Kitabevi açmak.. Yorumlarınız?

geranio

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2012
5.018
4.072
198
Kızlar bu sefer erkek arkadaşım için açıyorum konuyu. Kendisi İstanbul/Sultangazi'de kitapçı açmayı düşünüyor. Şöyle küçük şirin bi yer... Mümkünse önüne iki masa atıp kafe-kitap şeklinde. Ancak bu sadece fikir şu an soru işaretlerimiz var kafamıza yatarsa icraata geçecek.

Şimdi sorularımızı sıralayayım fikri olan paylaşırsa sevinirim.
1)Küçük bir kitabevi açma maliyeti ne kadar olur ortalama? Kiranın 1-2 bin arası olduğunu tahmin ediyor cadde üstünde.
2)Yaşadığı yerde (sultançiftliği) kırtasiye hariç kitabevi olduğunu görmemiş.Oradakilerde çeşitli ve güncel değilmiş. Orada yaşayanlar varsa fikirlerini yazabilir mi bu konuda iş yapar/yapmaz memnun oluruz vb. gibi
3)İkinci el-sıfır, roman, sınavlara hazırlık vs hepsi olacak + hediyelik şık aksesuarlar + tablolar (kanvas tarzı falan) + afişler + film ve müzik cdleri hatta plak vs. gibi şeylerde olacak. Ayrıca yabacı kitaplarda konabilir. Günlük kazanç ne kadar olur tahmini?
4)İkinci el kitap nereden alınır? Kitap başı ne kadar kar konabilir?
5)Bu işi yapanların fikirleri çok önemli nelere dikkat etmek gereklidir?

Araştırma yapmaya başladık. Buradan da faydalı bilgiler çıkacağını düşündüğüm için açıyorum konuyu.

Okuma oraninin az oldugu yerde kitap evi acmak ne derece kazancli olur once ona bakmak lazim ticaret bu gecimini ordan saglayacak bu fikrini taksim kadikoy bakirkoy gibi yerde acsa cok ilgi gorur ama sultanciftligi icin ayni seyleri dusunmuyorum

Okuma oraninin az oldugu yerde kitap evi acmak ne derece kazancli olur once ona bakmak lazim ticaret bu gecimini ordan saglayacak bu fikrini taksim kadikoy bakirkoy gibi yerde acsa cok ilgi gorur ama sultanciftligi icin ayni seyleri dusunmuyorum
katılıyorum.

En büyük hayalim kitapevi açmak inş birgün olur.. Masalar koyup hem çay içip hem kitap okunacak bir yer arada kitap yazarlarına imza günü yapmak, ahşap zemin neyse hayırlısı ile açarsınız inş

Sultanciftligi değil Sultangazi demiş konu sahibi düzeltmek istedim alttaki arkadaşta öyle yazınca söyleyim dedim

Belki katkımız olur okuma oranına bir nebze :) Şaka bi yana evet bu sıkıntılı bi konu ancak hiç olmadığını söyledi bu tarz bi yer. İyice ölçüp tartılarak yapılacağı için eksikliği hissediliyorsa ve iş yapacaksa icraata geçecek zaten:)

En büyük hayalim kitapevi açmak inş birgün olur.. Masalar koyup hem çay içip hem kitap okunacak bir yer arada kitap yazarlarına imza günü yapmak, ahşap zemin neyse hayırlısı ile açarsınız inş
Teşekkürler inşallah hayırlısı olur :) Bizde bu tarz bi yer düşünüyoruz zaten umarım sizde hayalinizi bir gün gerçekleştirirsiniz:)

Insanlari kitap okumaya teşvik etmek için hoş olurdu ama ücretsiz olsaydi. Aksi halde Sultanciftliginde istediginiz ranti kazanamazsiniz. Üzgünüm. .

Sultangazi malum olayli bir semt molotof kokteyli satsa emin ol kose olursunuz saka bir yana ama kitap cok kar getiren bir is degil korsan kitaplari bile alan yok artik surekli satis traji yuksek kitaplari toplamasi lazim arkasinda fiyat etiketi var zaten mudavimi olacak insanlar gerekli baska bir semtte yapsin bu projeyi

Inşallah :)

Sultangazi mi Sultanciftligi mi? Universite bulunan bir ilcede acmaniz daha mantikli.Yanlis anlasilmak istemem ama toplu tasima araclari olsun bekleme alanlari olsun bos dururken kac kisi kitap okuyor incelemissinizdir mutlaka.Aliskanlikla ilgili.Ve ne yazik ki milletce yoksunuz.Bahsettiginiz tarzda bir yer biliyorum.Kitap okuyan insan sayisi bir elin parmagini gecmiyor.

İlk söylediğinizde haklısınız malesef Kendisi orada yaşadığı ve kitapçı hiç bulunmadığı için orada açma niyeti var. Tabi ki iş yapamayacaksa açmasının bir anlamı yok... Bakalım iş olayı kesinleşirse ona göre bölge de seçilebilir duruma göre.

Yıllardır bu işi yapan biri olarak bulaşmayın diyorum. O sermayeyle başka bir iş yapın. Kitabın getirisi neredeyse yok. Artık insanlar kitap satın almaya gelmiyorlar. Biz de elimizdeki kitapları yok pahasına çıkarmaya çalışıyoruz 2 senedir, hala bitmedi, bitmiyor..

İlçe olarak Sultangazi semt olarak Sultançiftliği diyeyim Cebeci tarafında. Malesef pek okuyan bir millet değiliz evet. Zaten bu tarz bi yerin sabit müşteri kitlesi olur diye düşünüyoruz. Taksim, Kadıköy yada Bakırköy gibi yerlerde çok fazla var ve tutması için onlar gibi iddialı bir olması gerekir diye düşünüyorum. Biz daha küçük, o kadar sermaye gerektirmeyecek bişey düşündük ilk başta.

Bu işi yaptığınız için sizin yorumunuz çok daha önemli teşekkürler. O kadar mı kötü piyasası Bi hevesle hayaller kurmuştuk ama hiç olumlu yorum olamadım şimdiye kadar :/

Cok guzel bir fikir aslinda haklisiniz ama uzulerek soyluyorum bu is tutmaz.Sermayeniz varsa baska bir is dusunebilirsiniz.Okul.ya da duraklara yakin minik bufe vs

Arz talep meselesi talep gormeyecek nasilsa diye acan olmamistir ama cafe acsa cevrenin tum liselileri gelir gaziosmanpasa sultangazi taraflari egitim seviyesi dusuk canim hevesini kirmak gibi olmasin ama

Bu işi yaptığınız için sizin yorumunuz çok daha önemli teşekkürler. O kadar mı kötü piyasası Bi hevesle hayaller kurmuştuk ama hiç olumlu yorum olamadım şimdiye kadar :/
O hevesleri hayalleri inanın çok iyi biliyorum. Ama hayal kırıklıklarını da yaşadım o yüzden hiç tavsiye etmiyorum. Resmen ölü yatırım. Eğer başka kollarda işlerimiz olmasaydı, çoktan kapatmak zorunda kalırdık dükkanı.. Hatta açık açık şöyle söyleyeyim, kitabın bize getirisi aylık en fazla 500-600 lira.. O da en iyi zamanda..

Kar etmek guc bi sektor ama hala dusinuyorsaniz Avcilar Kucukcekmece Beylikduzu artik yogun bi ogrenci bolgesi.Devlet ve ozel okul acisindan.Bahsettiginiz ilce ve semtlere gore.

Cok guzel bir fikir aslinda haklisiniz ama uzulerek soyluyorum bu is tutmaz.Sermayeniz varsa baska bir is dusunebilirsiniz.Okul.ya da duraklara yakin minik bufe vs
Kar etmek guc bi sektor ama hala dusinuyorsaniz Avcilar Kucukcekmece Beylikduzu artik yogun bi ogrenci bolgesi.Devlet ve ozel okul acisindan.Bahsettiginiz ilce ve semtlere gore.
Evet daha mantıklı duruyor o bölgelere açmak. İleticem bu fikri teşekkürler:)
Arz talep meselesi talep gormeyecek nasilsa diye acan olmamistir ama cafe acsa cevrenin tum liselileri gelir gaziosmanpasa sultangazi taraflari egitim seviyesi dusuk canim hevesini kirmak gibi olmasin ama
Ne kırması canım fikir almak için açtım zaten :) Olumsuz olacaksa şimdiden olsun ki hayal kırıklığına uğramayalım. Muhtemelen o yüzden açılmamıştır şimdiye kadar. Belki şaşırtır bizi semt ya :)
hmm çok kötüymüş gerçekten de. Allah yardımcınız olsun keşke daha artsa. Sermaye şu an yok krediyle olacaktı aslında. Bir de zaten çalışıyor oraya elemanda bulmak lazımdı sanırım kurtarmaz (

Hevesinizi kırmak istemem hiç, düşünmesi bile insanın içini kıpır kıpır ediyor biliyorum : ) Ama gerçekten çok zor.. Çeken bilir derler ya, aynen öyle işte : )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…