• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitabı mı daha etkileyiciydi filmi mi?

ejderha dövmeli kız kıtap olarak cok güzeldi.fılmı ıse cok yüzeyseldi kıtaptaki çoğu ayrıntı filmde yoktu

kesinlikle kitap.kendi hayal gücünle istediğin bir dünya yaratıyorsun sadece senin dünyan filmde ise yönetmenin dünyasını izliyorsun..

zülfü livaneli'nin mutluluk kitabı dışında hiçbir kitabın filmini beğenmedim, o kadar hayal kırıklığı oluyordu ki artık kitabını okuduğum filme gitmiyorum. ama mutluluk çok iyi olmuştu, beğenmiştim.

Dün akşam Ateşle Oynayan Kız filmini izledim.
Kitabın yanında o kadar yavan kalmışki, detayları bildiğiniz için filmin anlatımı yetersiz kalıyor.
Kitabı okurken insan heyecanına katılıyor,olayın içinde hissediyor ve sen hayalinde canlandırıyorsun.
Kitapların filme aktarımı bu yüzden güç ve risklidir diyorum.
Bir daha okuduğum kitabın filmini izlememe kararı aldım ,daha öncekiler gibi(Alacakaranlık serisi ,Uçurtma Avcıları vb.)

eger ıkı eser de kalıtelıyse ıkısının de tadı ayrı olur karsılastırılmaz otomatık portakal örnegını bu yuzden verdım

Her zaman kitap diyorum, kitap hayal gücünü zenginleştirir, film ve dizi yaratıcılığı öldürür. Herkes kendine göre en güzelini hayal eder. O nedenle film ve benzerleri kitabın yanında sönük kalır.

Kesinlikle kitap diyorum..

Simdiye kadar okudugum hicbir kitabin filmini begenmedim , daha sonuk ve yuzelsel buldum hepsini :50:

Ki buna kitaptan filme cevrilen en iyi yapit yuzuklerin efendisi de dahil. Filmi cok begendim ama kitap kadar harika degildi .. :17:

Bence kitaplar daha etkileyici oluyor. Kitabı okurken karakterlere kendi istediğimiz yüzleri koyuyor, olayları kendi istediğimiz gibi yorumlayarak canlandırıyoruz.

Filmde ise başkalarının seçtiği yüzler, yorumladığı duygular olduğu için aklımızdakiyle ayrı düşebiliyor. Etkileyeciliği azalıyor.

Uçurtma Avcısı kitabını okurken kaç yerinde ağladığımı hatırlamıyorum. Ama filmini izlerken duygulanmamıştım bile misal.

bence çalıkuşu kitap olarak daha güzeldi. Dizide eksik kalıyor bazı şeyler kitapta daha farklı hayal ediyorsun sonsuz hayal dünyanda ama dizide o hayalleri karşılayamıyor belki alt yapı eksikliği yada yapı olarak benzetemediğinden hayal kırıklığına uğruyo insan bence enn iyisi kitap.

Hiç bir filmi, kitabından daha etkileyici, doyurucu bulmadım. Çünkü en başta filmlerde görsellik ön plandadır,bizim, kitabı okurken hissettiğimiz, algıladığımız her şey hayal gücümüzle yoğrulurken, film bunları bize hazır sunmaya çalışır. Aklımızın sınırsız boyutlarından sonra, hikayenin sığdırılmaya çalışıldığı o beyaz ekran dar kalır.

önceden benim yanitim da hep "kitap" olurdu ama" yüzüklerin efendisi "fikrimi degistirdi. Kitabi cok begenmistim ama film olaganüstüydü...:46::46::46:

önceden benim yanitim da hep "kitap" olurdu ama" yüzüklerin efendisi "fikrimi degistirdi. Kitabi cok begenmistim ama film olaganüstüydü...:46::46::46:
Bence film çok güzel olmasına rağmen, hayal kırıklıklarıyla doluydu. Zamanlama hataları, en gerekli ayrıntılar yerine, izlenilebilirlik artsın diye çekilmiş abartılı sahneler...vs :50: Kitaplardaki her ayrıntıya tapan bir insanım. O yüzden izlerken, üzerinde oynanmış her olay, her karakter rahatsız etti beni açıkçası. Of hele şu Legolas'ın kalkanla paten yaptığı sahne yok muydu? :43: Napıyorsun, rezil ettin kendini, hiç yakışıyor mu elf soyunun zarifliğine diye bağırasım geldi.

Tüm bunlara rağmen filmi sevmiyor muyum? Tabi ki bayılıyorum ama Peter Jackson umarım Hobbit'i kitapta olduğu gibi çeker.

kitabını okuduğum birçok film bana cazip gelmdi sebebi ise okumann verdiği keyfi hiçbirşeyde bulamamam ayrıca filmler bazen beklenn etkiyi bırakmıyor bnce sebebide yapimların kaliteszliği ve gereken özenn gösterilmeyişi.

Kitap okumadın tadı bambaşka.. Kitabını okuyup filmini izlediğim ve beğendiğim olmadı.

Back