Kışlık konserve menemen tarifi

elbarr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2024
26
44
27
Arkadaşlar merhaba, ben ilk kez kışlık konserve yapacağım menemen ve güzel bir sos yapmak istiyorum. menemenleri yapmak için biber ve domatesleri robotan mı geçirsem yoksa minik minik doğrasam mı birde ayrı ayrı pişirip mi birleştireyim yoksa önce biberi kızartıp sonra domatesleri mi atayım

Arkadaşlar merhaba, ben ilk kez kışlık konserve yapacağım menemen ve güzel bir sos yapmak istiyorum. menemenleri yapmak için biber ve domatesleri robotan mı geçirsem yoksa minik minik doğrasam mı birde ayrı ayrı pişirip mi birleştireyim yoksa önce biberi kızartıp sonra domatesleri mi atayım
Kolay gelsin bence dograyinca tadı daha güzel oluyor önce bı eerleri kizart sonra domatesleri ekle tuzu at guzel pişir ( domatesleri soymak istiyorsan sıcak suda kaynat kabuk rahat çıkıyor)

Kolay gelsin bence dograyinca tadı daha güzel oluyor önce bı eerleri kizart sonra domatesleri ekle tuzu at guzel pişir ( domatesleri soymak istiyorsan sıcak suda kaynat kabuk rahat çıkıyor)
domatesler biberi sulandırmaz mı dediğiniz gibi yapsam ya birde sarımsak koymalı mıyım

robottan geçirirseniz ezilir kaynayacak birde görünmez bile biberler doğrarsanız daha iyi olur önce biberleri kızartıp sonra üzerine domatesi koyup kaynatın kavanozlarsınız tuz çok azıcık da zeytinyağ

Herkes robottan geçirme demişte ben robottan geçiriveriyorum öyle kolayıma geliyor. 2 yaşındaki kızımla onları doğrayabilmek kolay olmaz uzun iş. Önce biberleri pişirip domatesleri ekliyorum

Kolay gelsin ben de eskiden menemen için konserve yapardım ama domatesi çiğden direk yıkayıp buzluğa attım ve biberleri de çiğden minik doğrayıp buzluğa attım çıkarınca biberleri bekletmeden kızgın yağa atıyorum domateside hemen sudan gecyrdm kabukları çok kolay çıkıyor bıçakla kesiyorum üstüne atyrm yazdan farksız bir tadı var konserve de sevemedim bu dahada rahat

Domatesleri iki türlü yapıyorum hem doğrayarak hem robottan geçirerek,domatesin girdiği bütün yemeklerde kullanıyorum,makarna,kuru baklagiller,çorba, lahmacun,pilav ,dolma ve sarma içinde özellikle robottan çekilme çok güzel oluyor dolmada sarmada vs

İster doğrayarak yapmada ister robottan geçirmede kabuklarını soğuyorum biberi ayrı kizartmiyorum aynı anda kavuruyorum yağ katmiyorum çok az tut.

Soydugum kabuklarida salça yapıyorum yalnız salça için sıcak suya atılmaması gerek salcasi çok güzel oluyor.

Kolay gelsin ben de eskiden menemen için konserve yapardım ama domatesi çiğden direk yıkayıp buzluğa attım ve biberleri de çiğden minik doğrayıp buzluğa attım çıkarınca biberleri bekletmeden kızgın yağa atıyorum domateside hemen sudan gecyrdm kabukları çok kolay çıkıyor bıçakla kesiyorum üstüne atyrm yazdan farksız bir tadı var konserve de sevemedim bu dahada rahat
aaa çok çok mantıklı derin dondurucumda var aslında öylede yapabilirim ama biber çözülünce kötü olmuyor mu acaba

Bızde gecen yaptık
Domateslerın kabuklarını soyup dogradık
Tencerede bı yarım saat kaynattık bıraz tuz atıp sıcak socak kavanozlara doldurduk

Biberli yapacagımız zamanda biberleri zeytınyagı veya sıvıyagında kavuruyoruz
Üzerine yıne dogranmıs domatesı atıp kaynatıyoruz

Ama ben bıberlerı kucuk kucuk dograyıp buzlugada atıyorum

aaa çok çok mantıklı derin dondurucumda var aslında öylede yapabilirim ama biber çözülünce kötü olmuyor mu acaba
Biberleri cozdurmeden kullanacaksınız ister yemeklik ister dolmalık.

Yağiniz kızgın olacak biberleride zaten küçük dograyip donduruyorsunuz bir birine yapışmaz pek yani bir avuç alıp direk yağa atacaksınız buzu çözülmeden

Menemen robot olmaz :) elle doğrayın daha güzel olur ben hatta domatesi kabuklu bırakıyorum daha çok seviyoruz. Biberleri kızartmak iyi oluyır

X