendı dunyasında bırseyler olustrurmaya basladıgı ıcın ızledıgıyle asla aynı olamaz..

Çoğu zaman filmler çok kötü görünüyor gözüme. İyi ki kitabını okumuşum diyorum.. Ama bazen de kitabını okumayan insanlara filmleri çok güzel geliyor. O zaman da acaba keşke önce filmini izleyip sonra mı kitabını okusaydım diyorum.. Garip bir ikilem bence :)

Değişken bi kavram iyi filme dönüştürülmüşse film daha etkilidir
ama hiç bir film, insanın kitap okurken sahneleri yada durumları kendi kafasında hayal etmesinden daha çarpıcı olamaz.
Kendi kafanda kitabı okurken o karakteri yada o evi renkleriyle biçimiyle yeriyle konumuyla ettiğin hayal müthiştir.
Sırf o hayalden dolayı bazen hatırlayamadığınız bi kitabın içeriğine erişirsiniz hafızanızda.
Bu da müthiş bi duygudur ;)

bi kitabı filme uyarladıklarında karakterler çoğu zaman uyuşmuyor gözümde o yüzden bi hayal kırklığı yaşıyorum
birde o kalın kitapların hepsini filme aktaramadıkları için kısaltıyorlar
bu yüzden kitaplar bana daha etkileyici geliyor

Back