• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiskanc olmak istemiyorum :(

rahablug91

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2018
80
6
86
33
Merhaba, konu basligindada belirttigim gibi kiskancligim yuzunden herseyi maf ediyorum iliskjlerim dogru duzgun ilerlemiyor. Evliligimde sonlandi. Cok abarttigiminda bilincindeyim ne yapmaliyim :(

Özgüven problemin var galiba... Okuyor veya çalışıyor musunuz? Çevreniz geniş mi?
Ozguven problemim yok. Aksine bakarsaniz ozguven tavan. Basarili guzel bir kadin oldugum soylenir. Ama ilişkilerde yetersizim. Cunku kiskaniyorum elimde degil

Şemalar hakkında bilgi edinin. Ben de çok kıskancım terk edilme şemam var bunun sebep olduğunu düşünüyorum. Çözüm için cesaret edip bir adım atamadım ama sebebi bilmek bile büyük oranda olumlu etkiliyor şimdi eskisi kadar kıskanç değilim ama arada bi çıldırıyorum yine de :)

Şemalar hakkında bilgi edinin. Ben de çok kıskancım terk edilme şemam var bunun sebep olduğunu düşünüyorum. Çözüm için cesaret edip bir adım atamadım ama sebebi bilmek bile büyük oranda olumlu etkiliyor şimdi eskisi kadar kıskanç değilim ama arada bi çıldırıyorum yine de :)
Şemalar nedir?

Geçmişte (özellikle de çocuklukta) yaşanan bir olaydan dolayı oluşturulan kalıplar. Bunlar fark edilip çözülmezse insanın bütün hayatını ve ilişkilerini etkiliyor. Örneğin çocukken sürekli hataları yüzüne vurulan aşağılanan kişi büyüdüğünde de ilişkilerinde hep kendini kusurlu görüyor. Ve çocukluktan gelen tanıdıklıktan dolayı hep kendini aşağılayan kişilerle ilişki yaşıyor. Bunun gibi birçok farklı şema var.

Geçmişte (özellikle de çocuklukta) yaşanan bir olaydan dolayı oluşturulan kalıplar. Bunlar fark edilip çözülmezse insanın bütün hayatını ve ilişkilerini etkiliyor. Örneğin çocukken sürekli hataları yüzüne vurulan aşağılanan kişi büyüdüğünde de ilişkilerinde hep kendini kusurlu görüyor. Ve çocukluktan gelen tanıdıklıktan dolayı hep kendini aşağılayan kişilerle ilişki yaşıyor. Bunun gibi birçok farklı şema var.
Siz nasil hafiflestirdiniz kiskancliginizi

Siz nasil hafiflestirdiniz kiskancliginizi
Eskiden kıskançlıklarımda hep kendimi haklı görürdüm ama olaylar soğuduktan sonra sakin kafayla düşündüğümde çoğunun yersiz olduğunu fark ettim ve kıskançlığın hem beni hem de karşımdakini ne kadar yıprattığını gördüm. Üstelik bana çok şey kaybettirdi. Sonra her kıskandığımda bunun karşımdaki kişinin değil benim sorunum olduğunu kendime hatırlattım benim saçma sapan psikolojim yüzünden kimsenin hayatını zehir etmeye hakkım yoktu. Böyle düşünmek biraz olumlu etkiledi ani tepki vermemeye çalıştım çünkü o sırada hissettiklerim gerçeği yansıtmıyordu biliyordum. Yine de kendimi tutamadığım zamanlar oldu tabi :) şimdi de şey oluyor ama 2 farklı ben varmış gibi kıskançlıkla baş etmek zor gerçekten

Back