• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitabı mı daha etkileyiciydi filmi mi?

tabiki kitap... kitapta yönetmen sensin...oyuncuları sen hayal ediyorsun mekanı sen hayal ediyorsun...ve kitaptaki asıl duygu filmde verilemiyor bence. örneğin alacakaranlık serisi...kitabları bayılarak okudum hepsinin duygusu o kadar işledi ki...ama filmde pat pat geçti etkileyici değildi. yinede izliyor musun derseniz tabiki izliyorum napayım :64: ama kitapların yerini tutmaz. ve kitabları okumadan sadece filmleri izleyip dalga geçen tipler var ya hak veriyorum gerçekten.keşke okusalar ama

Her zaman kitap daha etkileyici. örneğin Boleyn Kızı kitabı çook sürükleyici. Filmi çok sığ geldi bana. Bunun gibi bir çok örnek...

Filmlerini de izlemeyi seviyorum ama kitabın yeri daha başka,insan kitabı okurken daha çok hikayenin içinde oluyor.Daha çok ayrıntıyla daha kapsamlı düşünebiliyor :34:

Birde filmde sadece olaylar aktarılıyor.Mesela kapı açılıyor diyelim. Kitapta o kapı nasıl açılır açanın ruh hali nasıldır, kapı hangi şartda hangi duyguyla açılmıştır, mekanı, havası, atmosferi, o karanlık halleri vs. gibi ayrıntılar bir paragrafla anlatılır ve sanki siz yaşamışsınız gibi olursunuz. Ama filmde sadece kapı açılıyor , kitaptaki o koca paragraf oyuncunun gücüne yönetmenin hayal gücüne bağlı. Yönetmen sığ bir şekilde aktarmış oyuncu sığ bir şekilde oynamışsa tabiki film, kitabın verdiğini vermez bize :) Kelimeler bana göre her zaman görsellikten üstün...

Bu yüzden sadece Angela'nın Külleri uyarlamasını beğendim çünkü film aynı benim hayalimdeki gibiydi :) Mekanlar, karakterler, giysileri nerdeyse yönetmenle aynı düşünmüşüz :) Oyunculuklar da iyiydi...

tabikide kitap.. kitabı okurken yaşıyorsun, hissediyorsun ama filmi sadece izliyorsun... o yüzden filmi kitabı kadar etkileyici olamaz.. bazı insanlar şöyle der.. filmini izledim kitabını okumuş gibi oldum.... halbuki alakası yok...

sadece olay anlatılıyorsa film, tercih ederim
Death notun mangasını da okudum animesini de izledim ama kitapta ne olduysa birebir animeye çektikleri için arada hiçbir fark yoktu,hatta animesi daha güzeldi...

Ama insanın yüreğine kadar inen kitaplarrın filme çekilmesi saçma geliyor. Kadın karakter gülümsüyor ama içten içe endişeli-iki paragrafla anlatmışlar o anda içinden geçenleri,ama filmde kadın gülümsüyor ve biz o gülümsemeden kadının içinde kopan fırtınayı anlayamıyoruz...

Birde filmde sadece olaylar aktarılıyor.Mesela kapı açılıyor diyelim. Kitapta o kapı nasıl açılır açanın ruh hali nasıldır, kapı hangi şartda hangi duyguyla açılmıştır, mekanı, havası, atmosferi, o karanlık halleri vs. gibi ayrıntılar bir paragrafla anlatılır ve sanki siz yaşamışsınız gibi olursunuz. Ama filmde sadece kapı açılıyor , kitaptaki o koca paragraf oyuncunun gücüne yönetmenin hayal gücüne bağlı. Yönetmen sığ bir şekilde aktarmış oyuncu sığ bir şekilde oynamışsa tabiki film, kitabın verdiğini vermez bize :) Kelimeler bana göre her zaman görsellikten üstün...

Bu yüzden sadece Angela'nın Külleri uyarlamasını beğendim çünkü film aynı benim hayalimdeki gibiydi :) Mekanlar, karakterler, giysileri nerdeyse yönetmenle aynı düşünmüşüz :) Oyunculuklar da iyiydi...

angelanın küllerinin kitabı mı vardı???
Bunu duyduğuma çok sevindim,eylülde kitap siparişi verecektim,listeme eklenecek güzel bir kitap daha oldu sayendenn :))

Evet hemen her zaman kitap daha etkileyicidir benim içinde.Bir istisna var,Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin ihtişamı kitabına çok yakındı bence :26:

tabikii kitap daha etkileyici

ejderha dövmeli kız

davinci şifresi

açlık oyunları

filmleri çk basit..

tabi ki kitabı daha etkileyici... çünkü aslında kitabı okurken zihnimde kendi filmimi kendim çekiyorum :) ama hazır olarak filmi izlediğimde başkasının kitabı algılayış biçimiyle karşılaşıyorum. bu nedenle ben okuduğum kitapların filmlerini izlemeyi bıraktım...

Karar veremedim :44: Kelebek ve Dalgıç'ın filmininde de ,kitabından da hissettiklerim aynıydı .
Bu diğerleri içinde geçerli .

Son düzenleme:
Bence Kesinlikle kitap daha etkileyici. daha ayrintili daha uzun.

Kitaplarin film yapilmasi güzel bence :126:

özellikle Ejderha Dövmeli Kız ın kitabı daha etkileyiciydi filme nazaran

genelide öyle oluyor

kesinlikle kitap :) tartışmasız kitap derim. yeşil yol filmini izlememe rağmen kitabı bulunca dayanamadım aldım. yeni bitirdim ve çok güzeldi filmde kullanılmayan öğeleri buldukça senariste sitem ettim :)

açlık oyunları kitabini soluksuz okudum :) ama filmi tam bir fiyaskoydu,da vinci şifresi filmi daha güzeldi kitaptan

kitap daha etkileyici oldu hep benim için...
filmi izledikten sonra kitabı okumam ama;açlık oyunları filmini çok beğendim, kitaplarını okuyacağım mutlaka.

Son düzenleme:
Back