• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskançlık nazara sebep olur mu?

sizinkinin durumu biraz farklıymış.
Bizim farklı renk alma sebebimiz kiyafeti çeşitlendirmek, siz hoşlanmadiginiz halde aynisi olacak diye aglayacak derecelere gelip birde izinsiz aliyorsa biraz kenafir oluyor

sizinkinin durumu biraz farklıymış.
Bizim farklı renk alma sebebimiz kiyafeti çeşitlendirmek, siz hoşlanmadiginiz halde aynisi olacak diye aglayacak derecelere gelip birde izinsiz aliyorsa biraz kenafir oluyor evet.
Mesela şöyle anlatayım saçlarımı boyatacaktım ben ondan daha beyazım ama o esmer bir ten rengine sahip baya koyu bir tene sahip bir saç rengi gösterdim böyle boyamayı düşünüyorum nasıl sence dedim yok ya güzel değil yakışmaz sana sen esmersin dedi ama esmer olan kendisiydi bunu bile kabullenmiyor süt gibi bir tene sahip olduğunu iddia ediyor.. her neyse gösterdiğim saç rengini beğenmeyip 1 hafta sonra gidip kendisi boyatmıştı beni aradı çabuk bize gel sürprizim var dedi gittim bende saçlarını boyatmış dedim bu benim istediğim saç rengiydi beğenmemiştin sen boyatmışsın dedim ama sana yakışmazdı zaten dedi

Evet nazara sebep olur. Hani bazı insanlar olur onun o enerjisi bile benim kendimi kötü hossetmeme sebep olur. Oysaki sadece normal konusmadan sonra bile olsa

Dinen de var zaten inanırım demeye gerek bile yok Nazar adamı ölüme götürür derler...Bende de şöyle birsey olmuştu iyi bir ilişkiye başlamıştım kuzenim ve halam biliyordu arkadaş ne göz varmış be...Başladığı gibi bitti anında.Sonra kuzenimin ilişkisi oldu benim nazarım değer diye düğünlerine bile çağırmadılar eee kişi kendinden bilir işi havalarından geçilmiyor arayıp sormuyor bile ama Allah'a havale edeceğim. Güzel birşeyiniz olduğunda söylemeyin kesinlikle

Ilk okudugumda 15 16 yasindasiniz sandım. Okuyunca 30 üstü olduğunuzu gördüm. Gerçekten kullaniyor sizi.
16 yaşından farkı yok onun böyle yapması normal değil sıkıntıları vardı herşeye rağmen yanında olmak istedim ama artık fazla abartmaya başladı

Dinen de var zaten inanırım demeye gerek bile yok Nazar adamı ölüme götürür derler...Bende de şöyle birsey olmuştu iyi bir ilişkiye başlamıştım kuzenim ve halam biliyordu arkadaş ne göz varmış be...Başladığı gibi bitti anında.Sonra kuzenimin ilişkisi oldu benim nazarım değer diye düğünlerine bile çağırmadılar eee kişi kendinden bilir işi havalarından geçilmiyor arayıp sormuyor bile ama Allah'a havale edeceğim. Güzel birşeyiniz olduğunda söylemeyin kesinlikle
Yok artık onlarda ne kadar çirkin şeyler ya bunlar dönüp kendilerine baksınlar Allah bunlardan korusun bizleri

bu yaşta bu kadarına pes. asla tahammül etmezdim. sınır çizmelisiniz. sizde ruhsal boşluk yoksa, negatif bilinç ve duygular sizi kontrol etmiyorsa, belirli niyette bakış, söz ve enerjiler sizi etkileyemez çünkü iradenize söz geçiriyorsunuz demektir. yani hayatınızı siz yönlendirirsiniz.. batıl inançlardan bağımsız düşünseniz bir, bu mantığa siz de varırsınız. ama böyle birine tahammül ettiğinize göre ve nazarından korktuğunuza göre kendi gücünüzü fark etmemişsiniz. siz de kendinizi sorgulayın bir.

Evet nazara sebep olur. Hani bazı insanlar olur onun o enerjisi bile benim kendimi kötü hossetmeme sebep olur. Oysaki sadece normal konusmadan sonra bile olsa
Evet bununla da zaten Sohbet edemiyorsun mutlu bir şekilde arıyorsun yada görüşüyorsun burnundan getiriyor

Birde daha fazla her ikinizde birbirinizi yaralamadan görüsmeyi lütfen kesin...İkiniz içinde daha iyi olur hayat bu sınanırsınız bundan canınız yanar benim öyle oldu tam da burdan sınandım keşke diyorum hiiiiiç görüşmeseydim benimki de hasetti kendini üstün görürdü ego kasardı kıskanc olmadığım halde kıskanç damgası yedim mesela oysa o egolu olduğu kendini ulasılmaz gördüğü için beni küçümsüyordu bende kendimi ezdirmemeye çalışıyordum sadece ama o bunu kskanç olarak algılıyordu olan yine bana oluyordu... O yüzden ikiniz için de en doğru olanı bir daha görüsmeyin lütfen ben bu konuda çok yaralıyım eninde sonunda biriniz yara alıyor eğer benim kuzen gibi ego kasmıyorsanız sizi kıskanması hoş değil ama lütfen şunu unutmayın eğer onu küçümseyici tavırlarınız varsa ego kasıyorsanız suc sizin bosuna kıskanc diye yaftalamayın önce kendi tavrlarınızı düzeltin çünkü o kıskançlık olmuyor kendini ezdirmemeye calısıyorsun yani benim açımdan bu şekildeydi enazından... Cidden ama ikinizden biri yara almadan kesin görüsmeyi bu tarz seyler hos değil insanı hayattan soğutuyor..

bu yaşta bu kadarına pes. asla tahammül etmezdim. sınır çizmelisiniz. sizde ruhsal boşluk yoksa, negatif bilinç ve duygular sizi kontrol etmiyorsa, belirli niyette bakış, söz ve enerjiler sizi etkileyemez çünkü iradenize söz geçiriyorsunuz demektir. yani hayatınızı siz yönlendirirsiniz.. batıl inançlardan bağımsız düşünseniz bir, bu mantığa siz de varırsınız. ama böyle birine tahammül ettiğinize göre ve nazarından korktuğunuza göre kendi gücünüzü fark etmemişsiniz. siz de kendinizi sorgulayın bir.
Sıkıntıları vardı yanında olmak istedim bi gün benim sıkıntım olursa beni yalnız bırakırlarsa naparım mantığıyla diye düşündüm ama yanlış düşünmüşüm iyice abartmaya başladı

Birde daha fazla her ikinizde birbirinizi yaralamadan görüsmeyi lütfen kesin...İkiniz içinde daha iyi olur hayat bu sınanırsınız bundan canınız yanar benim öyle oldu tam da burdan sınandım keşke diyorum hiiiiiç görüşmeseydim benimki de hasetti kendini üstün görürdü ego kasardı kıskanc olmadığım halde kıskanç damgası yedim mesela oysa o egolu olduğu kendini ulasılmaz gördüğü için beni küçümsüyordu bende kendimi ezdirmemeye çalışıyordum sadece ama o bunu kskanç olarak algılıyordu olan yine bana oluyordu... O yüzden ikiniz için de en doğru olanı bir daha görüsmeyin lütfen ben bu konuda çok yaralıyım eninde sonunda biriniz yara alıyor eğer benim kuzen gibi ego kasmıyorsanız sizi kıskanması hoş değil ama lütfen şunu unutmayın eğer onu küçümseyici tavırlarınız varsa ego kasıyorsanız suc sizin bosuna kıskanc diye yaftalamayın önce kendi tavrlarınızı düzeltin çünkü o kıskançlık olmuyor kendini ezdirmemeye calısıyorsun yani benim açımdan bu şekildeydi enazından... Cidden ama ikinizden biri yara almadan kesin görüsmeyi bu tarz seyler hos değil insanı hayattan soğutuyor..
Evet kendilerinde olan kötü şeyleri kabullenmeyip karşısındakine sen böylesin diyorlar.. 1 haftadır görüşmüyorum iyi olan psikolojini de bozmaya başlıyorlar.. çok fenalar ya korkulur bu tür insanlardan

Peki sizin ona karşı susma nedeniniz ne?
Anne tarafından akraba mı?
Kendi esmer sen esmersin diye tutturmuş.
Suskunlukta en az karşı tarafınki kadar tuhaf

Sıkıntıları vardı yanında olmak istedim bi gün benim sıkıntım olursa beni yalnız bırakırlarsa naparım mantığıyla diye düşündüm ama yanlış düşünmüşüm iyice abartmaya başladı
herkes sıkıntılara karşı ruhsal eğitimden geçerek kendisi galip gelecek. kimse bir şey yapamaz.
nazardan korkmanız gereksiz. insan bu kadar güçsüz mü? nasıl bir sistem/dünya var hayalinizde anlamıyorum ki.
sorgulayın anlayacaksınız. inancımız bu kadar zayıf mı yani?

Evet kendilerinde olan kötü şeyleri kabullenmeyip karşısındakine sen böylesin diyorlar.. 1 haftadır görüşmüyorum iyi olan psikolojini de bozmaya başlıyorlar.. çok fenalar ya korkulur bu tür insanlardan
Görüşme canm kesinlikle ama kendini de gözlemle lütfen hakka girme yani kıskanç demeden önce kendi tavırlarını gözden geçir eğer küçümseyici davranmışsan burda suç kimin iyi düsün ve kıskanc diye yaftalama hemen ama yok eğer böyle değilse mesela benim kuzen kendini üstün gördüğü için bende iyi birsey olsun mutlu olayım istemezdi ben değil onun yaptığı kıskançlktı aslında anlatabildim mi bilmiyorum ama cidden çok bunaltıcı şeyler benim kuzen gibi bir kıskançlksa zaten hiç görüsme ama senden dolayı bahsettiğim gibi birseyse hakka girme canım o kskançlk olmaz kendini ezdirmemeye çalşmak olur. Yine de her ne olursa olsun bir daha görüsmeyin ikinizde uzak olun birbirinizden merhaba merhaba bu kadar....

İyi bayramlar kuzenimden bahsetmek istiyorum.. ben ne alırsam aynısından aynı renginden oda alıyor saç modelimize kadar her şeyimiz aynı eve geldiğinde ilk işi eşyalarımı karıştırmak oluyor beğendiği birşey olursa onu zorla benden almaya çalışıyor yada çantasına koyuyor bak alıyorum haberin olsun diyor istemiyor bile.. mutlu olduğumda seni çok kıskanıyorum keşke bende senin gibi olsam diyor mutluluğun ardından birşeyler kötü gitmeye başlıyor sonra da diyor ki böyle olacağı belliydi zaten fazla mutluydun hissetmiştim ama kırılırsın diye birşey dememiştim diyor özel günlerinde bende beğendiği birşey olursa ya onu istiyor yada aynısından banada al o zaman çok beğendim dedi bende evlenirsem bir gün ikiz bir adamla evleneyim de ikizini de sen alırsın dedim aşırı kıskanç arkadaşlar ondan dolayı nazar olduğunu düşünmeye başladım kıskançlık nazara sebep olur mu?

Benim ki 34 kuzenimin 32 ama aşırı kıskanç sıkıldım artık böyle yapmasından

Hayır demeyi öğrenin. Eşyalarınızı almasına izin vermeyin. Çok istiyorsa gitsin kendine kendi alsın.

Nazara inanıyor ve endişe ediyorsanız da nazar dualarını okumayı alışkanlık haline getirin.

Benim de bir kuzenim var ne alsa gösterir, nasıl diye sorar. Saçına fön çektirse görüntülü arar nasıl olmuşum der. Çok güzel olmussun derdim hep. Sonrasında arayıp bak yağmur yağdı fönüm bozuldu,elbisem yırtıldı. Senin hep nazarın değiyor bana diyor. :olamaz:
En son çareyi nasıl olmuşum diye sorduğunda götüme benzemişsin demekle yetiniyorum.
Bu seferde hasetsin diyor
Vallahı bu tür insanlarla nasıl başa çıkılır bilmiyorum.
Kuzeninin aramalarını engelleyip, rahat etmişsindir umarım. 🤓

Mesela şöyle anlatayım saçlarımı boyatacaktım ben ondan daha beyazım ama o esmer bir ten rengine sahip baya koyu bir tene sahip bir saç rengi gösterdim böyle boyamayı düşünüyorum nasıl sence dedim yok ya güzel değil yakışmaz sana sen esmersin dedi ama esmer olan kendisiydi bunu bile kabullenmiyor süt gibi bir tene sahip olduğunu iddia ediyor.. her neyse gösterdiğim saç rengini beğenmeyip 1 hafta sonra gidip kendisi boyatmıştı beni aradı çabuk bize gel sürprizim var dedi gittim bende saçlarını boyatmış dedim bu benim istediğim saç rengiydi beğenmemiştin sen boyatmışsın dedim ama sana yakışmazdı zaten dedi
Ya yeriniz de olsam hiç begenmedigim şeyleri gösterir gösterir yaptiririm 🤣🤣🤣

Back
X