kibele çok geçmis olsun
hamileyim diye duyurdugun yazını okumustum
bildiklerimi seninle paylasayım dıs gebelik konusunda
birincisi dıs gebelikte deger artmaz diye birsey yok deger normal rahime yerlesen gebelige gore daha az artarmıs periyoduk hcg olcumleri ile bunu tahmin etmeye calısırlar.
ayrıca usg bastırması ile acı çok enteresan nası kaale almazlar
hangi ulkedesin??
4+5 de gorunmemesi normal olsada agrıların hafif kanama vs anlatınca burdaiyi bir dr da hastanede olsan eminim pek çok arastırma yapılıp anlasılmaya calısılırdı
bundan birkaç sene evel ablam dadıs gebelik geçirdi senin gibi 5. hafta falandı gorulemedi kese. bir dr hemen laproskopi ile bebegi almak istedi ikinci bir dr a gittik o ise daha babacan ve hemen kesip biçmeye meraklı olmayan bir dr du. dediki bekleyim iki gun hastaneye yakın biryerde olun acil durumda hemen gelebilecek guibi olun. cuma gunu olmustu bu ve ablam pazar aksamı adet oldu yogundu her zamankine gore boylelikle atıldı ve hcg degerleri dustu bos yere laproskopi olacaktı belki tupu dee alıncaktı vs. kaldıkı bu kadar kısa zamanda tupune zarar vercek hale gelmis olması ç ok garip. 7-8 haftalık civarı patlatabilir tupu diye okumustum . yine baska bir arkadasım 5 hafta civarı dıs gebelik oldugunu dr u saptadı ve kemoterapıda kullanılan bir igne ile atılması saglandı herhangi bir operasyon geçirmeden kurtuldu.
ablama geleyim tekrar 3 adet donemi bekle dedi dr 4 ay sonra adet falan olmadı ama tabi operasyon geçirmedi tup alınınca durum değisirmi bilmem. 3 aylık adet donemi geçince tekrar calısmalara basladılar ve yine ilk denemede basarılı oldu hemen hamile kaldı suan 2 yasında yegenim. yani dis gebelik tekrar edecek diye birsey yok
bu arada benimde sprial nedeni ile tıkanmıs bir tupum var tek tup lu sayılırım. bu konuda da çok kisi ile yazıstım çok okudum armagan da bilir o nunlada surekli yazısıyoruz. tek tuple hamile kalan çok insanvar sansın daha azalıyor ama mumkun. bozma moralini keske tr de olsaydın belkide kaybetmezdin ama artık zamanı geri getirme imkanı yok . pozitif durusunu bozma kendi kendini telkin ediyorsun sanırım zaten yazıların çok olumlu. boyle devam edersin umarım