- 22 Mayıs 2012
- 3.652
- 4.284
- 373
miyopi üzülerek okudum Rabbim yuvalarımıza huzur versin dua edelim inşallah, Allahım dayanma gücü versin sana daKimseye anlatamıyorum biliyormusun. Daha öncede az buçuk anlatırdım size. Yaşadığımız sorunlar var ama ben aileme yansıtmamaya çalışırdım anlatmazdım. Şimdi herşey okadar çok ortaya döküldüki ve çevrede böyle şeyler yaşayan kimse olmadığı için sanki kimse yaşamıyor gibi geliyor. En son babam dediki biz senin yanındayız hep. Olmuyorsa gel dediler ya. Ama ben kocamı seviyorum maalesef. Birde kızıma ne diyecem sabredemedim. babanın istediği gibi olsaydım böyle olmazdımı diyecem. Korkuyorum çocuk büyüyünce ona anlatacaklarından. Manipüle etmeyi çok iyi biliyor. Kızıma kim bilir neler anlatır.
Bunları derken bile yinede seviyorum onu, düzelecek diye umut ediyorum. Sıkıntıdayım annemlerede her dediğini anlatamıyorum üzülmesinler diye. Psikooloğa gitmek istiyorum ama ne anlatıcam nasıl anlatıcam bilmiyorum. He bide ağlamadan nasıl anlatıcam onu bilmiyorum.
Benim sorunum susamamak işte. O konuşurken her defasında kendime telkinde bulunuyorum. Sen suski oda bi yerden sonra bıkar konuşmaz diyorum ama olmuyor. Başladımı bırakmıyor ve istiyorki ben haklısın diyeyim. Haklısın diyorum bu sefer sen benim gazımı almıyorsun diyor. Yapımda yok. Çenemle insanları yola getiremiyorum kocamda hep kafasında yazıyor bunu deseydin sakinleşirdim ama ben onun kafasından geçenleri nerden bilebilirimki.
Amin eylülcüm. Rabbim düşmanınım başına vermesin denir ya, doğumdan sonra yaşadıklarım öle bi süreçti. Hani dayakmış, aldatmaymış hiçbiri yok ama psikolojik şiddetin alası var. Rabbim ıslah etsin onu en kısa zamanda. Burdan taşınacaz dedim ya, Rabbim biliyor ya annemle ne güzel vakit geçirecektim ücretsiz izindeyken. Ama şimdi belki gidince iyi olur diyorum. O annemleri görmez annemler onu görmez. Aradakiler soğur ve düzelir bişiler diye umuyorum. Ama illa diyorki sırayla gelip çocuğa bakıcaklar. Ben istemiyorum iyi bi bakıcı bulup benim istediğim gibi baksın istiyorum. Hatta bana kalsa 1-2 yıl ücretsiz izin alimde kendim büyütüm istiyorum ama olmuyor işte.
Dualarınızı eksik etmeyin benden. Hergünüm böyle geçiyor. Sabah annem gelemicek bugün diyorum yalnızmı kalcaksın diyor halbuki akşam gitti iftara diye 12miydi ne geldi. O gidince yalnız kalmıyorum sanki. Ama annem gelmeyince bencil oluyor, fedakar değil diyor. Bazen diyorumki işinde falan kendi gibi biriyle karşılaşsın ve o kişi onu adam etsin. Sıkıntılar çeksin adam olsun diyorum. Rabbim benden daha iyi biliyor. İnşallah en kısa zamanda anlar kendininde hata yapabileceğini. Haksız olabileceğini.
Karı gibi ya. İnan kadınlar hiçbişiyi unutmaz, ısıtıp ısıtıp her kavgada ortaya döker derler ya. Bunu diyenler benim kocamı görmemiş. Hiçbişiyi unutmuyor, baban böle demişti, anan böle demişti. Ve şunu farkettim cımbız gibi işine gelen cümleleri alıyor. Artık hiç bi dediğine inanasım gelmiyor. Mesela şu kişi bile baban hakkında böle dedi diyor. Bigün sonra bende gidicem o kişiye sorucam babam gerçekten böle bi insanmı diye diyorum yok o öle dememişti ama şu böle demişti diye çeviriyor lafı
selam kızlar.topik olarak bir çoğumuz lohusalık dönemini yeni yaşar gibiyiz.çünkü çıkamadık o bunalımdan.sağolsun eşlerimiz ve aileleri izin vermiyo.sago,miyopi,ben neler yaşadık kolay değil gerçekten.rabbim sabrını veriyo ama nereye kadar.gerçekten alıp başımı gitmekten bile korktuğum çok oldu tek değil tabiki kuzeyle.o benim herşeyim.hele ilk doğum yaptığım zaman sanki ben değil kayınvalidem doğum yapmış gibiydi akşam 10 da gider yatardı sabah 10 a kadar açmazdı odamın kapısını kuzeye ilk doğduğu günden beri geceleri ve gündüzleri hep ben baktım.kendi evime geçince sağolsun annem hep geldi yemeğimi yaptı kuzeyi yıkadı bana destek oldu.ocak 24 te doğum yaptım o kış soğunda k.validelerin evinde kombi 15 te duruyodu kuzeyi her emzirmeye kucağıma aldığımda burnu buz gibiydi çok ağladım gizliden mesaj attım anneme gelin beni alın diye.zoruma giden kuzey 16 günlükken görümcem gelmişti o zaman hamileydi kombi gece gündüz 21 de yanıyodu.mantık neydi anlamadım.6 aylık oldu oğlum k.validem ve k.peder bir parça atlet almadı yemin ederim.aldıkları 3 paket bez onuda 3 aylık falandı herhalde aldıklarında.sağolsun k.validem örgü çok yapmıştı onları getirdi verdi o konuda hakkını yiyemem.gmrümcemin pike takımları kızının kıyafetleri daha doğum yapmadan alındı götürüldü.hiç ses etmedim eşime de demedim almayan almasın yapmayan yapmasın şükürler olsun oğlum büyüyo neyi eksik sanki.rabbim onlara sağlık versin kimse gözümde değil eşim bile.her defasında beni depresyona soktu ama bende seviyorum malesef.mantıksızca bir aşk işte benimkisi.bazen şaşıyorum evlendim yetmedi bide çocuk yaptık diye ama tek yapabildiğimiz şey de oğlumuzmuş.eşim facebookta kuzeyin resmini koyup altına canım benim en iyi yaptığım şey sendin yazmış sitem eder gibi.bana da mesaj atmıştı ben işe yaramaz lanet herifin tekiyim seni haketmiyorum çok incittiğimi biliyorum seni çok seviyorum diye.kıyamıyorum ya kıyamıyorummm seytana uyamadım hiç dönüp gidemedim.hala açmı tok mu diye düşünüyorum.allahım içimizi rahatlatsın kızlar bu kötü düşünceleri alsın gönül ferahlığı versin.aminnn
Bunu okuyunca yazmadan edemedim. Annem yanımda kaldı doğumdan sonra. Eve geçtikten sonra k.validemler vardı evde annemler burda oturduğu için babam rahatsızlanınca annem 4yada 5.gece gitmek istedi. Bana sordu bende normal doğum olduğu için çok sıkıntım yoktu zaten sabahtan gelecek diye git dedim. Giderken anneme demediğini bırakmadı. Annemlerin benim değerimi bilmediğimi kaldı, doğru düzgün çeyiz vermediğimi kaldı, bebek odasını zorla aldırmakmı kaldı. Ogünden beri hrgün annemleri eleştirmesini dinliyorum.
Ona göre annemler bana bakmaya çocuğuma bakmaya mecbur. Hergün annem geliyor kadıncağız. Halbuki yalnız kalabiliyorum, öle bi korkumda yok ama eşimin çenesi yüzünden anneme yalvarıyorum.
Annemlerin yüzüne bakamıyorum artık, Hergün ağlamak geliyor güya bana değer verdiğini bunca yıldır annemlerin bana yeterince değer vermediğini benim avukatlığımı yaptıını söylüyor. Ama ben annemden babamdan razıyım bunu anlamıyor.
Onların tarafında bişi söylediğimde annem babam için kocamı evliliğimi yakkktıımı söylüyor. artık okadar çok yoruldumki, Allahtan sütüm kesilmiyor ama iştahım az canım yemek istemiyor, ne kadar zorlasamda yiyesim gelmiyor. Birde bunların üstüne anneme böle dedin, anneme şunu dedin diye surat asıyor bana.
Biliyor aileside buna sebep. Şu doğumdan sonraki zamanlar için hakkımı helal etmiyorum, ne ona nede onu dizginlemedikleri için ailesine. Allah yukarıda bana ve aileme yaşattıklarının hepsini kendisi ve aileside misliyle yaşasın ve ben görüm istiyorum. Böylece aklı başına gelsin istiyorum.
Onu bırakıp gitmek istiyorum, galiba sevgim bitiyor ama kızıma ne hesap veririm sabredemedinmi derse diye Rabbime dua ediyorum onu ıslah etsin diye. Annesinden babasından nefret ediyorum. Kendimden nefret ediyorum neden anası gibi arkadan iş çeviremiyorum onu yanımda tutamıyorum bütün bunlara sebep oluyorum diye. Ailem bunları haketmiyor ama çenesine dayanamadığım ve diyeceklerini artık kaldıramayacağım için susuyorum ama o susmuyor.
Atamam oldu başka bi şehire gidicez, çalışmaya başladığım zaman bakıcıya bırakamazmış anneler gelip dönüşümlü olarak bakacakmış. mecburlarmış. Herkes öle yapıyormuş.
Babam artık annemi sadece eşim yokken yolluyor ben böyle bişi nasıl isteyim. Kaldıki iki tarafınfa ne mecburiyeti var. Ama anlamıyor. Güya bana onlardan daha çok değer veriyormuş ama bn bunları göremiyorum. Sinirlendiğinde gözü dönüyor. ve hep ben haklıyım diyor. Hiçkimseye anlatamıyorum buraya bile yazmayı çok düşündüm ama dayanamıyorum artık.
Kendi bırakıp bırakıp gidiyor, annen gelecek diyor, fedakarlıklarını görecem diyo, ağzımı açıp bişi diyemiyorum ya. Okadar zoruma gidiyor anlatamam.
Ne kadar çingene biriymiş ve aileside aynı. Annemler illa oda takımı alacakmış, yüzsüz gibi istedi bide almazlarsa ne yapacak bilmiyorum. Bütün arkadaşlarının akrabalarını kayınpederi almış, arkadaşının birinin cebinden para çıkmamış. Napim ben yani, almıyorlarsa alın diyemem. Velevki haklı bana az değer veriyorlar, bu benim sevgimi değiştirmiyor. Ben seviyorum onları. bunu söylüyorum yine onları savunuyorum diye duymadıım laf kalmıyor.
Bırakıp gidicem diyorum, kızınıda göremezsin diyorum, ben öyl sancakmışım 2 yaşından sonra alırmış kızımı.
Rabbim akıl fikir versin, ıslah etsin. Aileside benle ilgili huzurumuzu bozacak şeyler yaptıkça söyledikçe huzur bulamasınlar ne burda ne ahirette. Çok fesat bi kadınmış ve kocamıda öle almışki avucuna görseniz her boku kocama sormadan yapmıyorlar, akıl veren kocam sanırsınız ama kadının bi dediğinden çıkmıyorlar.
git canım psikoloğaSeni okadar iyi anlıyorumki. Evdeyken çeksin gitsin istiyorum gitmeye kalktığı zamanda kalsın istiyorum. Bende başımı alıp gideyim istiyorum ama gidince mutlu olamayacağımı biliyorum. Saçma sapan bi sevgi benimkiside. Karşılıksızca belkide. Onun benden beklediklerinin onda birini beklemiyorum belki ondan. ama anladımki kültür olarak dağlar kadar fark var aramızda. Onlar belkide 50-60 yıl geriden seyrediyorlar. Onlara göre erkekler baştacı kadınlar kızlar köle. Tabikide kocamın kıymetini bilicem el üsütnde tutmalıyım ama benim herşeyime bir kulp bulan, hep eksikleri gören, hep anasından gördüğünü isteyen birini nasıl memnun edebilirimki? Şu sıralar böyle yapsam niye öyle yapmadın öyle yapsam niye böyle olmadı diyor gibi geliyor bana. Ama şuna karar verdim, psikolğa gidicem, iletişim sorunlarımızın üstüne gidicem kendimi değiştiricem başta ama hala aynı tas aynı hamam devam edersede arkama bile bakmicam. Bunları yaptıktan sonra kızıma karşı suçluluğumda kalmicak.
Hala diyorki seni çok seviyorum bende sevginde mutlu olmak huzurla dolmak istiyorum diyorum cevap olarak. Sora bana diyorki sen benim yanımda ol ailenin karşısında, bana itaat et bak nasıl mutlu edicem seni. Hala sebeplere yüklüyor. Ben seni olduun gibi seviyorum diyemiyor. Benden kocam olduu için saygı bekliyor ama karı gibi davranıp herşeyi yazıyor her kavgada ortaya döküyor sonra koca olduu için saygı bekliyor
özgecim hoşgeldinBen burdayım canımmm
özgecim hoşgeldinnasıl geçti tatilin? bomba gibi geldin dimi?
anladım canım bilirim o psikolojiyi. bende haplar iğneler biliosun işte zaman geçmek bilmiyor sonrasında ama geçiyor bize öle geliiyor :) çok fazla stress yapma stres zararlı bize. tedavine başla inşallah zaman nasıl geçecek göreceksin. saymamaya çalış. yorma kendini de? bakarsın adet olmazsın bu ay melegin geliverir. dua ediyorum kuzum sana ve diğer arkadaşlarımıza aklıma geldikce. meleğin gelecek az kaldı özgem azcanım bomba gıbı gectı dıyemem.Su aralar cok hassas bır donemdeyım ya herseye ağlıyorum cok hassasım .her an nasıl olacak tedavı nasıl o kadar iğneyı yıyecegım sonucu nasıl olacak bunlarla boğuşuyorum duruyorum.Eee bu arada oruç ve dıyette halsızlık yapıyor hakkımda hayırlısı ne dıyeyım rabbım buyuk duayla yatıp duayla kalkıyorum sen de bana dua et ne olur hamıslerın duası kabul olurrr
EEE senın nasıl gıdıyo hamıslık
anladım canım bilirim o psikolojiyi. bende haplar iğneler biliosun işte zaman geçmek bilmiyor sonrasında ama geçiyor bize öle geliiyor :) çok fazla stress yapma stres zararlı bize. tedavine başla inşallah zaman nasıl geçecek göreceksin. saymamaya çalış. yorma kendini de? bakarsın adet olmazsın bu ay melegin geliverir. dua ediyorum kuzum sana ve diğer arkadaşlarımıza aklıma geldikce. meleğin gelecek az kaldı özgem az
benim hamilelik anlamıyom ki yeni yeni hisetmeye başladım çok şükür. arada hisetmiom korkuyorumbide dün gece rüyamda bir bebegim doğumda ölüyor gördüm çok korttum hala etkisindeyim rabbim hayırlara çıkarsın inşallah...
doktora güvenmek çok önemli tabiki içinize sinmiş olması çok güzel. ben inanıyorum tedavin hayırlı sonuclanacak inşallah.Bu cok farklı eylülüm ya bellı belırsız bı yola çıkıyorsun Allaha sukur cok ıyı bır merkez sectık doktorumda prof o konuda içimde korku yok benı tedavı surecı endıselendırıyor Bırde hala evde oturmaya alışamadım.Sıkılıyorum monotonluktan akşam esım gelınce çıkıyoruz bı yerlere butun gun evdeyim.Ne bılım ya .Bişeyler yapmak ıstıyorum onu yapınca ondanda sıkılıyorum.Dısarı cıkım dıyorum hazırlanırken vazgecıyorum.Psıkolojım fenaaa
Sen de ıcını ferah tut rabbım bebıslerını sağ salım kucağına almayı nasıp edecek inşallah benımkılere abi olacaklaranamm Allah mı soylettı benımkılere dedım Doktor ıkı tane koymaya ızın vermıyo ama eşim cok ısrarcı acayıp ıkız ıstıyor benı de gaza getırdı rüyalarımıza gırer oldu ıkızler.
doktora güvenmek çok önemli tabiki içinize sinmiş olması çok güzel. ben inanıyorum tedavin hayırlı sonuclanacak inşallah.
evet bende işten çıktım evdeyim çıldırcam yaa hep aynı şeyama rahatım oyuzden sesim çıkmıyor :)
amin canım inşallah sağ salim kucagımıza almayı nasip eder rabbim.
ikiz gercekten çok güzel ve değişik bir duygu rabbim sizede nasip etsin inşalalh. eşin ikna etsin doktoruinşallah dr sizi mutlu eder.
kuzum ben şimdi çıkıyorum öptüm seni çokkkk kuaföre gidim de azcık yüzümdeki kıllardan arinayım bayram öncesi :)))
Selam canlar.
Kadir geceniz mubarek olsun. Rabbim hepimizin dualarini kabul etsin insallah. Hayirli kandiller
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?