• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskançlık nazara sebep olur mu?

Kuzenin hiç normal değil. Ona güzel şeylerden bahsetme hatta hayatınla ilgili hiçbir şey anlatma. Nazara inanırım. Hatta sevdiğimiz insanlar bile nazar değdirebilir. En çok da bebeğine,çocuğuna sevgiyle bakan annelerin nazarı dokunabilir mesela.

İstemeden direkt çantasına koyması çok yanlış. Özgüven sorunu var kesinlikle.
Baya bir özgüven eksikliği var zaten onda ama bunu değiştirmeye çalışmıyor bir yerden başlamıyor sen ona derdini anlattığına hemen kendi derdinin seninkinden daha büyük olduğunu göstermeye çabalıyor hep kendisi ön planda olmaya çalışıyor.. evet çantasına koyuyor direkt ve sen hayır veremem dediğinde ne kadar aptalsın birşeyi mi kıskanıyorsun benden diyor

Baya bir özgüven eksikliği var zaten onda ama bunu değiştirmeye çalışmıyor bir yerden başlamıyor sen ona derdini anlattığına hemen kendi derdinin seninkinden daha büyük olduğunu göstermeye çabalıyor hep kendisi ön planda olmaya çalışıyor.. evet çantasına koyuyor direkt ve sen hayır veremem dediğinde ne kadar aptalsın birşeyi mi kıskanıyorsun benden diyor
Üstüne bir de hakaret ediyor yani. O an cevap vermedin mi? Sen benimle ne biçim konuşuyorsun aptal deme hadsizliğini nerden buluyorsun, eşyalarımı sana vermek zorunda değilim diye ?Değişik bir tip. Yaşlarınız da 32-34 çok şaşırdım. Bu tarz insanlar ruh ve enerji emici olur. Görüşmemen daha iyi olur. Eğer ona sınır koymazsan, sana psikolojik olarak zarar verebilir.

Biz dört kuzen bir şeyi beğenince ya kendi aramizda cevirir yada hepimiz farkli rengini alir degisikli giyerdik.
Hatta keşke 4 kardeş bulsakta onlarla evlensek derdik.
Siz bu durumlardan yada kuzeninizden hoşlanmadığınız icin sizi kiskaniyormuş gibi hissediyor olabilirmisiniz?

Benim de bir kuzenim var ne alsa gösterir, nasıl diye sorar. Saçına fön çektirse görüntülü arar nasıl olmuşum der. Çok güzel olmussun derdim hep. Sonrasında arayıp bak yağmur yağdı fönüm bozuldu,elbisem yırtıldı. Senin hep nazarın değiyor bana diyor. :olamaz:
En son çareyi nasıl olmuşum diye sorduğunda götüme benzemişsin demekle yetiniyorum.
Bu seferde hasetsin diyor
Vallahı bu tür insanlarla nasıl başa çıkılır bilmiyorum.

Biz dört kuzen bir şeyi beğenince ya kendi aramizda cevirir yada hepimiz farkli rengini alir degisikli giyerdik.
Hatta keşke 4 kardeş bulsakta onlarla evlensek derdik.
Siz bu durumlardan yada kuzeninizden hoşlanmadığınız icin sizi kiskaniyormuş gibi hissediyor olabilirmisiniz?
Bana mantıklı gelmeyen birşey bu.. bende birşeyi görüp ısrarla kendisine olmayacağını bildiği alıyor olmayıncada sinirleniyor sana olduğu gibi bana olmadı diyor bu normal birşey değil bence ve çoğunlukta benimle aynı fikirde siz farklı rengini alırmışsınız bu aynısı olsun istiyor aynı renk bir ton farklı rengi gelsin oturup ağlayacak dereceye geliyor

Koydum bir 1 haftadır konuşmuyoruz ama şunu merak ettim kıskançlık nazara sebep olur mu
Evet olabilir tabiki. En basitinden bizim 5-6 yıldır kullandığımız borcam vardı mesela. Annemin eltisi aaa ne güzelmiş bunu nereden aldınız falan dedi ,o gün kırıldı hem de bulaşık süzgecinin olduğu yerden kendiliğinden kayıp tezgahtan düştü paramparça oldu. Bir kıyafeti beğeniyor fiyatını soruyor mesela. Mutlaka bir şey oluyor yani o gün. Kendisi de bana demişti zaten benim çok nazarım dokunuyor diye. Haset eden ,benim de olsun diye düşünen insanlar nazara sebep olur.

Olabilir genelde hep karamsarım düşüncelerim olumlu yönde ilerleyemiyor peki olumlu düşünmeye nasıl nereden başlayabilirim
Olumsuz düşünceler tüm hayatımızı etkiler. Güzelliklerin önünü kapatır. Bu nedenle kendiniz üzerinde çalışmalısınız. Tüm duygularımızı farkındalıkla hissetmeliyiz. Neden olumsuz düşünüyorum sorusunu sorabilirsiniz. Ailenizde de olumsuz düşünenler çoğunluktaysa çocukken edindiğiniz bir inanış olabilir. Ama kişi kendi üzerinde çalıştıkça değiştirilemeyecek hiç bir duygu yok. Olumsuz düşündüğünüz her an olumlusuyla değiştirin anında. Mesela evime hırsız gireceğinden mi korkuyorum. Eğer elimden gelen güvenliği sağlamışsam benim yapabileceğim bir şey yok değil mi? O zaman olumsuz düşünmek yerine. Ben elimden geleni yaptım, güvende olduğumu hissediyor ve biliyorum deyin. Ne kaybedersiniz. Yavaş yavaş bilinçli bir şekilde olumlu duygulara yönelebilirsiniz. Bir süre ısrarla bu şekilde yapmaya devam ederseniz zaten olumsuz düşünceleriniz çok azalacak ve zamanla kaybolacak. Burada yanlış anlaşılan konu ben sadece olumlu düşüneyim elimden geleni yapmayayım, her şey benim önüme gelsin. Bir de içimdeki hissiyat negatif ama ağzımdan çıkan pozitif. Hep olumlu konuşuyorum olmuyor diyenler var ben de eskiden öyleydim. İçinde bulunduğumuz sistemi kandıramazsınız. Öyle bir şey yok. Ne iseniz o. Çaba, olumlu inanış ve düşüncenin her kapıyı açacağına inanıyorum ve bunu yaşıyorum.

Benim de bir kuzenim var ne alsa gösterir, nasıl diye sorar. Saçına fön çektirse görüntülü arar nasıl olmuşum der. Çok güzel olmussun derdim hep. Sonrasında arayıp bak yağmur yağdı fönüm bozuldu,elbisem yırtıldı. Senin hep nazarın değiyor bana diyor. :olamaz:
En son çareyi nasıl olmuşum diye sorduğunda götüme benzemişsin demekle yetiniyorum.
Bu seferde hasetsin diyor
Vallahı bu tür insanlarla nasıl başa çıkılır bilmiyorum.
Ama bununkisi çok farklı birşey aldığım da beğenmiyor yok ya güzel değil diyor sonra bir bakıyorum aynısını almış saçımı boyacaktım bu renk nasıl dedim ben beyaz tenliyim kendisi esmer bana dedi ki bu renk sana gitmez sen esmersin yakışmaz dedi halbuki esmer kendisiydi ama sonra bir baktım ki istediğim saç rengine kendisi boyatmış

İyi bayramlar kuzenimden bahsetmek istiyorum.. ben ne alırsam aynısından aynı renginden oda alıyor saç modelimize kadar her şeyimiz aynı eve geldiğinde ilk işi eşyalarımı karıştırmak oluyor beğendiği birşey olursa onu zorla benden almaya çalışıyor yada çantasına koyuyor bak alıyorum haberin olsun diyor istemiyor bile.. mutlu olduğumda seni çok kıskanıyorum keşke bende senin gibi olsam diyor mutluluğun ardından birşeyler kötü gitmeye başlıyor sonra da diyor ki böyle olacağı belliydi zaten fazla mutluydun hissetmiştim ama kırılırsın diye birşey dememiştim diyor özel günlerinde bende beğendiği birşey olursa ya onu istiyor yada aynısından banada al o zaman çok beğendim dedi bende evlenirsem bir gün ikiz bir adamla evleneyim de ikizini de sen alırsın dedim aşırı kıskanç arkadaşlar ondan dolayı nazar olduğunu düşünmeye başladım kıskançlık nazara sebep olur mu?
Ölürsün ayol

kaç yaşında kadın davranışları oturmamış daha. Odanıza sokmayın ya da evinize. Böyle insanlar olumsuz enerjisini, hasetliğini bırakır gider. Ev huzursuz olur, hastalınırsınız vs vs. Benim de kuzenim var izinsiz asla bir şeyini kullanmam, istemem. Zorla yapar.

Manipule ediliyor ve kullanılıyorsunuz
Yakından tanısanız çok fena biri zaten bu yüzden hiçbir arkadaşı onunla konuşmuyor bir arkadaşının koltuk takımının aynısını almış arkadaşı da kızmış buna hep böyle yapıyorsun neden böylesin sen diye

kaç yaşında kadın davranışları oturmamış daha. Odanıza sokmayın ya da evinize. Böyle insanlar olumsuz enerjisini, hasetliğini bırakır gider. Ev huzursuz olur, hastalınırsınız vs vs. Benim de kuzenim var izinsiz asla bir şeyini kullanmam, istemem. Zorla yapar.
Kesinlikle öyle bende onun evinde mutfağa gideceğim zaman bile soruyorum ama o öyle yapmıyor birşey gösteriyorum bu nasıl alsam mı diye yok ya güzel diyor benden önce kendisi alıyor

"Nazar deveyi kazana insanı mezara koyar" diye bir söz var. Nazar değen insanlar hastalanabilir ya da ölebilir. Kardeşim nişanlandığı gün birkaç kişi çok yakışıklı olmuşsun, takım yakışmış falan demişti. Kardeşim diye demiyorum gerçekten karizmatik birisi :) nişan öncesi hiçbir şey yokken, nişan bitti bir anda hastalandı 1 hafta yattı. Zaten bu yüzden koruyucu dualar var.

Güzel değil diyor benden önce kendisi alıyor gösterdiğim şeyleri

Bana mantıklı gelmeyen birşey bu.. bende birşeyi görüp ısrarla kendisine olmayacağını bildiği alıyor olmayıncada sinirleniyor sana olduğu gibi bana olmadı diyor bu normal birşey değil bence ve çoğunlukta benimle aynı fikirde siz farklı rengini alırmışsınız bu aynısı olsun istiyor aynı renk bir ton farklı rengi gelsin oturup ağlayacak dereceye geliyor
sizinkinin durumu biraz farklıymış.
Bizim farklı renk alma sebebimiz kiyafeti çeşitlendirmek, siz hoşlanmadiginiz halde aynisi olacak diye aglayacak derecelere gelip birde izinsiz aliyorsa biraz kenafir oluyor evet.

"Nazar deveyi kazana insanı mezara koyar" diye bir söz var. Nazar değen insanlar hastalanabilir ya da ölebilir. Kardeşim nişanlandığı gün birkaç kişi çok yakışıklı olmuşsun, takım yakışmış falan demişti. Kardeşim diye demiyorum gerçekten karizmatik birisi :) nişan öncesi hiçbir şey yokken, nişan bitti bir anda hastalandı 1 hafta yattı. Zaten bu yüzden koruyucu dualar var.
Çok geçmiş olsun.. bende de öyle oluyor onunla konuşmadığım zamanlar iyi ama onunla yeniden konuşmaya başladığım da herşeyim kötü gitmeye başlıyor ve aşırı fesat bir insan

Ilk okudugumda 15 16 yasindasiniz sandım. Okuyunca 30 üstü olduğunuzu gördüm. Gerçekten kullaniyor sizi.

Back
X