• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiskanmakta hakli miyim

İlişkinizi nerden tutsak elde kalıyor kusura bakmayın. Çiftlerin birbirinde şifre olması dahası kafalarına göre sosyal medyaya müdahelede bulunmaları bana saygısızlık geliyor o yüzden ikinizle de empati kuramadım. Kız arkadaş konusuna gelince mesajlarda siz varsınız veya yoksunuz gibi bir durum yok olması da saçma zaten. İki cümleden hemen kafanızda senaryo yazmışsınız. Madem merak ediyorsunuz tanışsaydınız. Tanımadığınız insanlar için düşündüğünüz her şey şu an gözümde paranoya. Ortada somut hiçbir şey yok. Bu arada arkadaşını sizin bir lafınızla silen adamdan hayır gelmez.
Şifre olması cok gerekli bisey degil biliyorum. Kendisi istedi boyle olmasini.
Ortada kıskanılacak bir şey yok gibi görünüyor. Bir erkeğin yakın kız arkadaşları olabilir. Ama bazen artık kadınsal içgüdü müdür nedir görünürde bir şey olmasa da kadınların hissedip erkeklerin hissedemediği şeyler olabiliyor. Burda da güven devreye giriyor. Siz erkek arkadaşınıza güveniyorsanız ortada sorun edilecek bir şey yoktur.
Arkadaş olmalarina kotu gözle bakmiyordum zaten aslinda olaya baktiginzda benim kizlarla degil derdim. Sevgilimin halinin tavrinin değişmesi suphelendirdi. Evet bu arada ben de onun gormedigi seyler oldugunu dusunuyorum. Belki biliyor da isine gelmiyor

Ya cok komik geldi
Şifreleri kendi verdi demissiniz ya siz istemeden hani
Bir gün böyle otururken al canım sana tüm şifrelerimi vereyim mi dedi?

Ah biz kadınlar :halay:
Ikimizin fotosunu tanidik biri gormesin istedim. O da şifreyi verip sil tanidiklari dedi. Diğer hesaplarin da sifresi ayni dhrkdi

Bence yanlis yaptiniz, kiskanmakta haksizsiniz bence. Benim de cok erkek arkadasim vardir, bazilari 15-20 senelik, bazilari 2-3 senelik, fark etmez, sevgilim "sununla iletisimi kes" dese kesmem, ne kadar seversem seveyim... Gecmiste kesmisimdir ama artik yapmam bunu kendime... Kadin erkek ayirmamak lazim bence arkadasliklarda. Ama tabi iki tarafli olmali bence bu ozgurluk... Erkek arkadasinizin sizi sevip sevmedigi, aldatip aldatmadigi, butun bunlari sizin disinizdaki arkadaslarindan degil de, size davranislarindan anlarsiniz bence... Bir de kizlarla gorusmemissiniz bile, suphenizde hakli olup olmadiginizi bile tartacak zamaniniz olmamis. Tabi bunlar benim fikirlerim, hakkinizda hayirlisi olur insallah.

Bence yanlis yaptiniz, kiskanmakta haksizsiniz bence. Benim de cok erkek arkadasim vardir, bazilari 15-20 senelik, bazilari 2-3 senelik, fark etmez, sevgilim "sununla iletisimi kes" dese kesmem, ne kadar seversem seveyim... Gecmiste kesmisimdir ama artik yapmam bunu kendime... Kadin erkek ayirmamak lazim bence arkadasliklarda. Ama tabi iki tarafli olmali bence bu ozgurluk... Erkek arkadasinizin sizi sevip sevmedigi, aldatip aldatmadigi, butun bunlari sizin disinizdaki arkadaslarindan degil de, size davranislarindan anlarsiniz bence... Bir de kizlarla gorusmemissiniz bile, suphenizde hakli olup olmadiginizi bile tartacak zamaniniz olmamis. Tabi bunlar benim fikirlerim, hakkinizda hayirlisi olur insallah.
Olayin basinda iletisimi kesmelerini saglamak gibi bi niyetim yoktu. Tanıdıklar diye cocukluk arkadasini bile cikardim istemeye istemeye (akrabam oldugu icin) o kızlardan daha uzun suredir tanidigi insanlari da. O kizlari o an ayri tutunca sinir oldum ama, onlara dokunmamami ozellikle soylediginde. Yani basta onlari boyle farkli bi konuma koymasaydı rahatsiz olmazdım

Bence sevgilisi olan bir erkeğin yakın kız arkadaşı "kankası " falan olmamalı.O kankalık işleri üniversiteden sonra falan çirkin duruyor yapmacık oluyor. "Jale benim çocukluk arkadaşım,Hale üst kat komşum,Müjgan kardeşim gibidir" diyen erkeklerden ışık hızıyla soğuyup yol veriyorum.

kizlarla gorusmedim ama iyi izlenimlerim yoktu bi dr sevgilimin davranislari da ustune tam oldu. Bundan 3-4 yil onceki haline guvenmiyorum ve eskide kalmasını isterdim bu arkadaşliklarinin da.3-4 yil öncesinde sevgilim kızlardan birine bisey hissetmis bile olabilir diye düşünüyorum

Bence sevgilisi olan bir erkeğin yakın kız arkadaşı "kankası " falan olmamalı.O kankalık işleri üniversiteden sonra falan çirkin duruyor yapmacık oluyor. "Jale benim çocukluk arkadaşım,Hale üst kat komşum,Müjgan kardeşim gibidir" diyen erkeklerden ışık hızıyla soğuyup yol veriyorum.
Arkadaşliklari biraz daha eski ama aklimda canlanan seyler var. Biraz rahat kızlar, yanlis anlamayin beni ilgilendiren bisey degil ama erkeklerin buna bakisi daha farkli biliyorsunuz. Benimki de 3-4 yil once (kendisi de anlatıyor) daha farkli bi insandı. Bi de biraz fazla cocuksu duruyor mesela bikac yil once tanışmış olsaydik dikkatimi cekmezdi belki. Tahmin ediyorum ki, kizlardan ikisi de ona karsi biseyler hissetmediler o gözle bakamadılar. Sevgilim de bunun farkinda oldugu icin bi girisimde bulunmadi ama bi yandan da bagini koparmak istemedi

Arkadaşliklari biraz daha eski ama aklimda canlanan seyler var. Biraz rahat kızlar, yanlis anlamayin beni ilgilendiren bisey degil ama erkeklerin buna bakisi daha farkli biliyorsunuz. Benimki de 3-4 yil once (kendisi de anlatıyor) daha farkli bi insandı. Bi de biraz fazla cocuksu duruyor mesela bikac yil once tanışmış olsaydik dikkatimi cekmezdi belki. Tahmin ediyorum ki, kizlardan ikisi de ona karsi biseyler hissetmediler o gözle bakamadılar. Sevgilim de bunun farkinda oldugu icin bi girisimde bulunmadi ama bi yandan da bagini koparmak istemedi
Hiçbir erkek beraber olmak istemeyeceği,fiziksel olarak beğenmediği bir kızla arkadaş olmaz.Sen şimdi sevgilinden ayrılsan o kızlardan biri sevgiline yeşil ışık yakarsa beraber olurlar.Dost ayaklarını geçsinler.Sevgilinde sana değer veriyorsa eğer senin huzursuz olmanı istemez kızlara mesafe koyar.

Bir erkekle çok yakın arkadaş olduğunuz zaman (gerçekten onu kardeş gibi dost gibi görüyorsanız) mutlu olmasını istersiniz ve haliyle hayatına birini aldığında da hayatına aldığı insanı tanımak, o insanı da mutlu etmek istersiniz. Tebrik edersiniz yeri gelir kızla yakın olur onu çekiştirirsiniz :p :D ama bu arkadaşınızın hayatındaki insan ‘yokmuş’ gibi davranmak, tanışmamak adına çaba sarfetmek vs bana içten gelmiyor. Ben şimdiye kadarki bütün yakın arkadaşlarımın sevgilileri ile tanıştım, hoşlanmadıklarıma bile sırf arkadaşlarım mutlu olsunlar diye hep iyi davranırdım. Ne bileyim bahsettiğiniz olaylar bana tuhaf geldi. Zira bir bireyin hayatındasınız ve karşı taraf siz yokmuscasınıza varlığınızı görmezden gelmiş.

Hiçbir erkek beraber olmak istemeyeceği,fiziksel olarak beğenmediği bir kızla arkadaş olmaz.Sen şimdi sevgilinden ayrılsan o kızlardan biri sevgiline yeşil ışık yakarsa beraber olurlar.Dost ayaklarını geçsinler.Sevgilinde sana değer veriyorsa eğer senin huzursuz olmanı istemez kızlara mesafe koyar.
Ben de biraz oyle dusunuyorum. Bikac yil onceden birbirlerini yedekte tutmuş gibi

Bir erkekle çok yakın arkadaş olduğunuz zaman (gerçekten onu kardeş gibi dost gibi görüyorsanız) mutlu olmasını istersiniz ve haliyle hayatına birini aldığında da hayatına aldığı insanı tanımak, o insanı da mutlu etmek istersiniz. Tebrik edersiniz yeri gelir kızla yakın olur onu çekiştirirsiniz :p :KK70: ama bu arkadaşınızın hayatındaki insan ‘yokmuş’ gibi davranmak, tanışmamak adına çaba sarfetmek vs bana içten gelmiyor. Ben şimdiye kadarki bütün yakın arkadaşlarımın sevgilileri ile tanıştım, hoşlanmadıklarıma bile sırf arkadaşlarım mutlu olsunlar diye hep iyi davranırdım. Ne bileyim bahsettiğiniz olaylar bana tuhaf geldi. Zira bir bireyin hayatındasınız ve karşı taraf siz yokmuscasınıza varlığınızı görmezden gelmiş.
Illa adımın gecmesi ya da beni merak etmeleri sart degil. Ama mesajlardaki tavırları ukala geldi

Illa adımın gecmesi ya da beni merak etmeleri sart degil. Ama mesajlardaki tavırları ukala geldi
Bilmiyorum benim eşimin de böyle bir arkadaşı vardı. Kendisi de evliydi, eşim biz nişanlanınca nişanlım sen ben eşin bir yemek yiyelim sizle tanıştırmak istiyorum demişti (zira sevgililik döneminde de demiş kız bahane bulmuş) okuyup cevap yazmayıp başka şeyler yazmıştı kız (havadan sudan). Sonra öğrendim ki eşimin eski kız arkadaşı ile yakınmış ve sosyal medyada vs eşimle olan fotolarımızı kıza atıyormuş :D (başka bir arkadaşı bahsetti uyarı niteliğinde). Ben de bir şey demeden kızla görüşmeni istemiyorum demiştim, neticede hayatından çıkarttı. Ama dediğim gibi arkadaşının hayatındaki insanı umursamıyorsa ya da umursamıyor gibi davranıyorsa biri mutlaka altından bir şey çıkıyor.

Bilmiyorum benim eşimin de böyle bir arkadaşı vardı. Kendisi de evliydi, eşim biz nişanlanınca nişanlım sen ben eşin bir yemek yiyelim sizle tanıştırmak istiyorum demişti (zira sevgililik döneminde de demiş kız bahane bulmuş) okuyup cevap yazmayıp başka şeyler yazmıştı kız (havadan sudan). Sonra öğrendim ki eşimin eski kız arkadaşı ile yakınmış ve sosyal medyada vs eşimle olan fotolarımızı kıza atıyormuş :KK70: (başka bir arkadaşı bahsetti uyarı niteliğinde). Ben de bir şey demeden kızla görüşmeni istemiyorum demiştim, neticede hayatından çıkarttı. Ama dediğim gibi arkadaşının hayatındaki insanı umursamıyorsa ya da umursamıyor gibi davranıyorsa biri mutlaka altından bir şey çıkıyor.
Aslinda birbirlerini onceden biliyorlardı ama "kanka" olmalari benim sevgilimin bi kizla konusmasiyla olmus. Konuştuğu kizin arkadaslariymis yani 2 si. Sonra sevgilimin o kizla bi baglantisi kalmamis, o kizlar da yakin zamanda o kizla kusmusler. Ama sevgilim ve 2 kiz arkadas kalmis. Sizin soyediginiz de bu durumu cagristirdi yazayim dedim. Tabi bunlar 15 16 yasinda olan biseyler

Son düzenleme:
sevgilinizin arkadaşlarına dair kesin bir eylem görmedikçe müdahale etmeniz doğru değil fakat sevgililik haricindeki kadın arkadaşlarıyla bu kadar yakın olmasının sizi rahatsız ettiğini söyleyebilirsiniz. her gün süren bir sohbet akışı yoksa endişeler gereksiz. sizi aldatıcağından mı korkuyosunuz pek anlayamadım ama her şekilde başka mecralardan da iletişime geçerle buna engel olamazsınız

sevgilinizin arkadaşlarına dair kesin bir eylem görmedikçe müdahale etmeniz doğru değil fakat sevgililik haricindeki kadın arkadaşlarıyla bu kadar yakın olmasının sizi rahatsız ettiğini söyleyebilirsiniz. her gün süren bir sohbet akışı yoksa endişeler gereksiz. sizi aldatıcağından mı korkuyosunuz pek anlayamadım ama her şekilde başka mecralardan da iletişime geçerle buna engel olamazsınız
Evet pek iletişimleri olmadigi icin arkadasliklarini sorgulama ya da bu konuyu onunla konuşma fırsatım olmuyor. Yani nerdeyse 1 yil once konustular en son, birden bu konuyu acmam yersiz olur. Sevgilimin onlarla gecmisteki arkadasligi gercekten arkadaslik mi, pek sanmiyorum. Arkadas gözüyle bakamadığı kizlari su anda da kabul edemem normal olarak

Erkek arkadaşımın bir grubu vardı. Bir tanesini bile sevmem. Hani suya ihtiyaçları olsa ve elimde su olsa ne diye onlara vereyim, ağaç sularım. Öyle bi sevmemek...
4 senedir birliktelerdi. Kızlardan birisi buna bi iltifatlar bi iltifatlar... Üstelik beni koreli sanmıstı kız tüm fotoğraflarımızı beğendiği halde. (Kocaman yuvarlak gözlerim var hahaha) düşün benden tarafa bakmıyormuş bile :D
O kızla mesafeli ama kız erkek bi grup olduklarından elbet muhattap oluyorlar. Sabaha kadar oturmalar, birlikte oyun oynamalar...
Ama hicbir sey demedim Sadece kızı günahım kadar sevmediğimi söyledim Cünkü beni seviyorsa zaten kız hoslansa bile seviyesini korur, gerekirse tersler dedim. Sevmiyorsa da zaten iliskimiz elbet bir yerde patlak verir diye düsündüm.
Sonuc olarak okulu bitti, o insanlarla da bulusmalar falan kesildi.
Onlar mı ben mi deyip dursam bunalırdı, ya da o insanlar gözünde kıymete binerdi belki yasak elma misali.
Birde o arkadaş grubu çok abartıyorlardı, 7/24 birliktelerdi.

Rahatsız olduğum anlarda kendime değerli olduğumu, öncelikleri belirlemenin onun seçimi olduğunu hatırlatıp durdum
Seni anlıyorum ama sevgisinden eminsen o iki kızı da fazla takma Erkek arkadasın mesafesini ayarladığı sürece bir sıkıntı olmaz
Ha diyorsan ben kıskanıp içime atarım, çok yıpranırım O zaman ayrılığı tabii ki düsünebilirsin ama bence değmez ^^

Son düzenleme:
Erkek arkadaşımın bir grubu vardı. Bir tanesini bile sevmem. Hani suya ihtiyaçları olsa ve elimde su olsa ne diye onlara vereyim, ağaç sularım. Öyle bi sevmemek...
4 senedir birliktelerdi. Kızlardan birisi buna bi iltifatlar bi iltifatlar... Üstelik beni koreli sanmıstı kız tüm fotoğraflarımızı beğendiği halde. (Kocaman yuvarlak gözlerim var hahaha) düşün benden tarafa bakmıyormuş bile :KK70:
O kızla mesafeli ama kız erkek bi grup olduklarından elbet muhattap oluyorlar. Sabaha kadar oturmalar, birlikte oyun oynamalar...
Ama hicbir sey demedim Sadece kızı günahım kadar sevmediğimi söyledim Cünkü beni seviyorsa zaten kız hoslansa bile seviyesini korur, gerekirse tersler dedim. Sevmiyorsa da zaten iliskimiz elbet bir yerde patlak verir diye düsündüm.
Sonuc olarak okulu bitti, o insanlarla da bulusmalar falan kesildi.
Onlar mı ben mi deyip dursam bunalırdı, ya da o insanlar gözünde kıymete binerdi belki yasak elma misali.
Birde o arkadaş grubu çok abartıyorlardı, 7/24 birliktelerdi.

Rahatsız olduğum anlarda kendime değerli olduğumu, öncelikleri belirlemenin onun seçimi olduğunu hatırlatıp durdum
Seni anlıyorum ama sevgisinden eminsen o iki kızı da fazla takma Erkek arkadasın mesafesini ayarladığı sürece bir sıkıntı olmaz
Ha diyorsan ben kıskanıp içime atarım, çok yıpranırım O zaman ayrılığı tabii ki düsünebilirsin ama bence değmez ^^
Su ana kadar gizledim zaten dusuncelerimi. 1 kez soyledim yeterli olmustur ona umarim. Aklimda 3 yol var artik. Bu durum arada derede bi yerde kalmasin, bi sey olsun artik. Ister daha iyi ister daha kotu

Tavrimi ister istemez belli eder miyim acaba? Gerçekten hoslanmiyorum cunku
Yani tamamen benim fikrim ama... kizacagin bisey olsa bile once iyice gozlemle. Senin varligin onlar icin ne diye. Baktin zaten hakkediyorlar bence zaten tavrini belli et. Rahatsiz oldugunu gerekirse anlasinlar. Sevgilinde bu noktadan sonra senin tarafini tutarsa seninle kalsin. Yok onlari secerse zaten incinirsin. En azindan sonuçlansın diyorsan onu kaybetmeyi goze alıyorsan (ki degiyorsa degerine) dene derim. Yoksa bu bilinmezlik senin icini kemirip duracak... kotu de dusunme belki yaninda sana karsi oyle simarik olmazlar. Iliskine bi saygilari varsir belki.

Back