Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Şemalar hakkında bilgi edinin. Ben de çok kıskancım terk edilme şemam var bunun sebep olduğunu düşünüyorum. Çözüm için cesaret edip bir adım atamadım ama sebebi bilmek bile büyük oranda olumlu etkiliyor şimdi eskisi kadar kıskanç değilim ama arada bi çıldırıyorum yine de :)
Şemalar hakkında bilgi edinin. Ben de çok kıskancım terk edilme şemam var bunun sebep olduğunu düşünüyorum. Çözüm için cesaret edip bir adım atamadım ama sebebi bilmek bile büyük oranda olumlu etkiliyor şimdi eskisi kadar kıskanç değilim ama arada bi çıldırıyorum yine de :)
Geçmişte (özellikle de çocuklukta) yaşanan bir olaydan dolayı oluşturulan kalıplar. Bunlar fark edilip çözülmezse insanın bütün hayatını ve ilişkilerini etkiliyor. Örneğin çocukken sürekli hataları yüzüne vurulan aşağılanan kişi büyüdüğünde de ilişkilerinde hep kendini kusurlu görüyor. Ve çocukluktan gelen tanıdıklıktan dolayı hep kendini aşağılayan kişilerle ilişki yaşıyor. Bunun gibi birçok farklı şema var.
Geçmişte (özellikle de çocuklukta) yaşanan bir olaydan dolayı oluşturulan kalıplar. Bunlar fark edilip çözülmezse insanın bütün hayatını ve ilişkilerini etkiliyor. Örneğin çocukken sürekli hataları yüzüne vurulan aşağılanan kişi büyüdüğünde de ilişkilerinde hep kendini kusurlu görüyor. Ve çocukluktan gelen tanıdıklıktan dolayı hep kendini aşağılayan kişilerle ilişki yaşıyor. Bunun gibi birçok farklı şema var.
Eskiden kıskançlıklarımda hep kendimi haklı görürdüm ama olaylar soğuduktan sonra sakin kafayla düşündüğümde çoğunun yersiz olduğunu fark ettim ve kıskançlığın hem beni hem de karşımdakini ne kadar yıprattığını gördüm. Üstelik bana çok şey kaybettirdi. Sonra her kıskandığımda bunun karşımdaki kişinin değil benim sorunum olduğunu kendime hatırlattım benim saçma sapan psikolojim yüzünden kimsenin hayatını zehir etmeye hakkım yoktu. Böyle düşünmek biraz olumlu etkiledi ani tepki vermemeye çalıştım çünkü o sırada hissettiklerim gerçeği yansıtmıyordu biliyordum. Yine de kendimi tutamadığım zamanlar oldu tabi :) şimdi de şey oluyor ama 2 farklı ben varmış gibi kıskançlıkla baş etmek zor gerçekten