Kişisel ve Kişilerararası Gelişimim 🙂🙃🙂

20221113_161349.jpg

Bu da benden olsun. Hoşgeldin çayı. Zeytin aromalı.🤪

20221115_132954.jpg

Kütüphaneden seçtiğim kitap. Doğa, deniz, gökyüzü, bulutlar bana çok huzur verir. Bu da ilgi alanıma giren bir kitap.😍

Rabbim hayretimi arttır diye dua ederim.

Yarın için planım:
🚀 Çamaşırları hallet.
🚀 Derslere günü gününe çalış.
🚀 Banyonun örtülerini ser.
🚀Manevi ve maddi gelişimi düzene koy.
(Somut olursak en az 10 ar sayfa kitap okuması.)
🚨 Öğretmenler günü hediyelerinin paketlerini ayarla.
🛸 Kendine şefkat göster.
🛸Kendine kahve ısmarla.

Ben beklemiyordum kimseden el uzatmasını. Beklemedim de.
Sonraları fikirlerine değer verdiğim ve enerji işleriyle uğraşan bir arkadaşım talep etmemi söyledi." Biri senden birşey mi istedi, sen de ondan birşey yapmasını iste."dedi. Bir düşünmedim değil...
Komşun bir iş mi yapmanı istedi, sende ona kahve yap da içelim de, mesela dedi.
🤔🤔🤔
Bunu değerlendiriyorum kafamda çok oturtamasam da, doğru tarafları olduğunu gördüm. Bakalım, ortayı buluruz herhalde.😅
Çünkü alma-verme dengesi herşeydir :)

Merhaba hazırun🤗
Bu günün şimdiye kadar ki zamanında kendime iyi gelen birşey yaptım.
Stresli olduğunu bildiğim bir ortama girmemeyi tercih ettim. Bunun yerine kahvemi içip muhabbet ettim.
Aferin bana
Kendime "olmazsa olmaz" sınırlarını koyup da, hem gerileceğimi bildiğim, hem de başkasını memnun edemeyeceğim bir ortamdan uzak tuttuğum için.❣

Tercihlerin çoğu bizim elimizde.
İç sesini duymak ve kalbini dinlemeyi ihmal etmemek lazım. 🧚‍♀️

Konunuz hayırlı olsun . Ben de istemeyi sevmem ,benden istedikleri zaman neden istiyorlar diyordum . Yanlış mı yapıyormuşum?
Ben istemeyi zayıflık gibi görüyordum. Hani muhtaçmış gibi ama hep benden istense ooo, kendimi parçalarcasına yapmak isteği vardı. Herşeyi herkes için halledebilirim inancı.

İyi de, herkesin herşeyine yetişirken kendimin neresindeydim?

Birgün komşu dedi ki, bahçeyi sular mısın?
Sen nerdesin?
Evdeyim...
...sessizlik...
Kadın evinde oturuyor. Benden onun bahçesini sulamamı istiyor.
Bu olay bende şimşek çaktırdı.
Yanlış yapıyordum evet ama nerede...
Theta healing le ilgilenen, böyle konularda alanı ve enerjisi geniş olan dr arkadaşım denk geldi ve anlattım.

Onun bana tavsiyesi bu oldu. Kısaca talep et dedi, talep et.
Tamam senin için bunu yaparım işte sen de şunu yap.

Çok verici olmak da çok yorucu ve üzerine yapışıp kalıyor. Yeteri kadar hayat koşturmacası var zaten. Ekstra yorucu bu aralar.

Benden bahsetmişsiniz. Çevremdeki herkes neden konuşmuyorsun,kendini kapattın diyor. Hepsine şunu anlatmak isterdim herkesin hayatındaki yokuşlarla baş etme yöntemi farklıdır. Ben sessizliği seviyorum. Kendi halimde kendimi yenileyerek onarıyorum kırılan yanlarımı. Ama anlatamadım. Anlatmaktan da artık vazgeçtim. Bana ben lazım.Herkesten ve her şeyden önce.
Bence en güzeli. Kimseye eksik yanını göstermemek.

Bunu biraz açar mısın?
Birşey vermeden birşey alınmaz veya tam tersi. Bu terazinin kefesinde dengesizlik getirir. Sürekli olarak vermek bizim özkaynaklarımızdan götürür; emek,zaman,gençlik,güzellik,enerji vs vs. Özkaynaklarımız ise sınırlıdır.
Örnek veriyorum mesela bi rdostunuzu sürekli yemeğe davet edip sofra donatıyorsunuz birüç beş on ama o sizi davet etmiyor etse de size kuru pasta ikram ediyor, bir teşekkür dahi etmiyor,evine davet etmiyor vsvs halbuki siz ona sofra döşediniz. Burda verici siz oluyorsunuz ve özkaynağınızdan veriyorsunuz. Değerszleşiyorsunuz emeğiniz değersizleşiyor çünkü siz zaten sürekli vermeye hazırsınız. İnsanlar sizden sevgi, ilgi,dostluk almak için manevi bir bedel ödemeye gerek olmadığının düşünce olarak bilinçaltlarında farkında.
Bunu sevgililik olarak düşünelim veya karı koca ilişkisi. Hem siz alttan alıyorsunuz, hep siz gel ddiğinde gidiyorsunuz, yorgunken bile herşeyi siz yapıyorsunuz peki size veren oluyor mu? yoksa özkaynaklardan yemeye devam mı?
Bunu hayatın her alanında düşünebiliriz hayat bir ticarettir , bedelinin ödenmediği şey bedavadır ve dolayısıyla kıymetsizdir. Eril-dişil dengede de kadın alan erkek veren taraftır. Kadın sperm alır cocuk olur, kadın sebze alır yemek olur kadın ilgi alır aşk olur. Erkek ise birincil vericidir. Şu anki ilişkilerin -özellikle kadın erkek- temelinde dinamit olmasının sebebi bu dengenin bozulmasıdır. Kadınlar erkeği hediyelere boğar oldu , seks için talep eden oldu, para yediren oldu yani hep VERDİ. peki karşılığında ne aldı? Hiçbirşey. Daima vermek kadınların eril enerjisini yükseltir.

Ben bundan yorulurum yaa
Çok zor gelir gibi bunu yapmak
Allah, eksikliğimizi eksik olarak görmeyip de tamamlayan dostlar versin bizlere hayırlısıyla ❣
Öncelikle öyle dostlar için amin🤲🏼
Ama olmayınca bu dostlar. Bir sıkıntın önemsenmediğini gördüğünde. Veya dost bilip açtığın bazı şeyleri başkalarından duyduğunda olduğun durum daha çok yoruyor insanı🥲

Birşey vermeden birşey alınmaz veya tam tersi. Bu terazinin kefesinde dengesizlik getirir. Sürekli olarak vermek bizim özkaynaklarımızdan götürür; emek,zaman,gençlik,güzellik,enerji vs vs. Özkaynaklarımız ise sınırlıdır.
Örnek veriyorum mesela bi rdostunuzu sürekli yemeğe davet edip sofra donatıyorsunuz birüç beş on ama o sizi davet etmiyor etse de size kuru pasta ikram ediyor, bir teşekkür dahi etmiyor,evine davet etmiyor vsvs halbuki siz ona sofra döşediniz. Burda verici siz oluyorsunuz ve özkaynağınızdan veriyorsunuz. Değerszleşiyorsunuz emeğiniz değersizleşiyor çünkü siz zaten sürekli vermeye hazırsınız. İnsanlar sizden sevgi, ilgi,dostluk almak için manevi bir bedel ödemeye gerek olmadığının düşünce olarak bilinçaltlarında farkında.
Bunu sevgililik olarak düşünelim veya karı koca ilişkisi. Hem siz alttan alıyorsunuz, hep siz gel ddiğinde gidiyorsunuz, yorgunken bile herşeyi siz yapıyorsunuz peki size veren oluyor mu? yoksa özkaynaklardan yemeye devam mı?
Bunu hayatın her alanında düşünebiliriz hayat bir ticarettir , bedelinin ödenmediği şey bedavadır ve dolayısıyla kıymetsizdir. Eril-dişil dengede de kadın alan erkek veren taraftır. Kadın sperm alır cocuk olur, kadın sebze alır yemek olur kadın ilgi alır aşk olur. Erkek ise birincil vericidir. Şu anki ilişkilerin -özellikle kadın erkek- temelinde dinamit olmasının sebebi bu dengenin bozulmasıdır. Kadınlar erkeği hediyelere boğar oldu , seks için talep eden oldu, para yediren oldu yani hep VERDİ. peki karşılığında ne aldı? Hiçbirşey. Daima vermek kadınların eril enerjisini yükseltir.
:super::KK9:
Harika bir yazı olmuş.
Birkaç defa okuyup özümseyeceğim. Bu konuda tavsiye edeceğin bir kaynak vqr mı, kitap, site vs
İçsel pişmanlık yaşamadan bu "al ver " dengesini kurmak isterim. Katkın için tekrar teşekkür ederim.
Son cümlen beni anlatıyor.:KK64:

Öncelikle öyle dostlar için amin🤲🏼
Ama olmayınca bu dostlar. Bir sıkıntın önemsenmediğini gördüğünde. Veya dost bilip açtığın bazı şeyleri başkalarından duyduğunda olduğun durum daha çok yoruyor insanı🥲
Aynen aynen...
Yorulacağımıza paylaşmamak daha güzeli bence de.
Burası paylaşım konusunda sevdiğim bir yer benim. Reelde olmuyorsa sanalda neden olmasın? :KK36: :KK5:

Yarın için planım:
🚀 Çamaşırları hallet.
🚀 Derslere günü gününe çalış.
🚀 Banyonun örtülerini ser.
🚀Manevi ve maddi gelişimi düzene koy.
(Somut olursak en az 10 ar sayfa kitap okuması.)
🚨 Öğretmenler günü hediyelerinin paketlerini ayarla.
🛸 Kendine şefkat göster.
🛸Kendine kahve ısmarla.
🛸1 makine çamaşır yıkanıyor, bitince sereceğim inşaallah.
🛸Ders işi bugün askıda. Biraz başağrım var. Yoğun bir gündü.
🛸Yarın için yemek hazırladım.
Mutfağı toplu bırakıyorum. Bu benim için ekstra artı.👍
Yoğurt mayaladım. İnşaallah güzel tutar.
🛸Hediye paketi işi yarına kaldı. Üşenme dedim ama üşendim.
👍Kendime şefkat gösterme düşüncesi bile beni rahatlatıyor. 🤗 Bugün kendime yüklenmedim. ❣
👍Kendime kahve, yemek ve çay ısmarladım. ( Üniversitede yemek gayet uygun fiyatlı. Zamanım oldukça yemeyi düşünüyorum. Koşturmacalı hayatımda enerji toplamak için güzel bir zaman dilimi benim için. 😊 )

:super::KK9:
Harika bir yazı olmuş.
Birkaç defa okuyup özümseyeceğim. Bu konuda tavsiye edeceğin bir kaynak vqr mı, kitap, site vs
İçsel pişmanlık yaşamadan bu "al ver " dengesini kurmak isterim. Katkın için tekrar teşekkür ederim.
Son cümlen beni anlatıyor.:KK64:
Günaydınlar,
Açıkçası kitaptan ziyade biraz pratik gerektiren birşey çünkü kas gibi düşünün . Alma kaslarınız zayıf veya çalışmıyor dolayısıyla idman gerekli. Teorik bilgiler olarak internette kesinlikle bilgi çöplüğü var inanılmaz . Size hindolog didem öztabak'ı takip etmenizi önerebilirim. Hatta kısmetse eril-dişil denge eğitimlerine de katılacağım. Evrim balıkçının da bu konudaki meditasyon ve bilgilerini öneririm. Hayır diyebilmek kesinlikle dişil enerjinin artmasına muhteşem alan tanıyor. Birde ben içsel olarak şunu önerebilirim ben öyle yaptım; biri birşey istediği zaman veya birşey yapmam gerektiğinde içime soruyorum bunu istiyor muyum? diye . Eğer hayırsa yapmıyorum. Tembellikten bahsetmiyorum bu içsel bir bilgi ruh biliyor, sizde anlayabilirsiniz zaten. Kesinlikle canımın istediğinden fazla maddi manevi yük taşımayı bıraktım. FEDA edilerek KAR elde edilmez(fedakarlık).Gitse gitse bizden gider. İçinizdeki kadını dinleyin, duyun. O, sizi asla yanıltmaz.

X