- 26 Ekim 2012
- 5.018
- 4.072
- 198
Kızlar bu sefer erkek arkadaşım için açıyorum konuyu. Kendisi İstanbul/Sultangazi'de kitapçı açmayı düşünüyor. Şöyle küçük şirin bi yer... Mümkünse önüne iki masa atıp kafe-kitap şeklinde. Ancak bu sadece fikir şu an soru işaretlerimiz var kafamıza yatarsa icraata geçecek.
Şimdi sorularımızı sıralayayım fikri olan paylaşırsa sevinirim.
1)Küçük bir kitabevi açma maliyeti ne kadar olur ortalama? Kiranın 1-2 bin arası olduğunu tahmin ediyor cadde üstünde.
2)Yaşadığı yerde (sultançiftliği) kırtasiye hariç kitabevi olduğunu görmemiş.Oradakilerde çeşitli ve güncel değilmiş. Orada yaşayanlar varsa fikirlerini yazabilir mi bu konuda iş yapar/yapmaz memnun oluruz vb. gibi
3)İkinci el-sıfır, roman, sınavlara hazırlık vs hepsi olacak + hediyelik şık aksesuarlar + tablolar (kanvas tarzı falan) + afişler + film ve müzik cdleri hatta plak vs. gibi şeylerde olacak. Ayrıca yabacı kitaplarda konabilir. Günlük kazanç ne kadar olur tahmini?
4)İkinci el kitap nereden alınır? Kitap başı ne kadar kar konabilir?
5)Bu işi yapanların fikirleri çok önemli nelere dikkat etmek gereklidir?
Araştırma yapmaya başladık. Buradan da faydalı bilgiler çıkacağını düşündüğüm için açıyorum konuyu.
Şimdi sorularımızı sıralayayım fikri olan paylaşırsa sevinirim.
1)Küçük bir kitabevi açma maliyeti ne kadar olur ortalama? Kiranın 1-2 bin arası olduğunu tahmin ediyor cadde üstünde.
2)Yaşadığı yerde (sultançiftliği) kırtasiye hariç kitabevi olduğunu görmemiş.Oradakilerde çeşitli ve güncel değilmiş. Orada yaşayanlar varsa fikirlerini yazabilir mi bu konuda iş yapar/yapmaz memnun oluruz vb. gibi
3)İkinci el-sıfır, roman, sınavlara hazırlık vs hepsi olacak + hediyelik şık aksesuarlar + tablolar (kanvas tarzı falan) + afişler + film ve müzik cdleri hatta plak vs. gibi şeylerde olacak. Ayrıca yabacı kitaplarda konabilir. Günlük kazanç ne kadar olur tahmini?
4)İkinci el kitap nereden alınır? Kitap başı ne kadar kar konabilir?
5)Bu işi yapanların fikirleri çok önemli nelere dikkat etmek gereklidir?
Araştırma yapmaya başladık. Buradan da faydalı bilgiler çıkacağını düşündüğüm için açıyorum konuyu.