Kıskanıyor olabilir mi ?

Ceylinimdeceylinim

Soran olursa geziyor dersiniz, hic durmadan :)
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
12.822
17.323
Merhaba hanımlar.
Aslında bu konuyu açmak hep aklimdaydi ama yeni karar verdim.
Şöyle ki bu konu yıllardır aklımı kurcalayan bir konu.
Biraz uzun olacak bu yüzden çünkü kesin bir sonuca ulaşmak istiyorum.
Konu benim ilkokuldan beri çok yakın olan arkadasim..
Uzun yıllardır sürekli ailecek görüştüğümüz hatta ailemin "Akrabalardan kat kat iyiler" dediği arkadasim.
Mesele şu ki bu arkadasimin bazi tavirlari beni hayli huzursuz ediyor.
Bastan anlatmak gerekirse
bu arkadasimin ailesi baskici bir aileydi .
Konuyu tam açmak istemiyorum ama giyimine makyajina felaket derecede karisirlardi ve zorla kapattılar (Bu konu hakkinda yorum yapmayalim)
Öyle ki ters tepti bu durum ve arkadasim sürekli köşede esarbi açar eteğin altindan pantolon giyer eteği cikarirdi.
Haliyle sevgili olaylarına çok tepki gösterdi ailesi.
Arkadasim da gizli gizli çokça sevgili yapti ergenlikte.
Ben ise oldukça rahattim giydigimin gezdigimin hesabi sorulmazdi.
Bu yuzden içten içe beni kiskandigini düşünürdüm arkadasimin hep, ama yakistiramazdim hic.
Boyle boyle yillar geçti benim uzun bir iliskim oldu .
Bu arkadasim sevgilimden hic hoslanmadi hatta nefret etti .
Biz arada tartisirdik en ufak bir mevzuda ayril ya ne bu deyip dururdu.
Bana bu çocuk seni kullanıyor sevmiyor bence derdi sürekli.
Hatta birgün kavga ettik bende bunun yanina gittim Agliyorum ben "Hic üzüldüm diyemiycem oh olsun gicik oluyorum o çocuğa " demişti.
Sürekli karalamaya calisirdi falan.
Her neyse bir sevgilisi oldu bu arkadasin ve bana över dururdu çocuğu.
Bir kere biz sevgilimle iki tane pasta almistik fişi de bendeydi bunu gördü .
Sonra ki hafta onlarda iki pasta almis onu anlatti bana.
Biz ne yaparsak haftaya aynisini yaparlardı bunlar . (Çoğunun yalan olduğunu düşünüyorum)
Bana aldiği hediyeleri görünce çok kotuymus ucuza kacmis derdi her seferinde :)
Ben balik etli biriyim 170 boyum var ve bu ara biraz kilo aldim bu arkadasim da 160 boy 45 kilo. Hep kilomla ilgili garip garip espriler yapar .
Ama onun boyuna en ufak bir sey dersek cevap belli ' Bodur tavuk her daim piliç '
Telefonuma bakatken bir kafede fotografimiz vardi benim eski sevgilimle kafami omzuna yaslamis elini tutmustum.
Bunu gördü or.s.. gibi kafede opusmuyosunuz demi dedi.
Sonra çocuk bunu terk edince "Kafelerde bi tarafimi elletmedim diye mi deger görmedim ben " diye sizlandi.
"Valla değer görmek için değerli olmak lazim önce " dedim bende. Zaten bu olaydan sonra yazmaya karar verdim...
Biz sevgilimle ayrildik kotu bir şekilde ve ben sebebini söylemedim ona. tartistik ayrildik dedim tabi bunlarda ayrildi .
Bana diyor ki gecen gün "Bu çocuk seni sevmedi hic bak hic ulaşmaya calismadi bile seni kullandı atti simdi de başka sehire gitti "
O gün bir tartisma yasadik biz ve mesafe koymaya karar verdim ben ne zamandir gorusmuyoruz.
Şöyle ki Bu arkadasim iyi niyetli mi benim kuruntum mu bu durumlar .?
Karisik yazmis olabirim aklima gelmeyen daha çok olay var ..
Fikirlerinizi belirgin lütfen .

Siz de baya dertlisiniz hem arkadastan hem akrabadan..Uzak durun o kizdan sizi kiskaniyor belli insan hic arkadasina bunlari der mi ya ben sizin adiniza üzüldüm gercekten

son söyledikleri çok ayıppp arkadaşının..o....u flan demesii...keşke tepkini belli etseydin baya...... Dersini alırdı belki

Tek haklı olduğu yer eski erkek arkadaşınızın dandik bir insan olması, başka da elle tutulur bir tarafı yok arkadaşlık ilişkinizin. Bozuk saat de günde iki kere doğruyu gösterir, uzak durun rahat edin.

Bunları ortada hic sikinti yokken derdi.
Biz mutluysak rahatsız olurdu o.
Bana hediye alirdi ve yahut ilgili davranirdi ya hakikaten rahatsız olur bunları yalandan yapıyor seni sevmiyor derdi.
Hatta bir kere babam bana altin kalin bir bileklik aldi "Bu kadar parayi nasil verdi bu bileklige zor kazaniliyor para insan kendi parasini bu kadar kolay harcayamaz " falan demişti.
Tek haklı olduğu yer eski erkek arkadaşınızın dandik bir insan olması, başka da elle tutulur bir tarafı yok arkadaşlık ilişkinizin. Bozuk saat de günde iki kere doğruyu gösterir, uzak durun rahat edin.

Tamam da böyle şeyler denir, adına ister kıskançlık deyin, ister çekememezlik, ister fakir edebiyatı. Ne yapabilecek yani başka? Onun babası aynısından almadığına göre.. Yumuşak yüzlülük arkadaşlık bitirmeye engel bir özellik değil onu demek istiyorum; sizi iyi hissettirmeyen bir insanla sırf eskiden başladı diye yakınlığı sürdürmenin manası yok, bunlar olmasaydı bile kime hesap vereceksiniz ki? Arkadaşlık sizin, ister bitirir ister devam edersiniz.

Evet haklisiniz kesinlikle.
Sadece kotu huylarindan bahsettim konuda ama sevdiğim huyları da var illa ki .
Hakikaten egleniyorum onunlayken mesela. Belki iyi yönler yüzünden görmüyorum diğer huylarini bilmiyorum.
Acaba ben mi abartiyorum diye düşünüyordum ..

Arkadaşlık ilişkilerinin de dinamikleri farklı benim de böyle şeyler diyen arkadaşlarım var ama ben fazla takmam çünkü dalga olarak düşünürüm, ben de dalga geçerim rahatça, ardından yine gülerek başka konuya geçeriz. Aramızda alınganlık olmadığına eminim yani. Ama alınganlık gösterebileceğimiz konularda laf edemeyiz yani karşılıklı olarak, öteki türlü zaten yüz yüze nasıl bakalım? Yani erkek arkadaş eleştirisi, fiziksel özellikler, varlıklılık falan farklı konular, ilk ikisi hakkında o kadar dalga geçeriz ki artık keyfi bile kalmadı :/

Evet kesinlikle.

Mesela kuzenim var çok yakin olduğum hani mesela kafede o... Gibi opusmeyin falan dese istersem sevisirim sanane lan der gecerim çünkü onun saka yaptigini alttan bir laf cakmadigini bilirim ..
Ama farklı bir durum bu dediginiz gibi.
İyi niyetli değil onu biliyorum..

Aynısına yakın arkadaş olayı ben de yaşadım.Aile baskısı ve kapalılık dahil.Kız rahat olamadığı için,en yakınında senin rahat hallerini tabi ki kıskanıyor.Hem de deli gibi.O benim hoşlandığım kişinin ondan hoşlandığını söylemişti,ben aradan çekilmiştim,3 ay sonra karşılaşınca çocuktan yalan olduğunu hiç görmediğini öğrendim.Hiç görüşme o arkadaşınla,hem iftira atıyor hem de yüzüne bakıyor böyle kıskanç arkadaşlar.İlk fırsatta da çok sağlam kazık atıyorlar.

Mesafe koymayı bırakın hiç görüşmeyin bence, arkadaş sıfatının kullanılmasını bile haketmeyen birisi. O kullandığı kelimeden sonra iyi hiç bir şey yapmamışsınız ben olsam ne yapardım bilmiyorum.

Mutsuz insanlar, başkalarının mutluluğunu yıkarak mutlu olmaya çalışırlar.
Yaş kaç olursa olsun kadınlar arasında çok oluyor.
Yakın zamanda eşiyle mutsuzluğu olan bir arkadaşım da bunu fark ettim gözlemlerim,sözleri ve tavrlarını uzun bir süre anlamaya çalışarak yol verdim.
Küslük yok ama mesafe var ara da en güzeli içi dışı farklı olanlardan uzak kalmak hatta yalnız kalmak en iyisi...
Fesatlık salgın gibi... kendinizi mutlu hissedin farketmeye bilirdiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…