• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitabı mı daha etkileyiciydi filmi mi?

ben her zaman kitapları daha etkileyici bulmuşumdur.çünkü ben kitabı okurken ordaki olayları ya da kişileri kendi hayal gücümle kuruyorum ve kurduğum o şekilde kalıyor aklımda.ama sonra onun filmini izlediğimde aaa ben bunu böyle düşünmemiştim deyip hayal kırıklığına uğradığım oluyor.tam tersi de oluyor bazen ama ben gene de kelimelerin, cümlelerin ayrı bir büyüsü olduğunu düşünüyorum.

kitaplar daha etkileyici oluyor çünkü yazar olaydaki duyguları bize yazılarla ilettiği için bizde daha iyi uyandırılıyor bu duygular
filmde ise o kadar etkili değil
aynı zamanda kitaplarda olaylar daha fazla ve ayrıntılı
filmde 2 saate sığdırabildiklerini görebiliyoruz

kesinlikle kitap ama yüzüklerin efendisi bi istisna çünkü okuduğumda küçüktüm hiç bi halt anlamamıştım kitaptan filmi çok daha etkileyici gelmişti

kitap filme göre daha etkileyici oluyor.kitap da filme göre daha fazla ayrıntı oluyor ve kitabı okurken kendi hayal gücünüde katıyorsun.Filmin senaryosu kitaptan alınsada sonuçta yönetmen kendi hayalindeki filmi çekiyor.senin kafandaki karakterle filmdeki tutmayınca sonuç hüsran oluyor.benim için şu an tek bir istisna var o da Philippa Gregory'nin Boleyn serisi ile e2 de yayınlanan The Tudors dizisi.kitapla film birbirini tamamlıyor ve kafamdaki kurguya çok uyuyor.diziyi izlerek diyorum ki:bunu kitapta okumuştum ve yönetmenin yerinde ben olsam aynı bu şekilde çekerdim.birde filmde ya da dizide oyuncuların rol yeteneklerinin dışında ışık,makyaj ve kostümlerin çok iyi olması gerekiyor.bunlar olursa inandırıcılığıda fazla oluyor.

kitap filme göre daha etkileyici oluyor.kitap da filme göre daha fazla ayrıntı oluyor ve kitabı okurken kendi hayal gücünüde katıyorsun.Filmin senaryosu kitaptan alınsada sonuçta yönetmen kendi hayalindeki filmi çekiyor.senin kafandaki karakterle filmdeki tutmayınca sonuç hüsran oluyor.benim için şu an tek bir istisna var o da Philippa Gregory'nin Boleyn serisi ile e2 de yayınlanan The Tudors dizisi.kitapla film birbirini tamamlıyor ve kafamdaki kurguya çok uyuyor.diziyi izlerek diyorum ki:bunu kitapta okumuştum ve yönetmenin yerinde ben olsam aynı bu şekilde çekerdim.birde filmde ya da dizide oyuncuların rol yeteneklerinin dışında ışık,makyaj ve kostümlerin çok iyi olması gerekiyor.bunlar olursa inandırıcılığıda fazla oluyor.

tudors dizisini izlemedim ama boleyn serisinin ilk kitabı diğer boleyn kızının film uyarlaması çok kotuydu kitapta o kadar sindire sindire anlatıyordu ki ama film de çok üstünkörü anlatılmıştı diziyi izlemedim ama birebir diyorsan bnde bir bakayım çünkü boleyn serisi gerçekten okunmaya değer bir seriydi canlandırılmışını izlemek de bir o kadar hoş olacaktır

Kitaplar bence daha etkileyici oluyor, kendimiz profiller, tipler çiziyoruz, içimizde yaşatıyoruz.Yüzüklerin efendisi serisini okurken büyülenmiş, onlarla savaşmış onlarla yüzüğü taşımıştım :) Filmine de kötü yorum yapılamaz adamlar paraya kıyıp şahane bir başyapıt çıkarmışlar ortaya ama gene de kitapları, tüm filmlere değişmem.

Guguk Kuşu kitabı kadar etkileyici bir sinema uyarlaması idi.

Bir Geyşanın Anılarının önce kitabını okumuş ardından filmi izlemiştim; film kitaptan bağımsız düşünüldüğünde başarılı sayabilir fakat kitabını okuyan için birçok detay atlanmış.

Dorian Gray bir facia idi, o kadar etkileyici bir kitabın uyarlaması bu kadar kötü olabilirdi.

Yeşil Yol başarılı bir uyarlamaydı.

[ı]koku adlı kitatan çok etkilenmiştim . Filmi tamamen hayal kırıklığı olmuş. Kesinlikle kitap derim ben.[/ı]

Jean-Christophe Grange in Kurtlar İmparatorluğu adli kitabi okurken inanilmaz surekleyiciydi. Ama filmi tam bir hayal kirikligi:1no2:

Uçurtma Avcısı'nın filmini izledim, kitabı kadar keyif alamadım.

Hasanın acısını hissedemedim,çok yavandı.

aynen bende uçurtma avcısını izledim kitaptan sonra merak ettim nasıl yapmışlar diye kitap uzun 1,5 saat gibi sürede herşeyi çekemiyolar eksik kalıyo çoğu şey kitap her zaman için en iyisidir

' Rüzgar gibi Geçti' romanında ki karakterler Scarlet ve Red Butler dün okumuşum gibi canlıl beynimde..2 cilt kitabı 2 haftada bitrdim o zamanlar ÖSS ye hazırlanıyor olsamda... Bulundugum sehirde yoktu filmi ıstanbuldan buldurdum ama tahmin edeceğiniz gibi 3 saatlik film 5 saat gibi cekilmez geldi... Okumayanlara şiddetle tavsiye ederiim, tabi ki izlenme rekoru kıran filminden önce okunmalı ki kişilerin karakter analizini daha doğru ve tadına vararak yapalabilelim

Normalde kitap uyarlamalalri kitaplari yeterince yansitamaz ve basarili filimler olmazlar
güvercin gerdanliginin kitabini hic beyenmemistim ama tunuslu yönetmen nacer khemirin filmi kullandigi görsellikle uyarlandigi kitabi asmisti bence
yönetmen farki demek

Son düzenleme:
Bu biraz kitaba ve yonetmene gore değişebilir fakat kitap daha ayrıntılı ve doyurucu olduğu için daha çok keyif veriyor. Her satır sizi olaylara hazırlıyor, o atmosferi yaşıyorsunuz, kendinizi dahil edebiliyorsunuz ama filmler daha yavan,daha kısa oluyor bu nedenle de zevk vermiyor bence. E bir de hayla ettiklerimizle filmdekilerin uyuşmaması da bizi soğutuyor, hele bazı onemli diye düşündüğünüz olayların atlanması ya da değiştilmesi çok sinir bozucu olabiliyor.

sinemaya ya da diziye uyarlanmış pek çok kitap var.
bunlardan kitabından ya da filminden daha çok etkilendiğiniz hangileri?

mesela bence Da Vinci Şifresi ile Melekler ve Şeytanlar kitap olarak daha etkileyiciydi
ama TRT tarafından çekilen Çalıkuşu dizisi süperdi
öyle ki Çalıkuşu denince aklıma ilk Aydan Şener geliyor
ya da Yüzüklerin Efendisi ni film olarak çok sevdiğim için kitabını okumak istemedim.
örnekler çoğaltılabilir
siz de fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Yüzüklerin Efendisi' ni de okumalısın. Gerçekten filminden kat kat daha güzel.

Back