• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitabı mı daha etkileyiciydi filmi mi?

Kitapları filme tam çeviremiyorlar o yüzden de önce kitabı okuyup sonra filmi izleyenler genelde filmi beğenmiyorlar ki haklılar bencede. Bazen olayları tamamen değiştiriyorlar izlerken yaa bu böyle olmamıştıki kitapta diyorum :umursamaz: o yüzden benim için her zaman kitaplar filmlerinden daha güzel oluyor.

Tabiki kitaplar cok daha etkileyici suana kadar okuyupta filmini begendim hicbir kitap olmadi :umursamaz:

önce kitap sonra film bence güsel olan...alacakaranlık serisinin kitapları harikaydı ama filmi hiç begenmedim önce filmi izlemiş olsam kitapları hiç almazdım o derece yaniii

Ben alacakaranlık serisinin önce filmlerini seyredip daha sonra aaa kitapları da varmış dedim ve okudum. Kesinlikle kitaplar muhteşemdi. Her ayrıntıyı kafanızda ince ince çiziyorsunuz,karakterleri özümsüyorsunuz. Kitaptaki iç seslerdi beni etkileyen.Ama söylemeden geçemeyeceğim Edward'ı tam bulmuşlar yanii :52: Evli olmama rağmen ağzım bir karış açık izledim filmleri :77:
Yeşil yolunda kitabını okumadım ama filmi her izlediğimde çatlayıncaya kadar ağlıyorum,kitabı okursam kimbilir ne olur. :43:

bu zamana kadar ne kadar filmi yapılan kitap varsa hepsinden filmi izlemeye gittiğim gün nefret etmişimdir.nedeni yazarın etkileyici anlatımının yerini :saçma mimikler , güzel kız - yakışıklı oğlan ve bu güzel insanların taşkın fanları,kitabın anakarakterlerinin filmdeki oyuncuyla özdeştirilmeye çalışılması beni nefffret ettiriyoor............

Kitap kesinlikle.. Mesela en basitinden Twilight serisinin kitaplarını okuyunca filmleri hakkında inanılmaz bi beklentim olmuştu. ama malesef hayal kırıklığına uğradım. Aynı şey Gossip girl dizisi için de geçerli. Ama şunu söyleyebilirim Not: Seni Seviyorum bu konuda en başarılı olan yapıtlardan. Kitabı evet süperdi ama filminde de diğerlerindeki gibi çok büyük hayal kırıklığına uğramadım..

elbette kitap daha etkileyici.
çünkü kitap okurken herşey sizin hayalgücünüze kalmış ve buda sınırsız bi dünya demek..
ama film yanlızca yönetmen, senarist vs. gibi insanlarrın hayalgücü ve yetenekleriyle sınırlı ve bu sizide sınırlıo ister istemez..

Son düzenleme:
ben kızıyorum aslında aşk-ı memnu ve yaprak dökümü'nün kitaptan bu kadar uzaklaştırılıp entrikalar üzerine kurulmasına.
kitapların içine ettiler resmen
adamların kemikleri sızlıyordur herhalde...

Mutlaka kitaplarda daha ayrıntı var ama bazı filmler de çok güzel çekiliyor.Ben eğer kitabını okuduysam bir eserin filminini izlemiyorum,filmini izlediysem kitabını okumak hiç gelmiyor içimden..:34:

kesinlikle kitap hikaye roman okumak okumak en güzeli.o kahramanları devleştiriyoruz bize çok şey ifade ediyorlar asla kafamızda yarattığımız hayal dünyasıyla eşleşmiyor filmler ben hep bugüne kadar hayal kırıklığına uğradım özellikle da vinci şifresinin oyuncuları fossssssssssss çıktı ..o neydi öyle mahvetmişler ...filmler çekilirken ennnnnnn ince ayrıntısına kadar düşünülmeli!!!

kitap kesinlikle daha etkileyicidir.özellikle de jena-cristoph grange'in Taş meclisi kitabını çok sevmiştim,filmi vizyona girdiğinde koşarak izlemiştim ve hayal kırıklığına uğramıştım.zaten fransız yapımı filmleri oldum olası sevmem ve buda öyleydi.ama hollywood yapımı filmlerde de Yüzüklerin Efendisi dışında hiçbir kitabın filmini beğenmedim.

kesinlikle kitabı. filmlerde yeteri kadar duyguları belli edemiyorlar fakat kitaplarda öyle değil her duyguyu hissediyorsunuz. kitabını okumadan filmini asla izlemem ya da dayanamayıp filmini izlediysem kitaba artık elim gitmez.

bence kitap daha heyecanlı oluyor 2 saatlik filmde hersey anlatılamıyor. :)

tabi ki kitap. kitapları okurken kendi hayal dünyamızda kurguluyoruz karakterleri olayları. filme çevrilince haliyle hayalimizdekine uymadığı için bizi etkilemiyor. ama okuduğum kitapların filmlerini izlemeden de duramıyorum

Alacakaranlık serisinin kitabı bir şahane ama filmi bence cok cok cok yetersız
Ayrıca John Grogan _ MARLEY AND ME
hayatımda okudugum bır kıtabın fılme bu kadar ıyı tasarlandıgını hıc gormemısdım :D
Super bır fılm ve super bır kıtap

Bende kesinlikle katılıyorum kitap.Kitabın yerini kesinlikle film tutamaz.Arada bakarım kitabını okuduğum filmleri nasıl yorumlamışlar diye sonu hep hüsran oluyor.Sadece ilyada destanı truva olrak filme çekildi, onun için iyi bir yorum diyebilirm o da eh işte de kalıyor.

Back