Siz kime arkadaş diyorsunuz evlenmeden önce neler yapıyorsunuz da evlendikten sonra görüşmek mümkün olmuyor, harbi laf sokma değil cidden anlamiyirum
Aynı merak içindeyim
Konu kaydı gitti bari şu toplumsal çarpıklığı ele alalım.
Eğer bir erkeğe potansiyel sevgili gözüyle bakıyordu isem, yani hoşlanmışsam ondan etkilenmişsem o kişiyle kankito olmazdım, bir mesafe bırakırdım hep, arkadaşça takılıp kavak yelleri dizisi misali sonra sevgili olmak bana hiç etik gelmiyor hatta ensest gibi geliyor.
Yukarda bir yerde şöyle bir ifade var "çok samimi erkek arkadaşlarım vardı evlendikten sonra hepsiyle görüşmeyi kestim" bu bir marifet gibi söyleniyor. Benim hayata bakış açımda bunun meali şu: "evlenmeden önce samimi olduğum erkek arkadaşlarımı hep potansiyel olarak gördüm ve evlendikten sonra onlarla işim bitti"
Yetişme tarzlarımız arkadaş edinme biçimlerimiz farklı belki de...
küçük bir şehirde 7 senelik bir Anadolu lisesi geçmişim var. Sınıf arkadaşlarımızla ergenlik öncesi kaynaştığımız için onlarla çekişsek de samimi de olsak hep nötr ilişkiler yaşadık. Lisede birbiriyle sevgili olan çiftler bir elin parmağını geçmezdi ve şimdi daha iyi anlıyorum, 7 sene aynı sıralarda oturanlar değil de sonradan nakille gelenlerden filan oluşurdu bu çiftler.
Evet evet kesin lise hayatımın bir kazanımı bu temiz düşüncelerim. Çünkü düşünüyorum da üniversite döneminden görüştüğüm bir tek erkek arkadaşım yok ve 4 sene içinde büyük bir çoğunluğunun bir ışık gördüğü an yürüyecek tipler olduğunu biliyorum, hatırlıyorum.
Bir erkek arkadaşım var. Ortaokuldan beridir görüşüyoruz aynı sıralarda oturduk. 20 sene olmuş, şu an aynı iş yerinde çalışıyoruz. Her anımda yanımdaydı, eşimle çıkarken sosyal ortamlarda birlikteydik, nişan fotolarımı o çekti, kına geceme gelen birkaç erkekten biriydi, düğünde dernekte tez savunmasında yemeğinde, erkek arkadaş gibi değil kardeş gibi kuzen gibi hatta samimi kız arkadaşlarım gibi :) Akşam 8'lere kadar fakültede otururuz, çıkışta onu bırakırım, ihtiyacı varsa arabamı veririm, babam bile tanır.
Benim eşim kadar yaşadığı aile ortamı sebebiyle aldatmaktan ihanetten tiksinen bir adam olamaz, ilk tanıştığımızda anlamsız bir şüpheciliği vardı, çocukluk travmalarını öğrendikten sonra hak verdim ona, bazı yönlerden çok ilkel tavırları var, trafikte bana el kol yapan adamı öldürecekti neredeyse bir kere... ama bahsettiğim arkadaşımı benimle evlenmeden önce de tanırdı, şimdi de tanıyor, bana "görüşmeyeceksin" deseydi bunun ne kadar çiğ bir istek olduğunu kendisi de anlayacaktı. bir kez bi rahatsızlık bir ima duymadım ondan. Neden? Arkadaşlık biçimimizi görüyor, beni tanıyor karakterimi biliyor. Onun da çocukluktan bir kız arkadaşı en yakın arkadaşıyla evlendi. Ailecek görüşürüz ve kızım eşimin o kız arkadaşına "hala" der. Düşünüyorum kendimi zorluyorum bir kere bile aklımdan pis bi fikir geçmemiştir ikisi hakkında...Yani bizde böyle bu durumlar...
Benim gibi olan bazı kadınlar insanlarla ilişkilerini "karşı cins" parametresi ile oluşturmuyorlar. Bu kadınlar aynı zamanda hayatlarında bir erkek olmadığı zaman çevrelerindeki her bekara potansiyel aday gözüyle de bakmıyorlar.
Bu tür düşünmeyen insanlara nefis mücadelelerinde başarılar diliyorum. Çok zordur her erkeği ateşe barut görmek, çok yorucudur...
Bu arada, aynı geçmişten gelen bir başka erkek arkadaşım (aynı samimiyetteydik) konu sahibi prototipinde bir kızla evlendi ve herhalde başının eti yenmesin diye benim gibi birçok arkadaşı ile samimiyeti kesti. Bunun ne kadar kırıcı olabileceğini biliyor mu acaba şu konu sahibesini kıskançlık duygularını törpüleyemedikleri için haklı görenler?
İnanın bir iğne ucu kadar bile aklımdan geçirmemişimdir o arkadaşla herhangi bir karşı cins ilişkisini. Kardeşiniz, beraber büyüdüğünüz kuzeninizle ilgili ne hissediyorsanız onu hissettiğimi düşünün. Biliyorum biraz zor olacak ama düşünün :)
İşte bu durumda arkadaşınız sizden yüz çevirdiğinde ciddi ciddi mideniz bulanıyor bu pis düşünceden. Nasıl olur diyorsunuz bu güne kadar böyle bir şeyin fikri bile aramızdan geçmemişken bu adam bana nasıl böyle davranır?
Kimseyi yargılamak değil benim derdim, sadece şu "asla, kat'a zinhar kadınla erkek arkadaş olamazcılar"a bir de böyle düşünen insanlar olduğunu, ve bu insanların neler düşünüp neler hissettiklerini anlatmaya çalıştım.