Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kitap filme göre daha etkileyici oluyor.kitap da filme göre daha fazla ayrıntı oluyor ve kitabı okurken kendi hayal gücünüde katıyorsun.Filmin senaryosu kitaptan alınsada sonuçta yönetmen kendi hayalindeki filmi çekiyor.senin kafandaki karakterle filmdeki tutmayınca sonuç hüsran oluyor.benim için şu an tek bir istisna var o da Philippa Gregory'nin Boleyn serisi ile e2 de yayınlanan The Tudors dizisi.kitapla film birbirini tamamlıyor ve kafamdaki kurguya çok uyuyor.diziyi izlerek diyorum ki:bunu kitapta okumuştum ve yönetmenin yerinde ben olsam aynı bu şekilde çekerdim.birde filmde ya da dizide oyuncuların rol yeteneklerinin dışında ışık,makyaj ve kostümlerin çok iyi olması gerekiyor.bunlar olursa inandırıcılığıda fazla oluyor.
sinemaya ya da diziye uyarlanmış pek çok kitap var.
bunlardan kitabından ya da filminden daha çok etkilendiğiniz hangileri?
mesela bence Da Vinci Şifresi ile Melekler ve Şeytanlar kitap olarak daha etkileyiciydi
ama TRT tarafından çekilen Çalıkuşu dizisi süperdi
öyle ki Çalıkuşu denince aklıma ilk Aydan Şener geliyor
ya da Yüzüklerin Efendisi ni film olarak çok sevdiğim için kitabını okumak istemedim.
örnekler çoğaltılabilir
siz de fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.